Feb 05

viceprimarul-ghiorghita.jpg După ce a iniţiat şi pus în aplicare Regulamentul ridicării maşinilor parcate în locuri nepermise, dând frâu liber abuzurilor celor de la Hi Speed Ricovery, după ce a obligat printr-un alt Regulament posesorii de animale de companie să iasă cu câinele la plimbare numai dacă are în dotare mănuşi de unică folosinţă, făraş şi măturiţă, pungă de plastic tot de unică folosinţă, mai nou viceprimarul care a ridicat un gogoloi în centul Botoşanilor fără a se conform mai întâi legilor, i s-a pus pata pe taximetrişti.
Vicele Ghioghiţă, probabil din propria experienţă de om de afaceri, de întreprinzător care scoate bani din orice, a ajuns la concluzia că taximetriştii trag statul în piept, eludând plata impozitelor pe venit. Astfel, pentru că Guvernul Boc – guvern căruia Ghiorghiţă îi datorează funcţia de viceprimar şi pe care-l slujeşte din poziţia de vicepreşedinte al Organizaţiei judeţene PDL Botoşani –, a introdus impozitul forfetar asanând economia de peste 200 mii de firme mici şi umflând rândurile şomerilor cu câteva sute de mii de foşti angajaţi la aceste firme, taximetriştii s-au orientat spre alte forme lucrative.
Numai că din acest an, acelaşi guvern Boc a anulat impozitul de 3% pe cifra de afaceri, unde se încadrau şi taximetriştii organizaţi în srl, impunând impozitul forfetar. Ca să nu moară de foame, ei şi familia lor, taximetriştii s-au orientat spre formula juridică cunoscută sub numele de Întreprinderi Individuale. O astfel de formulă juridică înseamnă că te înregistrezi la Registrul Comercial ca întreprinzător economic individual, fără obligativitatea de a conduce evidenţă contabilă în partidă dublă, adică fără balanţă şi bilanţ contabil.
În schimb se conduce un registru de venituri şi cheltuieli, iar dacă se va obţine profit, se va plăti un impozit de 16%. Cum astfel de activităţi n-aduc profit, taximetriştii plătesc dările la stat rezultate din salariile angajaţilor. Şi tot este ceva decât nimic! Dar ce nu ştie viceprimarul Ghiorghiţă este că un Întreprinzător Individual are dreptul să angajeze salariaţi. Fiscal, un astfel de întreprinzător este controlat de către inspectorii fiscali din cadrul Direcţiei Finanţelor şi nu de Primăria Botoşani, respectiv vicele Ghiorghiţă.
Faptul că viceprimarul Ghiorghiţă s-a luat de taximetrişti, miroase a o nouă reglementare pe care probabil o coace în tandem cu vreun mafiot local care urmăreşte controlul pieţei de taximetrie a Botoşanilor. Nu degeaba i s-a pus lui pata pe taximetrişti, că nu este Ghiorghiţă persoana care moare de grija Guvernului Boc că nu plătesc întreprinzătorii impozite şi taxe pe activităţile desfăşurate. Alta trebuie să-i fie motivaţia, altul interesul. Deocamdată putem dibui interesul, dar nu şi persoana care poartă fesul, adică cel care râvneşte la controlul activităţii de taximetrie.
Poate că presupunerea mea că în spatele lui Ghiorghiţă sunt nişte interese private de grupare mafiotă să nu fie corectă. Dar rămâne decizia sa de a se implica în treburile private ale taximetriştilor. Iar această decizie va atrage un nou val de ură asupra sa şi a PDL-ului.
Cei din PSD şi PNL iau aminte şi notează, Când vor veni alegerile locale din 2012 vor pune pe tapet toate aceste năstruşnicii ale vicelui Ghiorghiţă.
Să-i văd atunci pe PDL-işti pe unde vor scoate cămaşa.

written by Ioan Rotundu


5 Responses to “Vicele Ghiorghiţă iar pune ceva la cale”

 1. 1. QQQ Says:

  Păi se ştie că vicele ăsta penal se pupă-n bot cu Mişu Balan Microbuzul. Stau şi mă întreb cam cât de gros este dosarul lui de la ,,servicii,,. Şi mă mai întreb cum de-l tolerează Flutur… care ar putea fi motivele???

 2. 2. Miki Says:

  Acest Ghiorghiţă este piaza rea a Botoşanilor dar şi a PDL. Sper ca după alegerile viitoare să nu mai auzim nici de Ghiorghiţă nici de PDL. Aşa să ne ajute Dumnezeu!

 3. 3. Alin Says:

  Ghiorghiţă vorbeşte? Omul ăsta n-are măcar un pic de bun simţ? La câte afaceri necurate învârteprin Botoşani el n-are dreptul să mai deschidă gura. Să-i lase pe taximetrişti să trîiască şi ei că nu le va da el de mâncare la familie.

 4. 4. emil Says:

  O întrebare pentru d-nul vice Gheorghiţă, dacă cunoaşte faptul că un domn președinte de la asociația 43 de pe Împăratul Trăian a prezentat în presa locală un chiriaş care cică după spusele d-lui ar fi cel mai mare datornic din judeţ, lucru pus puternic la îndoială de faptul că domnul preşedinte nu pare a fi tocmai omul indicat pentru a face asemenea dezvăluiri de presă, doar şi numai pentru faptul că dumnealui este președinte şi la asociaţia 30 de pe Bucovina. Nu mi se pare moral ca un om care are o pensie foarte frumuşică şi care mai culege nişte venituri de la 2 asociaţii de proprietari să facă asemenea dezvăluiri mai ales că în datoriile omului sunt cuprinse şi sume care revin d-lui președinte ca răsplată pentru efortul uriaș de a păstori 2 asociații. Ni se prezintă nişte sume uriaşe ca datorii ale chiriaşului cu pricina ori din ce spune codul civil datoriile mai mari de trei ani se prescriu dacă nu se obţine în instanţă o anulare a prescripţiei ceea ce se pare că d-nul preşedinte nu a prea obţinut. Vă rugăm d-le vice faceţi lumină în acest caz mai ales că foarte multă lume crede că cineva nu poate păstori două asociaţii fără sprijinul substanţial al primăriei, e de datoria d-stră să interveniţi mai ales că a-ţi ieşit şi în presa locală cu problema asociaţilor de proprietari unde lucrurile nu prea par a fi în ordine.

 5. 5. ionica Says:

  Bravo domn vice,cu banii se fac bani iar cu aia se fac copii,sa moara impotentii de ciuda ca esti baiat tanar si destept.tot inainte si capul sus ca mancatori au fost si vor mai fi.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia