Mar 18

Luni, viceprimarul Florin Ghiorghiţă n-a mai ajuns la serviciu. A fost lovit de un necaz pe care nu-i doresc nimănui. Pur şi simplu rotula unui picior i-a sărit de la locul unde a aşezat-o natura şi i-a anchilozat întreg piciorul. Necazul nu s-a sfârşit când, îndurând dureri îngrozitoare, viceprimarul şi-a fixat rotula la loc. Se pare că, potrivit unei surse credibile din primărie, va fi nevoie de o intervenţie chirurgicală care nu se poate efectua decât la un spital de specialitate din Bucureşti.
În data de 2 februarie, pe acest blog, am publicat pamfletul intitulat „Blestemul preotului către HSR”. Ea vorba de faptul că maşina unui preot dintr-o parohie de lângă localitatea Corni a fost ridicată de firma Hi Speed Ricovery (HSR) pe motiv că n-a fost parcată legal. Preotul avea în buzunar bani cât să plătească proiectantul care i-a proiectat o viitoare casă parohială. În loc să ajungă cu banii la proiectant, a ajuns cu ei la casieria firmei HSR, ca să-şi recapete maşina.
Preotul este unul tânăr şi slujeşte într-o parohie extrem de săracă. Când a ajuns la redacţie şi ne-a povestit păţania, numai că nu plângea. Spunea atunci că va face slujbe speciale ca Dumnezeu să-l pedepsească pe cel vinovat. Iar slujbele le-a început pe data de 3 februarie.
Mai în glumă, mai cu speranţă de pedeapsă din partea Domnului şi pentru autorul moral al abuzurilor pe care le comite firma HSR, am scris în acel pamflet următoarele cuvinte: „L-am mai rugat pe părinte să-l treacă pe lista cu pomelnicul în cauză şi pe vicele Ghiorghiţă, să-i ajute şi lui Dumnezeu „pentru binele făcut botoşănenilor”. Iar ca nu cumva Dumnezeu să-l confunde cu vreo năpârcă de prin parcări, cu sufletul vândut diavolilor de la HSR pentru suma de n10 lei, să-i îngroaşe numele.”
Nu ştiu dacă părintele pe pomelnicul de pedeapsă divină i-a scris numele cu caractere îngroşate, dar duminică viceprimarul a păţit-o  rău iar de luni n-a mai venit la serviciu. Tot duminică s-au împlinit cele 40 de zile de rugăciune ale preotului. De vreme ce preotul este bine mersi iar Ghiorghiţă a păţit-o rău, semnul divin indică şi cine este vinovatul.
Nici cei de la HSR n-au scăpat de pedeapsa Domnului. Luni, ei iar au ridicat abuziv un alt autoturism. Numai că de această dată proprietarul abuzat este o persoană ambiţioasă şi care îşi va căuta dreptatea la judecători. Despre acest caz voi reveni pe larg în paginile Jurnalului.
Iată dar, că ameninţările preoţilor cu slujbele speciale pe care le fac pentru pedepsirea vinovatului ar cam trebui să ne dea de gândit. Dumnezeu nu mai loveşte cu băţul decât în cazul păcatelor uşoare. Când ai păcate grele, precum viceprimarul Ghiorghiţă, te poţi alege cu picioarele rupte.
Poate că citind aceste rânduri va lua seamă la faptele sale şi  patronul paravan al firmei HSR, un anume Juncanaru, că slavă Domnului, are adunate, în urma abuzurilor comise, un întreg TIR de păcate. S-ar putea ca Dumnezeu, pe lângă procesul cu care s-a pricopsit, să-i damblagească hojmalăii care ridică maşinile şi să scape vreun autoturism de lux, turtindu-l. Ca să dea pe mere ce-a adunat pe pere!

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Blestemul preotului s-a prins”

 1. 1. Mihail Says:

  Botosani=Paris???
  Daca efortul alesilor nostri in rezolvarea problemelor orasului ar fi la acelasi nivel cu eforturile de a gasi solutii pentru a deschide noi fronturi de lucru pentru HSR, am avea un oras european din toate punctele de vedere.Sa ma explic. Dupa ce in prima faza firma HSR a fost lasata sa-si faca plinul fara nicio restrictie, la presiunea presei ci a unor cetateni au fost impuse totusi niste reguli(exista un regulament aprobat in CL insa este foarte ambiguu si permite orice abuz), reguli care au mai taiat din elanul “haiducilor”.
  Activitatea HSR fiind in scadere, prin februarie se discuta de adoptarea unei hotarari CL privind eliberarea periodica a unei strazi de masinile parcate, in vederea dezapezirii sau curateniei, dupa caz.(cine nu-si muta masina, pac la HSR).Teoretic era perfect, insa practic unde puteau fi mutate aceste masini?
  Ultima gaselnita este scoaterea pilonilor de protectie de pe marginea trotuarelor(cica in vederea modernizarii), ca o invitatie la a parca pe trotuar, unde evident nu este voie decat in anumite conditii(interpretabile si discutabile), iar rezulatatul: pac la HSR.

 2. 2. Taxi Says:

  L-a ajuns şi blestemele taximetriştilor, că vrea taxă de protecţie de la noi. Poate se va sătura de acum, că ntare-i hapsân după bani.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia