Mar 17

Mulţi botoşăneni s-au mirat, citind în presa centrală şi locală, că preşedintele PRM Vadim Tudor l-a demis pe Dumitru Codreanu din funcţia de preşedinte al Filialei PRM Botoşani, excluzându-l şi din partid. Chiar şi Codreanu a fost luat prin surprindere de decizia lui Vadim.
Misterul deciziei lui Vadim de a-l exclude din PRM Lucian Bolcaş, prim-vicepreşedinte şi alţi trei lideri judeţeni aveam să-l aflu la Hunedoara, unde m-am deplasat vineri, săptămâna trecută. Iată ce am aflat de la Costel Avram, preşedintele Filialei PRM Hunedoara şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.
Încă de anul trecut, Marian Fulga, preşedintele Filialei PRM Argeş, s-a consultat cu mai mulţi colegi din ţară pentru a iniţia o modificare a Statutului PRM în sensul introducerii funcţiei de preşedinte executiv al partidului. Fulga a discutat şi cu prim-vicepreşedintele Lucian Bolcaş, care a fost încântat de idee, mai ales că i s-a propus să devină preşedintele executiv.
Prin această manevră, liderii din PRM sperau să-i mai limiteze lui Vadim puterile în partid şi să dea o altă imagine PRM-ului în rândul electoratului. Numai că s-au găsit cozi de topor care să-l informeze pe Vadim că în partid se pune la cale un puci împotriva sa, iniţiatorii puciului fiind preşedinţii filialelor de la Vaslui, Argeş şi Botoşani, în frunte cu Lucian Bolcaş.
Vadim a făcuto criză de nervi, după care a decis excluderea puciştilor din partid, fără a sta de vorbă cu vreunul dintre ei pentru a afla cum stau lucrurile. De aceea nici Lucian Bolcaş şi nici Codreanu habar nu aveau ce anume l-a determinat pe Vadim să-i ecludă din partid.
Cert este că pe Dumitru Codreanu decizia lui Vadim l-a luat prin surprindere, mai ales că tocmai, în calitate de consilier judeţean, îşi întărise poziţia, devenind preşedintele Comisiei Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, ajungând astfel şef politic peste şeful Poliţiei, Poliţiei Comunitare şi al Poliţiei de Frontieră. Acum, toată puterea sa s-a destrămat. Probabil l-au ajuns blestemele celor din Cultură, de care, în calitate de consilier judeţean, şi-a cam bătut joc.
Ca preşedinte interimar al Filialei Botoşani a PRM a fost numit fostul deputat Ştefan Baban. De Baban au cam uitat mulţi botoşăneni, mai ales că de la pierderea alegerilor parlamentare din toamna anului 2008 a dispărut din centrul atenţiei publice.
Cert este că faţă de Codreanu, Baban este mult mai onest şi corect. Numai că Baban va avea de rezolvat o mare problemă. Cea de imagine a PRM în plan judeţean, imagine mult şifonată de către Codreanu şi aghiotantul său Niţură, ambii fiind consideraţi tributari fostului regim comunist. Apoi, Baban mai are nevoie în partid de un om de bază, care să nu-l saboteze şi să-l ajute cu devotament.
Vom vedea evoluţia sa în timp, evoluţie pe care personal consider că va fi una benefică partidului.

written by Ioan Rotundu


3 Responses to “De ce l-a mazilit Vadim pe Codreanu”

  1. 1. Cetateanul Says:

    Aici tocmai ca ati judecat total gresit.Codreanu a fost un consilier foate corect si interesat de rezolvarea buna a problemelor si foarte interesat sa se respecte legea si care se lupta pentru legalitate si contra smecherilor. Si tocmai ca el a fost omul care s-a implicat cel mai mult in treburile culturii si nu si-a batut joc deloc.Cei de pina la el si-au batut joc lasind sa se petreaca lucruri scandaloase si abuzuri de neimaginat pe care el a contribuit sa se stopeze precum hotia lui Cosereanu de la Ipotesti care a facut de ris judetul nostru in toata tara prin ticalosia lui. Asa ca Codreanu este de apreciat nu de criticat pentru ca si-a dat interesul sa curete cultura de mizeria care s-a adunat de-a lungul anilor pentru ca ceilalti nu sau priceput nu ia interesat si nu sau bagat in cultura. Asta este intradevar o mare pierdere

  2. 2. Buceceanul Says:

    Într-adevăr, Codreanu este iubitor de cultură, dar de cultura zootehnică. Mare otreapă trebuie să fii şi tu de vreme ce-l ridici în slăvi. Şi-a dat cumva o bucată de carne de la porcii din fermă? Nu cred, că-i zgârcit şi-şi bate joc de îngrijitori.

  3. 3. Trişcă Says:

    Coşereanu este cunoscut în întreaga ţară pentru scrierile sale despre Eminescu. Ţoapa care semnează “Cetăţeanul” şi lucrează la Ipoteşti, este o anonimă care aşează perna pe scaunbul lui Jijie, poate-poate o va ridica în rang(ă).

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia