Mar 20

Prefectul Cristian Roman a anunţat public că este hotărât să pună capăt evaziunii fiscale dezvoltată pe seama comerţului cu animale. Domnul prefect n-a precizat cine sunt evazioniştii: nenorociţii de ţărani care cresc animalele şi nu au unde să le mai comercializeze să scoată un ban pentru nevoile casnice sau procesatorii care riscă amenzi uriaşe cumpărând animalele de la ţărani deşi legea le interzice?
După cum a pus problema domnul prefect, dumnealui vrea să pară mai rău decât comuniştii care au preluat puterea după 1947 şi-i lichidau pe chiaburii satelor prin aplicarea de cote la stat, folosindu-se tot de datele recensământului.
Iată că domnul prefect aşteaptă cu nerăbdare recensământul anunţat, pentru a-i jupui pe ţărani cu ceva biruri stabilite în raport de numărul animalelor din curte. Este pregătit, moral deocamdată, să dea şi un ordin în acest sens.
Numai că tema aleasă de prefect este una falsă şi împotriva dezvoltării economice locale, a creşterii şeptelului de animale din curtea ţăranilor şi împotriva alimentării populaţiei urbane cu carne şi produse din carne sănătoase.
Să mă explic. Tema aleasă este falsă pentru că nu poate fi vorba de evaziune fiscală ci de mijloacele disperate la care recurg ţăranii să-şi valorifice animalele din curte. Domnul prefect tocmai fusese uns în funcţie de guvernul Alianţei DA, prin anul 2005, când acest guvern a emis o hotărâre prin care a interzis procesatorilor de carne să mai achiziţioneze animale din curtea ţăranului. De asemenea, a interzis carmangerilor să mai achiziţioneze şi să vândă în hale carne de la animalele crescute în curtea ţăranului. Iar ca nu cumva să existe vreo posibilitate de valorificare din partea ţăranului, s-a interzis abatoarelor să sacrifice animale provenite de la ţărani.
În aceste condiţii, ţăranul ce să mai facă cu porcul şi pasărea crescute în curte? Cum să le mai valorifice? Încearcă şi el să le vândă cui mai cumpără. Şi cine sunt cumpărătorii? Sunt eu şi alţii ca mine, care nu vor să mănânce „carnea europeană” pe care vrea prefectul s-o protejeze la vânzare. Cumpără cei care vor să mănânce sănătos. Ori prefectul vrea ca să mă, şi să ne, hăituiască cu Garda Financiară, Poliţia Sanitară şi cine crede el că poate folosi ca arme de opresiune şi represiune şi dacă mă prinde cu animalul tăiat în port bagaj să mă amendeze sau să mă încătuşeze. Pentru că aşa ştie prefectul, din tinereţile sale, că făceau comuniştii. Ne hăituiau miliţienii şi ne băgat la puşcărie pentru că îndrăzneam să tăiem animalul crescut în curte şi să-l mâncăm.
Îl cunosc bine pe prefect şi-i apreciez interesul manifestat în anumite probleme cu care se confruntă judeţul. Dar problema animalelor nu este una bine gândită şi mă întreb dacă nu cumva este manipulat de nişte personaje care au anumite interese în comerţul cu carne. Stau şi mă întreb, cutremurându-mă, dacă nu cumva prefectul este victima, sau poate apărătorul cu bună ştiinţă, a celor care comercializează carnea adusă din Europa.
Am început marţi seară, săptămâna aceasta, să spun pe postul TV Somax ce pericol reprezintă carnea adusă din Europa, dar moderatorul m-a oprit din teama unor consecinţe ulterioare. Aici pot s-o spun, că-i blogul meu şi cui nu-i convine ce scriu să nu citească.
Am discutat cu mai mulţi specialişti în domeniu care mi-au spus că toată carnea adusă din Europa provine de la animale crescute cu hormoni. În patru luni de zile porcul ajunge la greutatea de 300 – 400 kg. Este o crimă să consumi o astfel de carne, pentru că ea modifică metabolismul uman, produce ciclul menstrual la fetiţe de la vârsta de 4, 5 sau 6 ani şi pot rămâne însărcinate. Dovadă că este aşa sunt şi fotografiile care circulă pe Internet, cu fetiţe de patru ani gravide.
Dacă domnul prefect este interesat să facă ordine în comerţul cu animale, să dea liber la comercializare pe piaţă, aşa cum şi premierul Boc a cerut-o în nenumărate rânduri. Boc ne-a cerut să consumăm produse alimentare româneşti, sănătoase şi nu chimicale din import. Eu vreau să consum aşa ceva, dar unde le găsesc, că tot partidul lui Boc a interzis comercializarea lor.
Poate că citind aceste rânduri, în onestitatea sa, prefectul va realiza că în comerţul cu animalele nu-i vorba de evaziune fiscală ci de disperarea ţăranilor că n-au unde să-şi valorifice animalele din curte şi de disperarea noastră că nu mai putem mânca sănătos. În acest sens să acţioneze, să liberalizeze comerţul cu produse din gospodăria ţăranilor şi să lase datele de la recensământ în plan statistic şi să nu le valorifice în stil comunist, încărcându-şi conştiinţa cu păcate greu de iertat de Dumnezeu şi care nu vor fi iertate de către istorici.
Iar dacă tot vrea să descopere evaziunea fiscală creată ep seama animalelor. S-o caute la cei care încasează subvenţii de sute de milioane şi miliarde de lei fără să crească vreun animal sau deţin în fermă nişte animale de formă şi de probă la un eventual control. Acolo-i evaziunea fiscală, nu la ţărani.

written by Ioan Rotundu


3 Responses to “Tema-i falsă, domnule prefect!”

  1. 1. Petrea Prostu Says:

    Omule ai mare curaj să te dai la prefect. Nu m-aş mira să dea dispoziţie să-ţi scoază ziarul de la vânzare. Cam astea-s mai nou metodele de intimidare. Apreciez că ai curaj dar îţi garantez eu că nu te va ţine mult.

  2. 2. fermier Says:

    Ai perfecta dreptate d-le Rotundu ! Evaziunea fiscala sa fie cautata la laboratoarele de carmangerie ,unde se inregistreaza 100/kg carcasa si se vand de 20 ori mai mult,la samsarii care vin la taranul obidit care daca are un necaz…le ia animalele pe 5-6mil.o vaca,o duc la amicii de la carmangerie,unde dubleaza suma,se sacrifica cai clandestin,fara sa se stie ce boli au avut,dar micii ies f.buni!!! si banii cresc in buzunarele acestor profitori care ne sfideaza prin opulenta si siguranta lor,pt.ca nimeni nu la face nimic,relatiile si banii facand jocurile!Tare asi fi curios ce profit are pe acte un astfel de comerciant si cat vireaza la stat…pentru a multiplica cu “N”ori profitul sau la negru!?

  3. 3. ptr.petrea prostu Says:

    De ce sa nu aiba curaj? Trebuie sa recunoastem ca acest ziar este singurul care spune adevarul…Cui nui convine sa demonstreze contrariul.Mult succes in continuare dle.Rotundu. SA NU VA FIE FRICA DECAT DE DUMNEZEU.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia