Mar 16

Cum era de aşteptat, Crin Antonescu a început să curăţe partidul de cei care la Congresul PNL au votat cu Ludoivic Orban şi împotriva sa. Este un gest politic specific partidelor din România. Toţi liderii politici vorbesc frumos despre democraţie, o susţin şi o promovează, numai dacă la mijloc nu se află interesele lor personale.
În PNL însă pare că răfuielile politice sunt ceva mai accentuate. Imediat ce a câştigat preşedinţia partidului în defavoarea lui Călin Popescu Tăriceanu, acelaşi Crin Antonescu, deşi promisese în Congres cu nu se va răzbuna politic împotriva susţinătorilor lui Tăriceanu, i-a mazilit din funcţiile importante.
Acum s-a răfuit din nou, dar cu susţinătorii lui Ludovic Orban. La Orban n-a îndrăznit încă, dar l-a mazilit pe Viorel Cataramă. Pe Cataramă n-avem a-l plânge. A primit ce-a meritat. El n-a fost liberal cum n-am fost eu preot. Omul a fost trimis de şefi la liberali şi a stat acolo îndeplinindu-şi conştiincios misiunea primită. Pus pe liber, va primi altă misiune.
Altceva nu-mi iese mie la socoteală. Printre cei care au votat cu Ludovic Orban şi chiar înscris pe lista acestuia pentru funcţia de secretar s-a aflat şi ciobănaşul nostru de Dracşani, Florin Ţurcanu. Iar printre cei cinci maziliţi din PNL numele său nu se află. Chiar că merită de aflat ce soartă i-a hărăzit Crin Antonescu. Ori Ţurcanu a jucat la două capete, împăcând şi capra Antonescu şi varza Orban, ceea ce nu se prea potriveşte inteligenţei sale, ori Antonescu îl are pe lista ce stă-n aşteptare.
Deocamdată, pe la Botoşani, încă un vicepreşedinte PNL l-a părăsit pe Ţurcanu. Primarul de Săveni, Relu Tâîrzioru, cel care a jucat un rol important în alegerea lui Ţurcanu ca deputat în Colegiul Săveni, a lăsat baltă funcţia de vicepreşedinte, l-a lăsat fără o oaie bună de lapte şi pe ciobănaşul şef Ţurcanu şi s-a dus valvârtej la PDL.
Nu pot să-l felicit pe Târzioru pentru gestul său. Nu pot, pentru că a ieşit din lac şi s-a dus direct în puţ. Orice conflict ar fi izbucnit între el şi Ţurcanu, nu trebuia să părăsească PNL-ul pentru PDL. Aflat la guvernare, PDL-ul este cel mai hulit partid din istoria postdecembristă iar sfârşitul său politic va fi unul trist. În Organizaţia PDL Botoşani sunt multe conflicte care mocnesc şi care la prima scânteie vor izbucni în vâlvătăi. Iar dacă Tîrzioru s-a dus la PDL în speranţa cî va fi în graţiile preşedintelui CJ Mihai Ţâbuleac, iarăşi s-a înşelat amarnic.
Ţâbuleac n-a uitat că în campania alegerilor din vara lui 2008 Târzioru i-a fost ostil cu televiziunea ce-o patronează. Apoi, Ţâbuleac se are cu PDL-ul şi preşedintele Flutur precum se are şi ateul cu biserica.
Nu-i departe vremea când Târzioru va regreta gestul său pripit. Mai bine rămânea în PNL şi se alătura grupării care îi poartă sâmbetele lui Ţurcanu. Pentru că zilele ciobanului de Dracşani la şefia PNL sunt numărate. Atât la Bucureşti, dar mai ales la Botoşani.

written by Ioan Rotundu


One Response to “A scăpat nemazilit, deocamdată!”

  1. 1. xyz Says:

    nu gasim un preot bun si ptr Turcanu?

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia