Feb 11

Zilele lui Doru Viorel Alupoaie, ca inspector şef la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Filiala Botoşani par a fi numărate. Nici Alupoaie nu este străin de acest fapt. Acum câteva zile a fost văzut într-un restaurant din Bucureşti, stând la masă foarte amical cu protectorul său, deputatul liberal Florin Ţurcanu. Când Alupoaie a fost numit şef la ANAF, naşul său de botez pe post se spune că a fost Florin Ţurcanu, ca semn de recunoştinţă pentru serviciile pe care Alupoaie le-a adus PNL-ului în alegerile din 2008 şi 2009.
Alupoaie a fost numit şef în locul unui alt cunoscut finanţist şi bun amic cu producătorii de alcool şi alte sfere ale oamenilor botoşăneni de afaceri. Este vorba de Paul Mustaţă, susţinut la şefia ANAF de către PSD şi care, în aroganţa puterii sale s-a apucat de controlat toată suflarea oamenilor de afaceri portocalii la culoarea politică. PSD-ul s-a retras de la guvernare, iar Mustaţă a rămas cam singurel. Lovitura de graţie i-a dat-o cei din PDL Botoşani, care l-au înlocuit cu Alupoaie, fără să ştie că acesta din urmă era omul de încredere al liberalului Ţurcanu.
Acum PDL-ul pare să-l fi mirosit pe Alupoaie că-i de „specie ţurcană” şi se coace mazilirea sa, chiar dacă preşedintele PDL Cătălin Flutur pare să nu fie de acord cu o astfel de decizie. În locul lui Alupoaie aspiră doi mari diriguitori prin finanţele locale. Paul Mustaţă este unul dintre ei. Rămas şotâng de la o vânătoare în toamna anului trecut, când şi-a confundat piciorul cu mistreţul şi şi-a găurit genunchiul cu un glonţ, Mustaţă vrea să revină pe post. Că dulce-i ca mierea viaţa prin ANAF!
Din interiorul Gărzii Financiare, spre acest post priveşte şi comisarul Mihăiuc. Omul nu-i oricine, este socrul subprefectului  Daniel Moruzi. Iar Moruzi, căruia încă nu i s-a uscat cerneala de pe semnătura de numire în post dată de premierul Emil Boc la solicitarea „independentului” liberal Liviu Câmpanu, se află într-o mare încurcătură.
Mihăiuc îi este tată socru, dar Paul Mustaţă naşul de cununie. Greu de decis, nu? Noroc că rezolvarea acestei ecuaţii, cu aparenţă de iraţionalitate, se va rezolva fără ca tânărul subprefect să fie luat în seamă. Alţii macină mălaiul la moara numită ANAF, iar cei cu ponoasele adunate până acum nu vor mai fi şi cu foloasele. Când doi se ceartă, un al treilea se pregăteşte de câştig.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia