Feb 06

După ce şi-au votat pensii nesimţite şi alte privilegii, parlamentarii vor acum să fie aleşi pe viaţă. Cel puţin aşa s-a comentat în această săptămână pe la Antena 3. Cei care vor mandat pe viaţă sunt senatorii, iar cei cu iniţiativa sunt două partide: PSD şi PNL.
Cică senatorii să nu mai fie aleşi odată la patru bani, ca până acum. Ei vor ca după alegerile locale din 2012, consilierii locali şi cei judeţeni să se adune ciotcă şi să aleagă un senator care să primească mandat pe viaţă.
Ceauşescu a avut bunul simţ şi când cineva dintre lingăii săi a propus să fie ales preşedintele României  pe viaţă a refuzat. Fii lingăilor lui Ceauşescu de ieri, ajunşi parlamentarii de astăzi, nu se sfiiesc că-şi tragă mandat pe viaţă. Şi cine credeţi că vor fi senatorii pe viaţă? Nişte nulităţi umane demne de toată mila pentru ignoranţa culturii lor şi promiscuitatea morală în care trăiesc dar care au bani să-şi cumpere un astfel de mandat.
Iar exemple avem pe plan local, nu trebuie să le căutăm pe plan naţional. De la deputat, Florin Ţăurcanu, la banii săi, îşi poate oricând trage un mandat de senator pe viaţă. Chit că-şi va vinde brânza cu tot cu oi! Faptul că va fi uns pe viaţă se merită să facă orice efort. Odată ales îşi va recupera cheltuiala înzecit.
Sub acest aspect, senatorii sunt egoişti de vreme ce-i lasă pe deputaţi pe mâna alegătorilor de rând şi puşi în situaţia ca odată la patru ani să scoată banii din buzunar pentru a-şi înnoi mandatul.
Mai vor parlamentarii ca să se şteargă la fund cu votul românilor de la referendum. Şi tot parlamentarii PSD şi PNL sunt cei care dispreţuiesc votul a câtorva milioane de români. Ei nu vor Parlament unicameral. Ei vor un Senat cu senatori aleşi pe viaţă şi o Cameră a Deputaţilor care să primească atribuţiuni legislative onorifice. Adică Senatul să se ocupe de legile ţării, iar deputaţii să se joace de-a Parlamentul. Şi cum să nu-şi dorească senatorii o aşa redistribuire a competenţelor legislative? Fiind aleşi pe viaţă, pot vota orice lege, inclusiv ca românii să fie jupuiţi de viu, pentru că nu mai au a răspunde în faţa lor.
Doamne, câtă nesimţire la ei! Şi aceasta pentru că noi ne arătăm nepăsători la orice reacţie a lor de a acumula noi puteri.
Îl acuză pe preşedintele Băsescu de autoritarism, de dictatură, dar ei ce vor? Vor ceva mai mult. Vor privilegii pe viaţă. Pentru început. Că după ce se vor vedea cu mandat pe viaţă, vor adopta o lege prin care mandatul să fie moştenit în familie, fie trecut de la tată la fiu, de la mamă la fiică, iar de n-au copii să fie transmisibil nepoţilor.
Ne-au distrus modelele sociale, ca să nu mai avem repere de moralitate politică. Moralitatea politică a fost înmormântată la români odată cu Cornel Coposu. Nemaiavând repere morale, acceptăm orice ne oferă ei, pentru că oferta lor nu poate fi comparată cu ceva, acel ceva, cineva, fiindu-ne spălat din creier şi înlocuit cu imaginea lor de nesimţiţi.
Iar nesimţirea lor, tot mai accentuată de la o zi la alta, se manifestă pe banii noştri. Am mai spus-o: suntem trataţi ca nişte proşti, nişte paralizaţi social incapabili de vreo reacţie. Nu ne-au paralizat voinţa cu flacăra violet, nici cu alte puteri paranormale. Ne-au distrus simţul realităţii sociale, a solidarităţii şi a puterii de reacţie potrivnică intoxicându-ne vreme de 20 de ani cu poveşti pe care noi le-am înghiţit pe nemestecate. Au văzut că ţine şi fac ce vor din noi.
Aşa ne trebuie!

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Vor senatori pe viaţă”

  1. 1. Petrolistul Says:

    Fara logica , fara bun simt, fara capatai ! Viata lor in politica va fi scurta. Faptul ca unii politicieni doresc sa se sinucida, este o chestiune care tine de optiunea proprie si le-o respet. Ce nu inteleg si probabil ca mine mai sunt si altii – sa stabilesca ei cati sunt prin REFERENDUM – este ce au cu cele doua partide, cu cele doua doctrine pe care ar trebui sa le reprezinte PNL si PSD. Sa fie prostie “curata” sau manipulare “murdara” ? Sa va fie tarana usoara , INITIATORILOR !

  2. 2. costy Says:

    fara cuvinte,sper sa le vina mintea la cap macar in a-l doisprezecelea ceas……………..ca, daca nu, vai de judecata multimii.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia