Dec 23

În chiar Ajunul Crăciunului, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani Mihai Ţâbuleac a pregătit botoşănenilor cel mai urât mirositor cadou, acela de a-i pune să plătească apa consumată după regulile sale şi nu după cele ale normalităţii şi legalităţii. Dacă avem în vedere că această decizie aberantă, tupeistă şi neruşinată a fost luară într-o perioadă când tot creştinul se pregăteşte să sărbătorească Naşterea Domnului, actul mişelesc al preşedintelui este mult mai mârşav şi condamnabil. Numai Anticristul ar fi putut lua o astfel de decizie în preajma unei asemenea importante sărbători a creştinătăţii. Iar dacă Ţâbuleac a luat-o cu toată convingerea şi puterea minţii sale, el nu poate fi considerat creştin, ci asemuit Anticristului.
Încă din vară am atras atenţia Ia botoşănenilor că se pregăteşte o mare măgărie, iar artizanul acesteia este chiar preşedintele CJ, aservit unei grupări mafiote care urmăreşte să pună mâna pe societatea Apa Grup, firele acestei grupări ducând la Iaşi, mai exact la primarul Gheorghe Nechita, dorohoian de-al nostru vândut diavolului roşu (a se înţelege social-democraţia de sorginte bolşevică).
Spuneam în vară că un prim pas în a se pune mâna pe Apa Grup este acela de a curăţa societatea de datoriile împovărătoare prin transferarea patrimoniului acesteia asupra unei societăţi nou înfiinţate. Iată că acea societate a fost înfiinţată sub numele de SC Nova AQUA Serv SA Botoşani.
Apoi, din planul de privatizare a serviciului de distribuţie a apei mai făcea parte creşterea preţului apei la un nivel profitabil pentru viitorii patroni, lucru ce s-a realizat de asemenea. Mai trebuia găsită o formulă de încasare a apei care să nu dea dureri prea mari de cap viitorilor patroni. Aşa s-a născut teza ca cetăţenii să nu mai plătească consumul de apă după contorul individual, ci după unul colectiv, care să permită şi taxarea pierderilor de apă de la subsolurile de bloc.
Cu privire la ţevile de la subsolurile de bloc trebuie precizat că s-a comis o mare nedreptate când acestea au fost considerate proprietate privată. De fapt, ele sunt mijloace de distribuţie a apei către beneficiarii din apartamente aflate în prelungirea conductei stradale. Eu sunt proprietar pe ţeava ce-mi intră în apartament şi nu pe cea ce intră în bloc, care este ţeavă de transport şi nu de consum. De vreme ce am fost obligat să-mi pun contor individual, să plătesc taxă periodică de verificare şi să permit accesul în proprietate pentru citirea de control, de ce acum investiţia mea este ignorată şi sunt pus să plătesc din nou la hurtă.
Mult fluturata teză că ţevile de la subsol sunt proprietate în condominiu este falsă şi îşi are originea în mentalitatea rămasă de la regimul comunist de a pune totul la grămadă şi a împărţi după nevoi. Nu mă interesează ce nevoi au alţii, mă interesează ca eu să plătesc preţul corect a ceea ce consum în interes propriu.
Preşedintele Mihai Ţîbuleac a luat decizia aceasta, prin care nemulţumeşte zeci de mii de botoşăneni, crezând că până la alegerile din 2012 vom uita şi-l vom vota din nou. Se înşeală amarnic! Ţâbuleac este membru marcant al Partidului Democrat – Liberal. În alegerile prezidenţiale lui Cătălin Flutur, preşedintele PDL, nu-i venea să creadă că botoşănenii l-au votat masiv pe Geoană şi nu pe Băsescu, care prin Guvernul Boc a dat bani mulţi judeţului. L-a trezit din visare realitatea votului. Numai aşa a putut constata că botoşănenii, ca mulţi români, au sancţionat prin vot greşelile Guvernului Boc.
Flutur să ia aminte că în 2012 va candida din nou la primărie. Să nu se mire că, deşi a schimbat în bine faţa Botoşanilor şi va mai face multe lucruri bune şi utile până la următoarele alegeri locale, botoşănenii nu-l vor mai vota. Şi asta datorită deciziei lui Ţâbuleac, care va genera multă ură împotriva PDL şi a oamenilor săi.
Corect ar fi ca Flutur, în calitate de preşedinte PDL, să iasă public şi să anunţe că partidul său îi retrage lui Ţâbuleac sprijinul politic în CJ şi că el, ca primar şi preşedinte PDL, se delimitează de decizia lui Ţâbuleac şi o condamnă cu fermitate. Să-l lase pe Ţâbuleac să-şi asume de unul singur responsabilitatea gestului său necugetat, necreştinesc, imoral şi total sfidător la adresa noastră. Să-l judecăm noi! Dar s-o facem până nu va fi prea târziu!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia