Dec 14

În idioţenia sa de gândire primitivă, pastoral-ancestrală, liderul PNL Florin Ţurcanu a declarat că cei din conducerea Consiliului Judeţean Botoşani sunt o clică de hoţi. Aflată  în cârdăşie cu cei aflaţi la conducerea Direcţiei Finanţelor, a societăţii Apa Grup şi a Direcţiei de Drumuri şi Poduri, actuala conducere a CJ fură pe rupte. Ţurcanu n-a precizat şi care sunt metodele de furt, deşi ca fost vicepreşedinte al CJ, nu se poate spune că nu le ştie, dacă furturile se produc cu adevărat.
În penibilul declaraţiei sale, Ţurcanu l-a făcut hoţ şi pe vicepreşedintele PSD Constantin Manolache, pentru că şi acesta face parte din conducerea CJ. Cum Ţurcanu a precizat că singurul membru din conducerea CJ care este cinstit îi liberala Cătălina Lupaşcu, este limpede că Manolache nu face excepţie de la hoţia despre care ne vorbeşte Ţurcanu. Cred că cei din PSD, dacă sunt convinşi că declaraţia lui Ţurcanu este una izvorâtă din desele sale momente de fabulaţie freudiană, ar trebui să iasă public cu o contradeclaraţie prin care să-l pună la respect. Dacă n-o fac, înseamnă că Ţurcanu a rostit un adevăr, mai ales că le este om de casă şi reazem de sprijin în CJ.
De ce i s-a pus lui Ţurcanu pata pe Direcţia Finanţe din CJ? Are toate motivele. În mintea sa există o proiecţie de la Direcţia Generală a Finanţelor, încă de pe vremea când PNL-ul era la guvernare. Radu Ţurcanu, actualul director general al Direcţiei de Finanţe Botoşani este cumătrul lui Florin Ţurcanu, ambii fiind din Suliţa. Ca fiu de cioban consacrat, Florin Ţurcanu a apelat la Radu Ţurcanu, ca fiu de notar şi intelectual respectat în Suliţa, să-i boteze unul din cei trei copii. Radu Ţurcanu, ca om educat şi cu respect faţă de tradiţiile păstrate din strămoşi, a considerat că-i păcat să refuzi un botez. Şi i-a botezat!
Cât timp Florin Ţurcanu a fost un ciobănaş la oi pe meleagurile suliţene, relaţiile acestuia cu Radu Ţurcanu au fost respectuoase. Când Florin a ajuns consilier prefectural, s-a rugat insistent de Radu Ţurcanu să se folosească de relaţia sa de prietenie cu mine şi să mă convingă să nu mai scriu negativ la adresa sa. Din respect pentru Radu Ţurcanu, o perioadă de timp i-am trecut lui Florin cu vederea ieşirile publice golăneşti.
Drept răsplată, Florin Ţurcanu l-a lucrat pe Radu şi l-a schimbat din funcţia de director general la Direcţia Finanţelor, unde luase locul liberalului Gheorghe Sorescu, promovat prefect. Motivul schimbării, cel adevărat, nu cel invocat de Florin Ţurcanu, a fost că Radu a refuzat să facă colectă de bani de la agenţii economici pentru PNL, aşa cum au făcut şefii de la Garda Financiară, Autoritatea Sanitar Veterinară sau Protecţia Consumatorului.
Acum Radu Ţurcanu este din nou şeful Finanţelor, iar Florin ar pofti la funcţia sa, adică ar pune acolo un om al său de încredere, dar n-are mijloacele necesare. Aşa că s-ar mulţumi să târnosească Direcţia Finanţelor din CJ, ceva la scară mai mică. dar unde-i vorba tot de bani. De unde şi afirmaţia lui Florin că preşedintele CJ Mihai Ţâbuleac şi vicele Manolache fură ca-n codru prin mijlocirea acestei Direcţii, care împarte banii la unităţile din subordinea CJ.
Florin Ţurcanu măsoară lumea prin a o trece tiparul caracterului său. Cine nu-i ca el, nu merită să facă umbră pământului. Altfel spus, hoţul strigă hoţul, şi o face din toţi bojocii săi de ciobănaş la oile liberale.
Dacă mâine, Ţâbuleac ar da Finanţele pe mâna Cătălinei Lupaşcu, ajunsă vicepreşedinte CJ prin manevrele lui Florin Ţurcanu, ar deveni cinstea întruchipată şi s-ar bucura de larga recunoştinţă a lui Florin. Cum n-o face, rămâne cum i-a zis Florin: un hoţ în cârdăşie cu alţi hoţi, la care va privi cu jind „gogoşica” Lupaşcu, precum vulpea la strugurii la care nu poate ajunge (porecla de „gogoşica” i se trage de la formele sale prea rotunjite dar probabil pe placul baciului liberal, de vreme ce i-a susţinut promovarea).
Cu privire la râvna manifestată de baciul liberal faţă de societatea Apa Grup şi Direcţia de Drumuri şi Poduri, explicaţia este la fel de clară: sunt două urdinişuri de la care curge miere de calitate. Iar cel care ţine cratiţa nu se numeşte Cătălina Lupaşcu, trimisul special al beciului în CJ. Asta-i pofta ce-o pofteşte baciul şef. O poftă ce i-ar trebui curmată definitiv, numai că, deocamdată, n-are cine. Dar nici nu-i departe vremea când i se vor împlini şi aceste „dorinţe”!

written by Ioan Rotundu


One Response to “De ce sunt hoţi cei din Direcţia Finanţe a CJ”

  1. 1. ce bine ca esti......... Says:

    exact!ce bine ca esti!!!!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia