Dec 31

Anul 2009 a fost pentru mine unul mulţumitor din punct de vedere profesional. În primul rând că am reuşit şi în acest an, ceea ce fac de 16 ani încoace, să menţin politica redacţională a Publicaţiilor Jurnalul la un nivel de sinceritate cât mai apropiat de realităţile vremurilor trăite. Spun apropiat pentru că şi eu, şi colegii din redacţie, a trebuit să facem şi câteva concesii constând în a trece cu vederea unele evenimente, sau a le trata mai la suprafaţă. Au fost evenimente mai mult de natură economică, menite să ne protejeze veniturile financiare din publicitate, singura noastră sursă financiare care ne permite să existăm. În fond, consider că este corect ca atunci când un agent economic îţi oferă o oportunitate publicitară aducătoare de bani, tu să nu-l împroşti cu noroi.
În ciuda multor dorinţe ale unor politicieni locali de a nu ne mai vedea apărând la ora 00.00 cu o nouă ediţie aducătoare de dezvăluiri despre activităţile lor necurate, noi am continuat să fim prezenţi pe tot parcursul anului, provocându-le „cioclilor” noştri multe nopţi de coşmaruri.
Tot în acest an am reuşit să aduc blogul de faţă în fruntea elitei naţionale a blogerilor. Oricine poate controla spusele mele accesând linkul trafic.ro, care a indicat în cursul anului şi plasarea în primele 100 de locuri în plan naţional într-un clasament de peste 3.000 de bloguri. De departe, „blogul lui Rotundu” a devenit cel mai citit blog botoşănean.
Acest succes a fost posibil cu aportul nemijlocit al cititorilor, care au manifestat interes constant faţă de comentariile postate, şi le mulţumesc pentru că m-au inclus în preferinţele lor zilnice . Cei care sunt familiarizaţi cu navigarea pe Internet au postat şi comentarii care au fost vizualizate, una din condiţiile de postare a comentariilor fiind aceea de a se folosi o adresă de mail validă şi nu una improvizată sau de ocazie.
Şi în plan personal pot să mă laud că am înregistrat câteva succese. În primul rând am reuşit să lansez volumul intitulat „Masoneria botoşăneană – scurt istoric”, rod al muncii mai multor ani şi a parcurgerii unui material bibliografic voluminos şi extrem de dispersat.
Editorul „Agata”, prin directorul Ioan Istrati, a declarat că a fost cea mai bine vândută carte din câte a editat. Dealtfel, volumul se adresează acelor persoane care au un bagaj de cunoştinţe generale mai larg şi mai bine consolidat decât în mod obişnuit şi care pot înţelege fenomenul masonic fără a-l interpreta prin anumite prejudecăţi însuşite empiric.
Tot în acest an, în luna septembrie, am lansat cel de-al treilea volum ce-mi poartă semnătura, intitulat „Politică, alcool şi tutun”. Volumul cuprinde proză scurtă ce surprinde evenimente din viaţa politică botoşăneană postdecembristă, cu indicarea în clar a numelui politicienilor vizaţi şi care tratează fapte reale, consemnate şi în paginile presei locale din epocă, fără însă a fi tălmăcite în substratul lor.
Aş fi vrut să închei anul şi cu lansarea unui volum de reportaje, intitulat „Botoşanii, aşa cum ni i-a dat Dumnezeu”, dar n-am putut să-mi văd dorinţa împlinită din mai multe motive ce nu ţin numai de mine. Sper să fie un eveniment editorial de început de an 2010.
Aşadar, una peste alta, din punct de vedere profesional şi ca realizări personale nu am a mă plânge de anul care ne va părăsi peste câteva ore.
Păşesc în noul an cu gândul de a fi cât mai aproape de miezul evenimentelor şi a le comenta cât mai obiectiv posibil, dar şi cu gândul de a-i ajuta pe politicieni să devină mai buni, nu prin declaraţiile din interes electoral, ci prin faptele lor. Iar sprijinul meu va consta în a-i critica cât mai neiertător, persiflându-i şi ironizându-i prin a folosi cât mai iscusit arma numită pamflet. Doresc ca în anul 2010 să ne reîntâlni sănătoşi cu spor în casă. La mulţi ani!
 

written by Ioan Rotundu


One Response to “Un an de care sunt mulţumit”

  1. 1. Dan Says:

    LA MULTI ANI , domnule Rotundu !
    …unul dintre cei care va citesc zilnic, Dan

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia