Feb 08

Monstruoasa coaliţie a consilierilor judeţeni PNL şi PSD, formată la ordinul liderului PNL Florin Ţurcanu şi cu acceptul prostesc al liderului social-democrat Gheorghe Marcu, pentru a lăsa fără bani municipiul Botoşani a dat la iveală şi nişte aspecte care nu fac decât să te cutremure.
În primul rând că modul în care au fost repartizate iniţial sumele din bugetul judeţean către cele locale au fost acceptate de către cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Botoşani, liberala Cătălina Lupaşcu şi social-democratul Constantin Manolache. Ba chiar cei doi vicepreşedinţi l-au lăudat pe preşedintele Ţâbuleac pentru modul corect în care împărţise sumele.
Numai că în şedinţa de vineri cei doi s-au întors la 180 de grade şi au votat împotrivă, pentru că aşa le ordonase şeful lor politic. Pe Cătălina Lupaşcu n-o condamn. Minte de femeie blondă aflată pe acelaşi calapod cu cea a şefului ei politic Florin Ţurcanu. Însă nu pot să accept poziţionarea vicelui Constantin Manolache, pentru că acesta nu este în Botoşani un oarecare. Este intelectual, iar ca profesor a format multe generaţii de elevi. Omul are luat un doctorat, deci aparţine şi tagmei oamenilor de ştiinţă.
Cu astfel de carte de vizită, cu experienţa pe care o are în domeniul administraţiei publice, gestul său aprobator faţă de decizia de a lăsa municipiul Botoşani fără bani este unul condamnabil şi degradabil în acelaşi timp pentru prestigiul său public.
Însă pentru ce s-a întâmplat vineri în şedinţa de Consiliu Judeţean vinovat nu este nimeni altul decât Cătălin Flutur, în calitatea sa de preşedinte al PDL. Imediat după alegerile locale, când încă preşedintele PSD era Constantin Conţac, Flutur n-a dat dovadă de om politic şi să fi căzut de acord cu Conţac la o colaborare PSD – PDL. Flutur l-a împins pe Conţac să se asocieze cu liberalii şi să-l scoată pe Ţurcanu vicepreşedinte al CJ.
Nici după alegerile parlamentare, când s-a format Guvernul PDL – PSD, Flutur n-a găsit calea de a colabora cu Conţac şi dincolo de împărţirea şefiilor la instituţiile descentralizate. Iar după ce Conţac a fost înlocuit de la conducerea PSD, Flutur n-a găsit calea cea mai potrivită a dialogului cu Gheorghe Marcu, pentru a-l bloca pe Ţurcanu în a mai influenţa în vreun fel mersul treburilor în CJ.
Flutur s-a îmbătat cu succesul că a reuşit ca împreună PSD-ul să-l  impună vicepreşedinte pe Cristian Achiţei, dar nu s-a asigurat că Ţurcanu este izolat şi că nu va mai putea acţiona împotrivă, mai ales că deja la guvernare relaţiile PSD – PDL începuseră să se răcească.
N-a durat mult, PSD-ul a ieşit de la guvernare, iar Ţurcanu şi-a impus voinţa şi l-a schimbat pe vicele Achiţei cu Cătălina Lupşacu, în dispreţul unui judeţ întreg. Reacţia lui Flutur a fost una timidă, în locul unei riposte ferme.
Florin Ţurcanu este extrem de vulnerabil din toate punctele de vedere: al imaginii personale, al afacerilor pe care le derulează, al modului politic în care acţionează, al trecutului său, al comportamentului faţă de propria familie, al anturajului, al moralităţii etc. Flutur n-a luat atitudine faţă de acest personaj politic cu comportament dubios, nu l-a prezentat electoratului aşa cum este şi nu cum încearcă pară, nu i-a sancţionat public acţiunile dăunătoare intereselor comunităţii.
Flutur ştie că la Dracşani familia Ţurcanu desfăşoară afaceri nu tocmai în litera şi spiritul legii, dar n-a cerut niciodată organelor de control să-şi facă datoria. Nu ştiu de ce, dar în faţa lui Ţurcanu democrat-liberalul Flutur îmi pare timorat, incapabil de vreo reacţie de apărare, cât despre atac nici vorbă. Poziţia sa tolerantă i-a dat tupeu lui Ţurcanu, iar acum plăteşte.
Dacă ar plăti numai Cătălin Flutur, nu m-ar interesa. Dar plătesc şi eu, plătim noi toţi cei care locuim şi trăim în judeţul Botoşani.

written by Ioan Rotundu


7 Responses to “Vinovatul este chiar Flutur”

 1. 1. costy Says:

  Oare asa sa fie domnule?,dumneata acuzi de parca ceilalti consilieri din cejeu ar fi de prin Taiwan,Burkina faso etc,nu interesul botosanenilor trebuie promovat?

 2. 2. gicu` Says:

  …imi parerau pentru Dvs. domnule Rotundu, dar traiti dezamagire dupa dezamagire…Intai basescu, acum cei din conducerea locala.
  Doctori sau nu, au ajuns unde au ajuns NU DATORITA COMPETENTEI CI DATORITA OBEDIENTEI!

 3. 3. Petrolistul Says:

  I.- La prima vederea asa este. Dar sa nu particularizam – procedeu in analiza, dar nu suficient si intotdeauna edificator – pentru ca ajungem la o analiza in urma careia rezulta ca interesul local obligatoriu trebuie sustinut pe principii „romanesti”, inrudite cu “machiavelismele”. Daca Catalin Flutur ar fi intervenit in oricare fel in actiunea de indepartare/blocare a tanarului liberal Florin Turcanu, ar fi comis – chiar si cu scop nobil – imixtiune intr- o “problema” care tine exclusiv de organizatia PNL Botosani, de INSTITUTIILE STATULUI – care sunt “insensibile deocamdata – si nu in ultimul rand de populatia intregului judet. Florin Turcanu este trimisul botosenenilor in Parlamentul Romaniei.
  II.- Catalin Flutur si Gheorghe Marcu se cunosc bine – au lucrat impreuna la ELECTROCONTACT, au fost colegi de Consiliu Local in perioada 1996 – 2000 – fapt ce ar fi facut posibila o asemenea abordare/intelegere. Intrebarea este daca tot acceptand/ cerand asocieri de doctrine care sunt antagonice – tot in scop nobil – este bine pentru politica romaneasca , chiar si locala ? Intelegerile punctuale insemna compromis pe cand „asocierile contra naturii”, din punctul meu de vedere inseamna compromitere. Catalin Flutur in situatia cand ar fi procedat cum se sugereaza, ar fi fost calificat ca unealta lui Basescu, care vrea sa distruga PNL, care setos de putere se asociaza contra naturii cu „asa zisii dusmani”, ca politica si politicienii locali fac si desfa contra vointei jupanului alegator, etc. Tapul – ispasitor – de data asta, nu trebuie numit Catalin Flutur. Tapul este „ colectiv” ! Avem si vom avea „ ce comandam”. Dumnezeu ne da dupa cum dorim ! Botoseneni, nu cautati nici „tapi” nici „salvatori miraculosi”! Recunoasteti vinovatul ?

 4. 4. Agathon Says:

  Comentaţi ca să vă aflaţi în treabă în timp ce liberalii şi social-democraţii v-au luat banii de la Botoşani şi i-au bdat la Dorohoi, Bucecea, Ştefăneşti, Vorona etc. Flutur s-a lăsat încălecat vde Ţurcanu şi Marcu. La Protecţia bConsumatorilor de ce l-a păstrat pe Zarug de la PSD? Ca să voteze nevastă-sa împotriva PDL? Dar la cultură de ce a lăsat-o pe Ciobanu de la PSD şi n-a pus om de la PDL? Dacă ar fi rămas PSD la putere, acum erau numai oamenii lor. Politica este clară. Când te afli la putere pui oamenii tăi şi nu ai altora.

 5. 5. Iavory Says:

  Petrolistul a vrut să pară deştept, că-i un priceput în politică. Numai că n-a nimerit-o. În politică, atunci când eşti la putere îţi asiguri o majoritate, adică spatele. Ori Flutur tocmai asta n-a făcut. Cu privire la doctrine politice vorbe goale. PSD-ul l-a susţinut pe Tăriceanu iar acum colaborează tot cu liberalii, doctrine incompatibile dar cnd vine vorba de putere se înţeleg perfect. Iar consilierii PNL şi PSD au încălcat legea. Banii din TVA ce se cuvin oraşelor şi comunelor se împart cum este stabilit prin lege şi nu cum vor muşchii unor consilieri judeţeni.

 6. 6. Buhuhu Says:

  Flutur nu este bun de preşedinte de partid. Buhăianu sau Ghiorghiţă ar fi mai nimeriţi.

 7. 7. rep Says:

  multe ar castiga pnl ul daca n ar mai baga o la inaintare pe tanti catalina….e de ras cu un asemenea om…era o vorba ..cine se aseamana , se aduna, lasa ca cei ramasi acu in pnl se imperecheaza si or vedea ei ce iese. turcanel cu roxanica, verginel cu catalinuca.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia