Feb 25

Liderul liberalilor, Florin Ţurcanu, pare să fi schimbat tactica luptei politice. În ultima perioadă nu-şi mai atacă adversarii politici în văzul presei, ci le dă la gioale pe muţiş, şubrezindu-le priza la electorat.
Marţi noi am publicat un articol intitulat „Primari care-şi bat joc de evidenţele în Registrul Agricol”. Numai că reporterul Jurnalului n-a fost suficient de atent la subtilităţi, mai exact la ce se ascunde în spatele controlului dispus de prefectul Cristian Roman. Când prefectul a gândit acest control, determinat şi de reclamaţiile din teritoriu cum că la anumite primării Registrul agricol este prost condus, n-a avut în vedere faptul că un astfel de control poate deveni un instrument politic.
Sper că citind aceste rânduri, prefectul va realiza că a cam fost tradus de către cei care au efectuat controlul, aşa cum a mai fost tradus odată. Controlul l-a efectuat Cristian Delibaş din cadrul Direcţiei Agricole şi Dezvoltare Rurală Botoşani, iar Delibaş a fost directorul acestei instituţii fiind pus acolo de PNL, adică de Ţurcanu et compania.
Normal că, liberal fiind, Delibaş n-a plecat în teren pe post de specialist pe probleme agricole ci pe post de activist liberal. Din câte primării a verificat, pe cine credeţi că a amendat Delibaş? În primul rând primăriile conduse de primari PDL precum Brăeşti, Ibăneşti, Mileanca, două conduse de primari PSD şi numai una condusă de primat liberal, cea de la Unţeni.
Dar să nu ne lăsăm păcăliţi că Delibaş a fost imparţial şi a sancţionat şi o primărie liberală. Primăria Unţeni este condusă de Dumitru Timişag, un primar liberal căzut în dizgraţiile liderului PNL Florin Ţurcanu. Dacă Timişag era „băiat bun” cu Ţurcanu, nu mai intra la categoria sancţionaţi ci la cei evidenţiaţi.
Nici unul dintre primarii sancţionaţi nu-şi recunosc vinovăţia. Deficiente sunt, dar nu la gravitatea de a fi sancţionate contravenţional, aşa cum a procedat Delibaş. Deocamdată am ştiinţă că secretarul de la Primăria Ibăneşti a contestat amenda primită la Judecătoria Dorohoi, termenul de judecată fiind stabilit pentru 24 martie a.c. N-am ştiinţă dacă şi celelalte primării amendate au depus contestaţii.
Dar am ştiinţă că prefectul Roman a fost iarăşi tradus de către cei din Direcţia Agricolă, care i-au bătut pe primarii portocalii pe teren propriu. Culmea, prefectul Roman a mai dispus o verificare prin specialiştii de la Direcţia Agricolă la abatorul din Dracşani, pe vremea când patron era şi Florin Ţurcanu. În loc să constate că Ţurcanu a beneficiat de subvenţii la animale fără a întruni condiţiile legale, cei de la Direcţia Agricolă l-au scos basma curată. Târziu a aflat prefectul că a fost tras pe sfoară.
Iată că de această dată l-am ajutat să afle mai devreme că cei de la DADR l-au mai tradus odată şi au desfăşurat un control cu răfuieli politice şi nu profesional cum ar fi trebuit.  Poate reuşeşte prefectul să-i mai taie din elan lui Delibaş şi să-i amintească de faptul că fiind funcţionar public, n-are a o face pe activistul politic prin judeţ, după care să se răsfeţe la pieptul lui Ţurcanu cu realizări politice plătite din banii fraierilor de contribuabili la buget.

N.B. -  Am fost sunat de către domnul inginer Delibaş să-mi atragă atenţia că dumnealui a fost în control numai la Primăria Ibăneşti, unde a constatat că registrul agricol este condus defectuos. De amendat, secretarul primăriei a fost amendat de Instituţia Prefectului şi nu de domnia sa.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia