Dec 17

Momentul la care Mircea Geoană va trebui să dea socoteală celor din PSD pentru insuccesul său în alegerile prezidenţiale este tot mai aproape. În pofida încercărilor sale disperate de a le abate atenţia nemulţumiţilor din partid către alte direcţii, cum ar fi gogoaşa cu comisia parlamentară care să stabilească dimensiunea fraudei electorale pusă la cale de preşedintele Băsescu, tot mai multe voci de la vârful PSD-ului îi cer demisia.
Dacă Marian Oprişan, baronul de Vrancea, Ioan Rus de la Cluj, Miron Mitrea din Bucureşti au tot dreptul să-i ceară lui Geoană demisia din funcţia de preşedinte al PSD, pentru că le-a înşelat speranţele de a-i readuce la guvernare, când vine vorba şi de Gheorghe Nechita de la Iaşi, lucrurile trebuiesc privite altfel.
Gheorghe Nechita a ajuns vicepreşedintele PSD datorită lui Mircea Geoană. Ca un căţel credincios, în calitate de vicepreşedinte pe zona Moldovei, Nechita a executat toate ordinile lui Geoană. I-a ordonat Geoană să-l mazilească pe Conţac de la Botoşani, ordinul a fost executat. La fel l-a mazilit şi pe Mârza de la Suceava sau pe cel de la Piatra Neamţ. Toţi aceştia deveniseră incomozi pentru Geoană, iar Nechita a fost cel care a rânit grajdul PSD de „excrementele politice din provincie” care-i împuţeau lui Geoană aerul ce-l respira în calitate de lider social-democrat.
Dar Nechita mai are o implicaţie care-l leagă de Geoană. Prin Năstase şi Geoană s-a ajuns să se oploşească la Iaşi Boris Golovin, omul de afaceri rus care are în spate o experimentată carieră de spion pus în slujba KGB. Despre acest Golovin am scris pe larg în comentariul meu intitulat „Spionul care l-a dus pe Geoană la Moscova”. Fostul agent KGB este cel care i-a aranjat lui Geoană vizita la Moscova. Golovin a venit să facă afaceri în România pe vremea Guvernului Năstase. Tot Năstase a fost cel care a facilitat pătrunderea pe piaţa petrolului românesc a firmei ruse Lukoil, cea despre care se afirmă că a finanţai campania lui Geoană din recent încheiatele alegeri prezidenţiale.
Trebuie să remarcăm că toţi oamenii de afaceri ruşi aflaţi pe piaţa economică românească sunt corecţi în afacerile lor cu statul şi îşi achită obligaţiile fiscale la timp. Aşa se explică prezenţa lor discretă şi fără scandalurile în care sunt implicaţi alţi oameni de afaceri străini.
Însă toţi oamenii de afaceri ruşi din România au o strânsă legătură între ei, iar acţiunile lor par a fi coordonate de un plan bine determinat, scopul fiind acela de a controla cât mai mult capacitatea energetică a României şi piaţa anumitor produse metalifere cum ar fi aluminiul, spre exemplu (Alro Slatina).
Ajuns în Iaşi, cu recomandare de la Geoană şi Năstase, Nechita, în calitate de primar i-a facilitat lui Golovin pătrunderea pe piaţa energiei termice. În momentul de faţă, CET Iaşi este controlat integral de Golovin, şi aceasta datorită sprijinului nemijlocit al lui Nechita.
Iată că, acum, vocea lui Nechita sa alăturat celor care-i cer lui Geoană demisia. Gheorghe Nechita, precum fiul lui Cezar, Brutus, a ridicat cuţitul şi nu s-a sfiit să-l înfigă nemilos în trupul binefăcătorului său, ajuns acum un cadavru politic.
Nechita n-a acţionat aşa din capul său. Prin el şi prin ceilalţi lideri de marcă a-i PSD, ruşii i-au transmis lui Geoană mesajul că le-a devenit inutil. Dar cine le va deveni util? Să revină Năstase în fruntea partidului, să-l sprijine pe el ruşii? Tot ce-i posibil, că Năstase le-a făcut multe servicii şi le mai poate face. Zilele lui Geoană la conducerea PSD fiind numărate, să avem puţintică răbdare şi vom afla ceea ce nu ştim în momentul de faţă.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia