Jan 29

lungu.jpg În loc ca până acum să fi luat măsuri ca la Grupul Şcolar „Alexandru Vlahuţă” Şendriceni  cei 1300 de elevi să nu mai îngheţe în clase, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani Ada Macovei se scânceşte la uşa preşedintelui Consiliului Judeţean s-o scoată din rahatul în care a ajuns datorită incompetenţei sale manageriale.
Iar Mihai Ţâbuleac, preşedintele CJ, a refuzat-o nu tocmai elegant, amintindu-i că şcolile încă se află sub autoritatea Ministerului Educaţiei şi nu în răspunderea directă a CJ. Altfel interpretate vorbele preşedintelui, i-a tras-o fin generalei, sugerându-i că-i domeniul său de responsabilitate şi nu-i cazul ca problema să fie pasată CJ-ului.
Problema la Grupul Şcolar „Alexandru Vlahuţă” este una de natură managerială. Aşa cum suferă managerial IŞJ Botoşani, de când a fost numită în funcţia supremă Ada Macovei, aşa suferă şi această unitate şcolară de când la cârma ei s-a întors vestitul profesor arogant şi conflictual, fost primar de Dorohoi, Sergiu Lungu (foto).
Omul acesta este născut pentru a întreţine o atmosferă conflictuală în colectivul din care face parte. Iar ca director de liceu la Şendriceni s-a dovedit incompetent şi cu predispoziţie la încălcarea legilor, predispoziţie care i s-a manifestat şi cât a fost primarul Dorohoilor.
Lungu a ajuns primar de Dorohoi candidând din funcţia de director al  Grupului Şcolar „Alexandru Vlahuţă” Şendriceni, unde a avut o serie de conflicte cu colegii dar şi cu legea, o serie de investiţii efectuate la unitatea şcolară fiind suspectate ca aducătoare de profituri băneşti persoanei sale.
Ca primar al Dorohoilor a intrat în conflict cu o parte dintre salariaţii primăriei, presa locală abia reuşind să-i noteze toate scandalurile generate. Dar lăcomia sa s-a manifestat şi din funcţia de primar. Aşa a ajuns să fie cercetat penal în vreo trei dosare, fiind acuzat de organizarea unor licitaţii cu dedicaţie.
Ca să scape de urmărirea penală, Lungu, în martie 2006 a demisionat din PSD şi s-a înscris în PDL, pe atunci aflat încă în tandem cu Guvernul Tăriceanu. În urma alegerilor din 2008 a pierdut postul de primar, dar partidul la care s-a oploşit, PDL-ul, i-a facilitat revenirea în funcţia de director la Grupul Şcolar „Alexandru Vlahuţă” Şendriceni.
Din nou unitatea funcţionează sub zodia scandalurilor şi a unui management prost. Dovadă că în plină iarnă unitatea a rămas fără lemne de foc, iar elevii îngheaţă în sălile de clasă. Generala Ada Macovei, care probabil l-a onorat cu prezenţa la instalarea în funcţia de director, în loc să-l destituie din funcţie, scânceşte pe la uşa preşedintelui Ţâbuleac să-l ajute pe neputinciosul Sergiu Lungu.
În ultima perioadă, imaginea PDL-ului prin judeţ suferă enorm din cauza conflictelor dintre conducerile de şcoli şi democrat-liberala Ada Macovei. Dacă preşedintele Cătălin Flutur nu va curăţa partidul de asemenea balast uman, la alegerile locale din 2012 va avea o mare problemă.
Să nu se lase mânat de gândul că până atunci mai sunt doi ani şi oamenii vor uita sau vor putea fi cumpăraţi cu o pungă cu alimente, o şapcă sau un tricou portocalii. Oamenii s-au cam deşteptat! Îţi iau cadoul şi votează cu alţii. S-a putut convinge la alegerile prezidenţiale de anul trecut, când tot judeţul a votat cu Geoană.
Mai ales că cei din PSD, pe muţeşte, valorifică electoral orice nemulţumire generată de oamenii PDL. Ei veghează şi nu iartă nimic. Prin faţă sunt miere, dar acţiunile lor camuflate sunt numai fiere.

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Generala scânceşte la uşa lui Ţâbuleac”

  1. 1. jaguar Says:

    Si totusi comunele tin de CJ. Nu are Inspectoratul de unde sa plateasca cheltuielile pentru incalzirea Grupului Scolar Sendriceni. E sarcina Consiliului Local de acolo, care din pacate este depasit de cheltuielile mari ale acestei scoli. Pe de alta parte putinii bani din autofinantari 60.000 lei s-au dat nu pentru lemne ci pentru CLU. Restul e la CJ. Doamna Inspector General nu are nici o vina. Nu sunt pdl-ist.

  2. 2. eu Says:

    Dl.Rotundu nu vreau sa ma bag in seama dar Dl Lungu are dreptate stie ceva dar nu se poate face inteles .acolo la Sendriceni cheltuielile materiale trebuie asigurate de primarie ,dar repartizarea sumelor de echilibrare la bugetul locar se face printr-o formula 80%de Finante si20%de CJ dar care nu au nimic cu nr mare de elevi si ne mare de cladiri pe care il are acest liceu ,iar comunei Sendriceni ii revine o suma de echilibrare foarte mica .cei doi factori care repartizeaza aceste sume ar trbui sa se aseze la acceias masa si va spun eu ca daca s-ar intelege exista solutii .In aceia situatie se afla toate liceele care se afla la comue si orase mici(Trusesti,Bucecea )dar cind nu exista intelegere .

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia