Feb 26

Manuela Zarug a demisionat din PSD şi din funcţia de consilier judeţean. Ei şi, pagubă-n ciuperci au spus cei din PSD, care au răsuflat uşuraţi că au mai scăpat de o gură cicălitoare şi plină de aere. Nici măcar pagubă-n ciuperci nu-i, au zis alţii, plecaţi din PSD datorită guriţei înţepătoare a Manuelei.
Să fie sănătoasă şi să aibă parte de pensie lungă, ar fi zis muncitoarele de pe moşia lui Seroussi, unde Manuela este angajată pe post de vechil, în speranţa că după demisia din PSD Manuela se va pensiona, scăpând astfel de porţia zilnică de scărmăneală de care au parte.
Cum Manuela nu-i Cristi Diaconescu, poate că gestul său n-ar merita atâta atenţie.
Este adevărat că Manuela nu poate fi comparată cu Diaconescu, în primul rând pentru că-i diferenţiază ţinuta vestimentară. Manuela poartă fustă cu fermoar la spate, Cristi pantaloni cu prohab şi fermoar în faţă. Cristi a jurat în plin Congres că nu va părăsi PSD-ul decât pe năsălie, după care a plecat fluierând vesel şi s-a înscris în rândul independenţilor generalului Gabriel Oprea, semn că dragostea lui Cristi pentru uniforma militară are semnificaţia ei. Manuela s-a dus la Congresul PSD, dar n-a votat cu Geoană aşa cum a făcut-o Cristi, ci cu Ponta. Iată, deci, două mari diferenţe între cei doi, ceea ce ne permite să concluzionăm că Manuela nu-i Cristi şi viceversa, adică tot aşa.
Chiar şi motivele plecării din PSD sunt diferite la cei doi. Cristi a plecat pentru că aşa i s-a ordonat, iar un ofiţer care se respectă execută ordinul, nu-l discută. Manuela a plecat pentru că după 12 ani de social-democraţie, cât s-a simţit în al nouălea cer, dintr-o dată s-a trezit că are un lider fără sânge în instalaţie. Ce să facă ea cu un astfel de lider?
Sub acest aspect îi dau dreptate. Ghiţă a lui Marcu, coborât în târgul Botoşanilor de pe coama dealului Avrămeni, s-a aciuat pe la fostul Electrocontact unde, se spune, dar nu s-a dovedit, s-ar fi ocupat cu cântatul. Nu la corul întreprinderii şi în cadrul concursului naţional Cântarea României. Nuuuu! El cânta melodii cifrate sub forma ciripitului şi numai pe înţelesul unui public elevat, cu ochi şi uniforme albastre.
Toată această preocupare din tinereţe i-a secătuit vlaga trupească şi sângele din instalaţie. Având cunoştinţe vaste în domeniu şi experienţă de viaţă în a lucra cu oamenii, că doar nu degeaba a fost ea aleasă ani la rând preşedinta sindicatului socialist din fosta fabrică Rapsodia, Manuela l-a simţit că-i un flecuşteţ şi doar gura de el, iar fapte ioc.
Încerc s-o copiez pe Vitoria Lipan din Baltagul lui Sadoveanu şi să reconstitui momentele premergătoare demisie Manuelei. După ce s-a venit de la Congres, liderul botoşănean al PSD  cu rang de senator a adunat vârful organizaţiei spre o analiză severă, pentru că vigilentul Văzdoagă i-ar fi şoptit că în partid au apărut elemente trădătoare ale cauzei social-democraţiei care au votat cu ciocoiul Ponta şi nu cu fanariotul Geoană.
S-au adunat maşcaţii PSD şi au luat loc în sala de şedinţe. În prezidiu s-au aşezat, după rang, senatorul lider Marcu şi deputatul sublider Macaleţi, iar alături de ei, după grad şi importanţă, vigilentul Văzdoagă. Cum Manuela s-a aşezat în sală şi îne primul rând, a băgat de seamă că între Macaleţi şi Marcu există o mare deosebire. Macaleţi, verificat în mai multe rânduri, încă este fierbinte, adică are sânge în instalaţie. Marcu îi cam bleguţ, lipsit de forţă, de virilitate… politică, semn că-i lipseşte sângele din instalaţie.
Precum Budha, Manuela s-a luminat numai la faţă, odată, şi s-a întrebat ce caută ea în compania unui lider politic fără sânge în instalaţie. Aşa că s-a ridicat, s-a retras fiţos într-un din sălile mai mici, pe unde se lăfăi stafia roşie a triumviratului Marx – Engels – Lenin şi şi-a scris demisia.
După care, aşa cum stă bine undei doamne respectabile ce-a făcut comuniune cu prea cinstita politică, a declarat fătucilor din presă că vrea un lider cu sânge în instalaţie. Iar Marcu n-are, de aceea a demisionat. Marcu n-o fi având, dar Macaleţi are! Eu în locul domnului deputat m-aş simţi discriminat şi i-aş cere ceva daune. Financiare, că de altă natură nu mai are farmec.
În ce-l priveşte pe liderul Marcu, am a-i da un sfat: bagă, omule, sânge în instalaţie, că te vor părăsi toate femeile social-democrate aşa cum îl părăsesc pe Ponta toţi poponarii ce-l jelesc pe Geoană!

written by Ioan Rotundu


3 Responses to “Marcule, bagă sânge-n instalaţie!”

 1. 1. Bombonel Says:

  Lasă că are Macaleţi şi poentru Marcu! Apropo, asta-i aia cu chiloţeii dantelaţi, dintr-un pamfelt mai vechi?

 2. 2. Kamera de Parastase Says:

  Bre nea Rotundule n-ai dreptate cu “aşa cum îl părăsesc pe Ponta toţi poponarii ce-l jelesc pe Geoană”. Politic incorect, eu nu cred ca-l parasesc, eu cred ca se aduna :)
  Sa ai spor, ca-mi place cum scrii

 3. 3. observator Says:

  N-ai vrea sa te documentezi un pic? Delegatia de la Botosani,in mare majoritate a votat cu Victor Ponta.Manuele Zarug nu a fost delegat la Congresul PSD.Cred ca un apel nu costa atit de mult.Numai sanatate si bucurii.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia