Feb 19

Gura păcătosului adevăr grăieşte, spune un proverb moldovenesc. Urmând înţelepciunea acestui proverb, gura lui Vanghele adevăr a grăit. Adică, potrivit spuselor sale în limbaj colorat made in Ferentari, unii social-democraţi de rangul III sau mai mici, în dorinţa de a urca în ierarhie şi de a deveni cineva, şi-au trimis nevestele în patul şefilor.
Afirmaţia lui Vanghele nu-i o noutate. Primul care a conformat public că promovarea în interiorul partidului se face pe bază de nevastă strecurată în patul şefului a fost liberalul Ludovic Orban. Cine nu-şi aminteşte de momentul de sinceritate al lui Orban, insuflat probabil de şampania băută de cu seară şi aerul ozonat al Predealului, îi aduc aminte că la o consfătuire liberală cu ceva ani în urmă, organizată pe Valea Prahovei, Orban i-a trântit-o colegei sale de partid, botoşăneanca Raluca Tatarcan, devenită  Turcan, făcând aluzia că promovarea s-a se datorează unor vizite prin patul şefilor. Aluzia era aproape directă la Stolojan, la acea vreme Raluca Turcan fiindu-i acestuia un fel de secretară personală.
S-ar putea să greşesc locaţia, dar vorbele lui Orban în acest sens au fost rostite. Iată că după câţiva ani, vine Vanghele de Ferentari şi întăreşte afirmaţia lui Orban cum că şi în PSD se promovează pe bază de nevastă băgată în patul şefului.
Vanghele nu ne-a spus nici cine sunt cei dornici de promovare pe bază de nevastă, nici cine sunt acei şefi care emit huzmeturi celui căruia i-a călărit nevasta vreme de o noapte sau mai multe. Faptul că Vanghele n-a rostit nume, îi mai bine. Numai aşa ne putem permite să lăsăm imaginaţia să lucreze.
Unul din craii PSD-ului poate fi Geoană. Despre el se zvonea prin PSD Botoşani, pe vremea domniei bădiţei Costică Conţac, că Geoană croşetează pe faţă cu o consilieră judeţeană de prin zona Darabanilor şi pe dos, adică pe la spate, că-i liber de acum, cu un tinerel dorohoian ce-i stă mai tot timpul prin preajmă. Chiar se securistul Darie, cât îi el de secretos, într-o vizită la redacţia Jurnalului, făcută tot cu ceva ani în urmă, a lăsat să se înţeleagă că Geoană îi crai mare, un Don Juan care se îmbracă scump, adică cu costume, cămăşi, cravate şi pantofi de firmă, împroşcându-şi hainele şi faţa cu odicolon tot din cel scump, adică tot de firmă.
N-aveam nici un motiv să nu-l cred pe deşiratul Darie, de vreme ce omul stătea şi-i mai stă lui Geoană prin preajmă, ţinându-i de şapte, fie să nu-l prindă nevasta, fie să nu-l descopere presa că-l concurează pe Bombonel.
Mâine va fi Congresul PSD. Dacă Geoană va pierde alegerile, putem trage concluzia că Mihaela, dragostea sa, a preferat loialitatea faţă de familie şi n-a înşelat-o pe bătrânica Nina cu bunicuţul Ilici. Dacă Geoană rămâne preşedinte, rămâne! Asta e! S-a mai consumat o idilă în stil social-democrat.
Năzdrăvănia va apărea atunci când locul lui Geoană va fi luat de un alt candidat. Urmând logica dezvăluirilor lui Vanghele, ne vom da de ceasul morţii să aflăm în a cui pat s-a strecurat nevasta noului lider al PSD. Dacă, cumva, nevasta noului lider ales democratic va scăpa vorbe precum „Măi, dragă!”, atunci vom putea dezlega tărăşenia. Dacă va turui vrute şi nevrute, minţind senin, iarăşi vom avea un indiciu. Numai că acest indiciu ne va arăta că Geoană a fost bătut cu propriile arme şi în propriul pat .
Nu mai este mult până mâine, iar la noapte, reporterii specializaţi pe mondene şi can-can ar trebui să-l păzească din scurt pe Geoană. Că nu la Vântu va avea el drum în miez de noapte, ci cine ştie pe la ce cuibuşor de nebunii ferit până acum de ochii dragostei sale Mihaela şi ai presei. Du-l, Doamne, că Prostănacul tot prostănac va rămâne!
Ştiţi ce-mi doresc eu? Să câştige alegerile Năstase. Cei dornici de promovare nu vor mai fi nevoiţi să-i sacrifice nevestele. Vor putea trata direct cu şeful, după o partidă de amor.

written by Ioan Rotundu


3 Responses to “Promovare pe bază de sex”

  1. 1. Bombonel Says:

    Mişto scris! Poate că era mai nimerit la Jurnalul literar.

  2. 2. Alin Says:

    In Botosani sunt doamne care se baga in patul sefilor pentru ca ele sa ocupe un post in prima linie.Daca seful cade, cade si ea urmand ca un alt pat sa fie incercat.

  3. 3. vorba lumii Says:

    ……..si danuta lui bombonel o luato…inainte de 2004……………

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia