Mar 22

Sâmbătă, în timp ce ne aflam în judeţ, Liliana Mănăstireanu, fiica bătrânului presupus a fi ucis de câinii maidanezi, ne-a sunat alarmată. De la bun început Liliana n-a crezut că tatăl său a fost ucis de câinii maidanezi, care l-ar atacat în zona pădurii Rediu. Ea a suspectat din capul locului două familii care au locuinţe în zonă şi care deţin câini de luptă din rasa rottweiler şi pitbull, câini care au băgat spaima în împrejurimi.
Presa locală a luat de bună prima declaraţie a Poliţiei cum că bătrânul a fost sfâşiat de câinii maidanezi, dar după modul în care a fost găsit cadavrul s-au ridicat multe semne de întrebare, motiv pentru care Liliana Mănăstireanu a făcut o serie de investigaţii pe cont propriu.
Ea a pornit de la spusele medicului legist Bucşă, care nu i-a dat voie să scoată bandajul de pe faţa mortului, spunând că arată groaznic de parcă ar fi sfâşiat de lupi. Apoi, Liliana a stat de vorbă cu mai mulţi cetăţeni din zona Rediu care i-au spus că prin părţile locului nu s-au văzut haite de câini maidanezi. Tatăl Lilianei a fost atacat la gât şi faţă, iar câinii maidanezi, după cum ştiu şi cei care au păţit-o, te muşcă de picior.
Bătrânul a murit fiindu-i sfâşiată carotida şi rupă faţa, dar a fost găsit şi fără un picior. Ca un câine să poată smulge piciorul unui om trebuie să fie foarte puternic în colţi şi trup. Câinii maidanezi na-r fi smuls piciorul, ci l-ar fi ros, cum s-a mai întâmplat şi în alte cazuri din ţară.
Toate aceste semne de întrebare au frământat-o pe Liliana şi au determinat-o să facă investigaţii pe cont propriu. Aşa a aflat de existenţa în zonă a două familii care deţin câini de luptă. Pentru că ziarele care au prezentat cazul în varianta poliţiei n-au dorit să publice şi cele constatate de către ea, Liliana s-a adresat Jurnalului. Aşa s-a ajuns ca vineri, 19 martie, noi să publicăm reportajul intitulat „Fiica bătrânului ucis este convinsă că nu maidanezii i-au ucis tatăl”, in speranţa că poliţiştii vor lua act şi vor efectua verificările de rigoare.
Deocamdată poliţiştii n-au declanşat nici un fel de investigaţii. În schimb, după apariţia articolului nostru, în mare grabă una din familiile posesoare de câini de luptă i-a vândut, poate în speranţa că nu vor atrage atenţia poliţiştilor.
Din acest motiv ne-a sunat sâmbătă, alarmată, Liliana Mănăstireanu. Chiar dacă cei în cauză şi-au vândut câinii, există suficienţi martori care să ateste faptul că acea familie a dispus de doi câini rottweiler. Problema este dacă poliţiştii sunt suficienţi de determinaţi de împrejurări ca să nu considere varianta cu câinii maidanezi şi singura cauză a morţii bătrânului.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Suspectul şi-a vândut câinii ucigaşi, poliţia tace”

  1. 1. Hingher Pe VIATA Says:

    Legea maidanezilor si a ciinilor de toate categoriile in general trebuie pusa la punct . Maidanezii trebuie exterminati iar pentru ciini agresivi trebuie legi dute pentru stapini . Tara asta e tara nimeni esti omorit si nimeni nu e tras la raspundere. Eu eu daca pateam asta ii omoram si pe ciini si pe stapini .

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia