Feb 17

vizita-cosmin-gusa-partidul-initiativa-nationala3.jpg  Fără doar şi poate că evenimentul care ţine cap de afiş în media naţională, de câteva zile, este Congresul PSD şi jocurile politice care se fac pentru viitoarea conducere a acestui partid. Interesul manifestat de mass media faţă de Congresul PSD a pus în umbră celălalt Congres, al PNL, despre care se pomeneşte în treacă.
Şi ieri s-au produs noi surprize în ce priveşte lupta pentru putere, care se poartă în sânul social-democraţilor. Mutaţiile care au avut loc, noile asocieri de forţe au fost mediatizate în tot cursul zilei de ieri. Amintesc doar că Ion Iliescu s-a stropşit la Prostănac că nu vrea ca viitoarea conducere a PSD să fie aleasă pe bază de listă. Mai mult, preşedintele onorific a ameninţat că intenţionează să părăsească lucrările Congresului.
Luat prin surprindere, Mircea Geoană n-a avut nici o reacţie. Probabil că îşi reface socotelile să vadă ce pierderi ar putea avea dacă nu va asculta de sfatul versatului politician. Doar Liviu Dragnea, secretarul general al PSD a ieşit şi a declarat că Geoană ar trebui să renunţe la listă. Dragnea fiind omul de încredere a lui Geoană, declaraţia sa poate fă interpretată ca fiind un prim semnal din partea lui Geoană că a luat seamă la dorinţa lui Iliescu şi că ar fi dispus s-o respecte, dar cu ceva garanţii că nu va pierde preşedinţia partidului.
Tânărul Victor Ponta nu stă nici el cu mâinile sub braţ. Socrul său, Ilie Sârbu, a ieşit din echipa lui Geoană pentru a-şi susţine ginerele. Mazăre, aflat încă sub euforia carnavalului de la Rio de Janeiro, a anunţat că-l va sprijini tot pe Ponta.
Se pare că şi Geoană a luat în serios candidatura lui Ponta, aşa că l-a scos de la naftalină din nou pe Cozmin Guşă, pentru a face combinaţii derutante. Aseară Guşă a fost invitat la Ştirea zilei lui Gabriela Firea, de pe Antena 3. Cu multă perfidie, Guşă a lăsat să se înţeleagă că în PSD jocurile sunt făcute în favoarea lui Geoană.
Iar pentru că specialitatea lui sunt diversiunile, şi aseară a creat una. A anunţat, cică în exclusivitate pentru emisiunea Firei, că unul din liderii importanţi ai PSD, respectiv Cristian Diaconescu a acceptat funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului în tandem cu Mircea Geoană. Ştirea fiind una de prim rang, a fost tratată cu toată atenţia şi importanţa cuvenite. Guşă mustăcea, satisfăcut că sămânţa aruncată a dat roade.
Chiar şi la ştirile de la ora 21.00, tot de pe Antena 3, prezentatoarea a anunţat surpriza zilei, adică Diaconescu a renunţat să mai candideze la preşedinţia PSD şi a bătut palma cu Geoană pentru funcţia de prim-vicepreşedinte.
Numai că surpriza cea adevărată avea să vină la numai două minute de la anunţarea ştirii. Aflat invitat la Antena 2, în emisiunea lui Ciutacu, Diaconescu a dezminţit faptul că s-a retras din cursa preşedinţiei PSD şi că a bătut palma cu Geoană.
Iată, dar, că diversiunea creată de Guşă a fost denunţată chiar de cel vizat. Să ne amintim că şi în campania prezidenţială, Guşă l-a consiliat pe Geoană şi l-a prezentat românilor ca viitor preşedinte al României. Numai că, în final, Gusă s-a dovedit a fi pentru Geoană piaza rea. Apărând din nou în prim plan, tare aş crede că-i va purta din nou ghinion. Asta dacă nu cumva Guşă este plătit de cineva să-i aducă Ghinion lui Geoană!  

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “A apărut şi piaza rea”

  1. 1. Petrolistul Says:

    Cuplul de actori Gabriela Vranceanu-Firea si Cosmin Guse, distribuit in filmul de lung metraj “PARASUTISTII”. nu este la primul film. De aceasta data joaca in regia lui …M.G. Stie cineva cine este scenaristul ? Sper ca Sf. IOAN Gura de Aur sa aiba dreptate.

  2. 2. Truly Says:

    Guşă este omul lui Băsescu trimis la PSD să distrugă partidul. El este purtătorul flăcării violet care-l arde pe Geoană şi l-a adus în situaţia de Prostănac. Aşa că Geoană va fi ars pe rugul lui Băsescu iar Năstase va ajunge preşedinte. poate Mitrea sau de ce nu Ponta.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia