Jan 20

Ieri, Daniel Moruzi a fost instalat, la modul oficial, subprefectul judeţului Botoşani. Totul spre ruşinea judeţului, o ruşine deja ajunsă celebră în ţară în urma votului masiv pe care botoşănenii l-au dat Prostănacului lui Iliescu, ajuns şi el ruşinea României în lume, prin bazaconiile debitate pe seama atacurilor energetice la care l-ar supus preşedintele Băsescu.
Deja imaginea sa de reprezentant al corupţiei din rândul gulerelor albe a făcut înconjurul ţării. Oricine dă căutare pe Google, va afla repede despre statutul de borfaş de rând pe care Moruzi şi l-a câştigat în calitatea sa de comisar la Garda Financiară Iaşi, mai întâi, şi apoi la Botoşani.
Concret, în calitatea sa de comisar al Gărzii Financiare Iaşi, Daniel Moruzi a executat, potrivit unui ordin politic primit de la şefii liberali ieşeni, un control la firma lui Constantin Loghin, patron din Maxut Iaşi intrat în conflict cu liberalii. Controlul are loc în ziua de 15 octombrie 2007. În derularea acestui control, Moruzi comite mai multe abuzuri, ca să nu le numesc infracţiuni.
În primul rând că nu efectuează controlul la sediul firmei, aşa cum prevede legea, ci îl cheamă pe patron cu sarsanaua cu hârtii la sediul Gărzii din Iaşi. Pentru că nu l-a găsit cu nereguli care să atragă sancţiuni aspre, aşa cum au ordonat şefii liberali, comisarul negociază cu patronul o amendă de 2.000 lei pe motiv că n-ar fi avut registrul de casă cu evidenţa la zi. Cum amenda se constituie venit la buget, comisarul şi-a dorit ceva şi pentru sufleţelul său. Aşa că i-a ordonat patronului să-i trimită bunicii sale din Botoşani 3 mc lemn de foc. Până la urmă, cei 3 mc s-au transformat în 10.
Patronul a tot amânat „livrarea” lemnelor, sperând să scape de aşa „onoare”, dar n-a avut încotro. În ziua de 7 noiembrie 2007, la poarta firmei sale a tras camionul cu nr. BT.23.LIO, având delegat pe un anume Radu Nechita. S-au încărcat cei 10 mc de lemn şi s-a întocmit, pentru acoperire pe traseul până la Botoşani, avizul nr. 5027270/7.11.2007 şi bonul de vânzare nr. 4403283, fără ca aceste acte să fie înregistrate în evidenţa contabilă, comisarul Moruzi neachitând nici un bănuţ.
Poate că totul s-ar fi înmormântat pentru vecie, dacă cei de la Garda Iaşi n-ar fi fost dominaţi de lăcomie. Aflând de la Moruzi că Loghin este o bună vacă de muls, alţi doi comisari au dat năvală peste afacerile acestuia la numai trei luni de la controlul lui Moruzi. Finalul? Loghin a fost amendat cu 10.000 lei pentru că n-a anunţat un oarecare Oficiu de Spălarea Banilor pentru că a cumpărat o maşină care a costat peste 10 mii de euro. Omul n-a mai răbdat şi a chemat presa, făcând public abuzurile la care este supus. Aşa a ieşit la iveală şi maşina cu lemne dată lui Moruzi.
Speriat de dezvăluirea publică, a încercat să-l convingă pe Loghin că nu el este cel care i-a vrut răul şi că şi-a amintit că n-a plătit maşina de lemne şi vrea să-i dea banii. Asta la şase luni de la livrarea lemnelor. Loghin a înregistrat convorbirea, care acum poate fi ascultată pe sitetul ziarului ieşean „Bună ziua Iaşi”. Am ascultat-o şi am constatat că
noul nostru subprefect Daniel Moruzi, după ce că este coţcar, s-a dovedit a fi, intelectual, inferior patronului Loghin.
Ce am putut desprins din convorbire nu-i nimic laudativ la adresa fostului comisar financiar. În primul rând mai că nu plângea, rugându-se de Loghin să-i primească banii pe lemne şi să nu-i mai facă necazuri, că nu el i-a trimis controlul pe cap. Apoi, Moruzi recunoaşte nonşalant că şi-a trădat colegii de muncă, anunţându-l pe Loghin de control. A vorbit la telefon vreo jumătate de oră, în interes personal, pe banii publici. Loghin l-a umilit, spunându-i că după şase luni, la firma sa debitele se prescriu, aşa că l-a iertat de datorie. Mă opresc aici, că-mi crapă mie obrazul de ruşine cu un astfel de botoşănean.
Ce credeţi că a păţit Moruzi? A fost mutat de la Garda Iaşi la cea din Botoşani, devenind astfel coleg de muncă cu comisarul Mihăiuc, socrul său.
Stau şi mă întreb: cu tată patron cu cheag, cu socru comisar la Garda Financiară, el însuşi comisar, la ce dracu’ s-a compromis pentru o maşină cui lemne? Răspunsul: dacă nu faci dovada că te pricepi la corupţie, nu promovezi! Moruzi a făcut dovada şi a fost promovat subprefect de Botoşani. Dacă era băiat deştept şi lua de la patron o maşină de vreo 40 mc, era acum prefect, sau poate chiar mai sus!
Ştiţi cine l-a susţinut să ajungă prefect? Preacinstitul deputat independent, fost liberal, Liviu Câmpanu. Spune-mi cu cine te însoţeşti, ca să-ţi spun cine eşti! Sună o vorbă din bătrâni. În cazul de faţă cine cu cine s-a însoţit? Moruzi cu Mihăiuc, devenindu-i ginere. Mihăiuc şi cu ginerele s-au însoţit cu deputatul Câmpanu. Iar toţi trei cu Guvernul Boc. Ştiţi care este marele necaz? Ruşinea nu-i a Guvernului Boc, este a noastră, a botoşănenilor.

written by Ioan Rotundu

One Ping to “Ruşinea judeţului îmbracă haine de subprefect”

 1. My Blog Title Says:

  Another Title…

  [...] After your website is up, it is time to begin building [...]…


9 Responses to “Ruşinea judeţului îmbracă haine de subprefect”

 1. 1. SRI Says:

  Ar fi interesant de aflat de ce-l barfeste licheaua asta de Moruzi pe Cosma pe unde apuca. Nu stia barbatul ce stia tot satul…dar a aflat pana la urma.

 2. 2. dan Says:

  stiti unde ma gasiti pentru a afla adevarul….

 3. 3. Petrolistul Says:

  Informatie cu subiect si predicat.Daca este ADEVARAT, “e mare jale”. Era bine ca verificarea sa fie facuta inainte de “ungere”. Exista doua variante logice in acest moment :
  - demisia – dar nu de onoare ci de rusine :
  - revocarea – cu recunoasterea /asumarea numirii , daca se poate si cu scuzele de rigoare, dar obligatoriu cu indepartarea celui care avea obligatia de a verifica persoana care a fost numita intr-o functie publica importanta.
  Sa fie vorba de prostie, incompetenta sau pur si simplu de normalitate cand intalnim astfel de cazuri, care din nefericire nu sunt putine si nici specifice judetului Botosani? Imi permit sa spun ca prima conditie pentru a promova intr-o functie – nu numai publica – in ROMANIA este ca persoana sa fie santajabila pentru a putea fi manipulata dupa dorinta celor care vremelnic au puterea de a hotara cine si unde trebuie sa fie ‘uns”. Aceasta este adevarata tragedie a noastra . Oameni care ar trebui in cel mai mai bun caz reformati – ca sa nu spun indepartati/inchisi- sunt promovati sa asigure “reformarea statului” incremenit in comunism . Din fericire, exista – putini dar exista – si “oameni” care au dovedit ca si-au meritat sau isi merita functia. FELICITARI acestora ! Felicitati tuturor celor care prin mijloacele si puterile lor, incearca sa schimbe ce trebuie schimbat.

 4. 4. QQQ Says:

  Şi oare domnul prefect nu putea să se opună? Cred că Nechita şeful lui PD-L- ist dealtfel, a încurajat problema numai ca să scape de belea… O tempora… o mores !

 5. 5. revolutionarul Says:

  cu asa subprefect mergem tot inainte. oamenii lui base linga el . brovos natiune.

 6. 6. L. Says:

  Stiti ce e cel mai dureros? ca toti astia, cum e si nenorocitu asta, un semianalfabet, care habar n-are sa citeasca, dar`mite sa mai si sa faca ceva pt Botosani, stau cu mainile incrucisate si isi freaca palmele, in timp ce noi, prostii, muncim si le facem lor buzunarul plin si-i acceptam. Ce se va face? NIMIC. Suntem toti botosanenii niste mamaligi daca dam din umeri si-i lasam. Am urmarit mai multe comentarii postate pe site-urile care anunta marea “investire”. Singurul articol de bine e din partea lui ” tata”, un alt analfabet, macar pe site sa fi scris corect, dar de unde daca nu-i cu ce!!!! Astia chiar cred ca au un rol important in societate; bine, daca ne gandim si trantorul are rolul sau in stup.Sunt de acord ca ar trebui sa-si dea demisia de rusine, iar dl prefect, daca mai exista putin bun simt pt cetatenii care l-au sustinut, sa faca o sesizare. E rusine, zau asa. Mi-e greata ca suntem condusi de corupti si lichele ca astia.

 7. 7. Liviu Says:

  Mai este nenorocitul subprefect sau a zburat acum cu ocazia restructurarilor?
  Noroc de socru-su ca altfel era acum in puscarie.

 8. 8. Haine Online Says:

  Alinuta, nu te mai legana pe picioarele bunicului! De ce? Pai si asa-i mort de o ora!

 9. 9. August Maille Says:

  Thank you a lot for your interesting text. I have been looking for such message for a very long time. Not everything is fully easy to understand to me, even though it is definitely interesting and worth reading.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia