Mar 24

„Materialul nu este complet. A fost tuns pentru că Rădăşanu l-a sunat pe băiatul lui Rotundu iar băiatul tatăl şi aşa s-au pus la cale unele lucruri.” – a comentat un cititor pe site-ul Jurnalului la ancheta semnată de mine şi intitulată „Şleahta preşedintelui Ţâbuleac”.
Nu cunosc de unde a aflat acest comentator de faptul că băiatul m-a sunat, dar informaţia este corectă. Într-adevăr, luni, după ce am vorbit la telefon cu directorul Liviu Rădăşanu şi i-am solicitat un punct de vedere asupra acuzaţiilor care i se aduc, acesta l-a sunat pe băiatul meu care este membru PDL ca şi Rădăşanu. L-a sunat şi l-a rugat să intervină la mine să nu public articolul pentru că „va fi om cu mine”.
Nu este Rădăşanu primul care intervine prin băiat ca să nu public sau să public anumite informaţii. Dar ce nu ştia Rădăşanu este faptul că băiatul n-are nici o putere de influenţă asupra mea, lucru despre care Rădăşanu a aflat chiar din gura băiatului. Dacă Rădăşanu s-o fi lăudat în cursul zilei de luni prin instituţie că a aranjat cu feciorul lui Rotundu să nu apară materialul, a bravat degeaba. Materialul a apărut aşa cum l-am scris eu şi nu cum ar fi vrut poate Rădăşanu, iar punctul său de vedere l-am consemnat în sinteză, pentru că discuţia noastră telefonică a fost mai lungă şi condimentată în vorbe de către Rădăşanu, care n-are suficientă experienţă în a dialoga cu presa. Nu mi-a fost greu să obţin de la el informaţiile de care aveam nevoie, cum nu mi-a fost greu să obţin informaţiile şi de la directorul adj. Daniela Coşovanu.
În cei 17 ani de presă am învăţat multe lucruri, başca experienţa altor ani de muncă în controlul financiar intern unde am avut de-a face cu fel de fel de şmecheri  care încercau să încalce legislaţia economică, aşa că ştiu să conduc o discuţie.
Revenind la Rădăşanu, socoteala lui cu intervenţia la băiat a avut o bază o anumită logică. Rădăşanu a crezut că mă poate cumpăra şi pe mine aşa cum a mai cumpărat tăcerea şi a altor reporteri din presa locală.
Când pe holul Prefecturii Botoşani, intre soţii Rădăşanu a izbucnit o ceartă de familie, iar soţia Simona şi-a trimis soţul la amanta gravidă, de faţă se aflau şi nişte reporteri locali. Cearta n-a mai apărut în presă. Ştie Rădăşanu cum a procedat.  Numai că metoda sa n-a dat rezultate şi în cazul meu.
Dacă Rădăşanu ar fi gândit matur, mai înainte de a-mi fi sunat băiatul s-ar fi interesat pe la colegii de breaslă dacă cu mine „se poate trata”.  I s-ar fi spus că nu şi ar fi fost sfătuit să nu încerce, pentru că mă va face şi mai rău. N-a făcut-o, iar dacă s-a lăudat că „m-a cumpărat”, publicarea materialului în numărul de ieri al ediţiei electronice a Jurnalului îl contrazice fără drept de replică.
Ce nu ştie Rădăşanu este că în reclamaţiile primite la redacţie mai sunt şi alte informaţii pe care n-am reuşit să le verific în totalitatea lor. Urmează!

written by Ioan Rotundu


One Response to “A încercat, dar n-a reuşit să mă cumpere!”

  1. 1. alexa Says:

    Radasanu nu a cumparat nici un reporter local, se vede din tiradele scrise la adresa lui, nu ca om, ci ca sef al unei institutii care nu prea are habar cu ce se maninca administratia publica si se bazeaza mult pe sprijinul politic…In alte circumstante de altfel nici nu ar mai conduce una dintre institutiile importante din Botosani, intr-adevar relatia sa cu presa este una jalnica, in ultimul timp inexistenta aproape, pentru ca are grija ca in preajma conferintelor de presa sa isi gaseasca alte treburi….ce e in familia lui insa…il priveste exclusiv!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia