Feb 02

masina-la-panda-hsr.jpg Ieri dimineaţă, preotul unei parohii din comuna Corni, o parohie nouă şi extrem de săracă, şi-a făcut trei cruci largi, s-a urcat în maşină şi a plecat spre Botoşani, pentru a lua legătura cu proiectantul care se ocupa de realizarea proiectului pentru construcţia casei praznicale. Preotul era bucuros că proiectantul, tânăr ca şi el şi cu multă credinţă, îi făcuse o reducere substanţială la costul realizării proiectului. Cum să nu fie bucuros, când pentru biserica unde a fost repartizat să slujească, orice bănuţ economisit contează extrem de mult.
Părintele a ajuns în Botoşani aproape de amiază, a parcat maşina în parcarea cu plată din faţa cofetăriei de pe str. Marchian, aproape de piaţa oraşului, mai exact de Pietonalul Transilvaniei unde-şi are biroul firma de proiectare. A sos bilet de la aparatul de taxare, l-a afişat pe parbriz la loc vizibil şi s-a dus în treaba lui, considerându-se sub paza lui Dumnezeu.
Ce n-a observat părintele era că maşina o parcase pe unul din cele două locuri libere pentru persoanele cu handicap. Mai mult, la nici zece metri de locul parcării sta supraveghind vigilent parcarea o năpârcă de om cu sufletul vândut diavolului, diavolul fiind întrupat în persoana hojmalăilor de la firma Hi Speed Ricovery.
Năpârca a observat parcarea greşită a preotului şi a sunat imediat la diavolii HSR-ului, care stăteau la până cu vreo sută de metri mai sus, în dreptul clădirii Bibliotecii judeţene (foto).
Aici musai trebuie să fac o paranteză, un fel de zonă neutră între puterile îngerilor lui Dumnezeu şi a diavolilor de la HSR. Diavolii de la HSR au recrutate mai multe năpârci care supraveghează parcările din oraş şi când observă un şofer căzut în greşeală îi anunţă, telefonic, imediat pe cei de la HSR, care vin şi ridică maşina. Pentru serviciul făcut, năpârca primeşte 10 lei de fiecare maşină ridicată, plata făcându-i-se pe loc şi cash.
Aşadar, n-a ajuns preotul în biroul proiectantului, că maşina sa a şi fost  ridicată. Când preotul s-a întors la locul parcării, ia maşina de unde nu-i.
L-a informat năpârca, cu o mutră de cetăţean nevinovat şi binevoitor, că maşina sa au ridicat-o cei de la HSR dar că-l poate ajuta el s-o recupereze, dacă are trei sute de lei în buzunar. Preotul a luat un taxi şi s-a dus în Cătămărăşti Deal, unde era depozitată maşina „confiscată”. Hapcăii de aici nici vorbă să se înduplece în faţa hainelor preoţeşti şi fără plata a 300 lei (după bonul emis 297 lei), nu i-au restituit maşina.
A plătit părintele, că n-a avut încotro, deşi cele trei sute de lei îi erau cu trebuinţă pentru plata proiectantului. L-am întâlnit pe preot în biroul proiectantului, necăjit până peste cap. I-am sugerat să-şi folosească cunoştinţele din domeniu şi să le facă celor de la HSR o slujbă „pentru sănătate” şi „prosperitate”, iar părintele a promis că aşa va face.
L-am mai rugat pe părinte să-l treacă pe lista cu pomelnicul în cauză şi pe vicele Ghiorghiţă, să-i ajute şi lui Dumnezeu „pentru binele făcut botoşănenilor”. Iar ca nu cumva Dumnezeu să-l confunde cu vreo năpârcă de prin parcări, cu sufletul vândut diavolilor de la HSR pentru suma de n10 lei, să-i îngroaşe numele.
Pentru că toată păcătoşenia s-a consumat ieri, 1 februarie 2010, iar rugăminţile preotului către Domnul se vor împli în 40 de zile, adică până-n 12 martie, voi urmări cu adâncă satisfacţie să aflu că celor de la HSR le-a luat foc maşina, au scăpat la ridicare un autoturism scump care să-i coste câştigul pe o lună, l-a cuprins gripa porcină pe Juncanaru, patronul de faţadă al firmei, şi va scăpa de ea numai printr-un tratament cu zeamă de hârleţ şi sutană de preot, iar vicelui Ghiorghiţă să aud că i-a căzut conciul şi-i sticleşte scăfârlia ca un bec, iar odată cu el să i se risipească toate câştigurile adunate cu japca.
Iar dacă mai există vreun preot spurcat în credinţa sa de către diavolii de la HSR, să i se alăture cu slujbele părintelui din Corni, ca Dumnezeu să dubleze pedeapsa pentru toţi neisprăviţii care sug bani de pe urma HSR, obţinuţi prin estorcarea botoşănenilor . Amin!

written by Ioan Rotundu


6 Responses to “Blestemul preotului către HSR”

 1. 1. gicu` Says:

  …acelasi blestem sa-l faca si pentru toti consilierii locali care au votat regulamentul si au aprobat fubctionarea HSR…

 2. 2. QQQ Says:

  Şi lui Flutur, care tace suspect, ce să i se întâmple… să piardă preşedinţia PD-L ?

 3. 3. Nu conteaza Says:

  legea este pentru toti..preot sau nu….daca vreti sa stati ca niste tarani ce sunteti va rugati sa le mearga rau….mai bine ati iesi in lume sa vedeti ca tot asa este prin toate orasele, se ridica masinile…nu va mai plangeti ca nu puteti sa parcati unde aveti chef

 4. 4. Pt. Nu contează Says:

  Tu ai ieşit în lume, dar tot prost ai rămas. Pentru că acolo “în lume” nu-ţi ridică maşina prin comitere de abuzuri pentru că te despăgubeşte. Şi nici firma nu se aflo sub controlul primarului sau a viceprimarului cum este în Botoşani. Apoi nu-ţi ridică maşina decât în anumnite condiţii, mai întâi eşti avertizat şi în ultimîă instanţă, dacă eşti încăpăţinat ţi se ridică maşina. Mai sunt şi alţii ieşiţi în lume, dar care au înţeles cum stau lucrurile pe acolo şi n-o fac pe deştepţii punându-.şi limba pe moaţe şi mintea în pioneze.

 5. 5. Nu conteaza Says:

  serios? si in iasi se intampla la fel… si acolo ce treaba mai are primarul sau cine mai ziceti voi..asa ca mai bine ati respecta regulile si nu va mai plangeti atat..sunteti prea mici ca sa faceti ceva….si lasati-L pe Dumnezeu in pace poate are treburi mai importante decat sa va asculte tampeniile

 6. 6. Moş Tăgârţă Says:

  Nu contează ăsta-i grav bolnav de ignoranţă, injcubail de bolnav, asta dacă nu cumva vse află în slujba HSR. La Ieşi firma care ridică maşini este tot firma de la Botoşani, adică HSR. Este afacerea primarului Flutur cu primarul Nechita, care are şi el partea leului. Afacerea s-a pus la punct anul trecut.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia