Mar 26

Ieri, când creştinii ortodocşi au sărbătorit „Bunavestire”, având voie să mănânce peşte în Postul Paştelui, sărbătoare a fost şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani. Pentru că sediul clădirii a suferit o serie de lucrări de renovare, inspectorul general prof. dr. Ada Macovei a considerat să pună de-o slujbă de sfinţire.
Iar ca evenimentul să fie marcat cum se cuvine, l-a invitat la slujba de sfinţire pe Mitropolitul Teofan al Moldovei. După slujbă, toată lumea bună care a participat la evenimentul religios s-a urcat în maşini de lux şi s-a deplasat la Stăuceni, la Pensiunea „Andreea”, unde s-a servit mâncăruri pe bază de peşte, undate din belşug cu vin alb, că se potriveşte.
Nu ştiu ce duhuri necurate a dorit Ada Macovei să fugărească din sediul IŞJ prin slujba de sfinţire, dar cu siguranţă că fantoma crizei economice, care o urmăreşte cu insistenţă, n-a reuşit s-o gonească. Nici momentul să fugărească duhurile rele n-a fost bine ales.
În întreaga ţară profesorii ies în stradă pentru că nu mai rabdă umilinţa. Iar Guvernul Boc, cel pe care-l reprezintă şi Macovei la scara judeţului, în loc de salarii a pus jandarmii să-i bruscheze.
Cred că numai cineva cu o doză crasă de nesimţire sau inconştienţă ar organiza un astfel de eveniment într-un astfel de moment. Ieri, prof. dr. Ada Macovei a ciocnit paharul cu ştabii judeţului, cu inspectorii din instituţie, s-a simţit bine poate şi după ce s-a retras la domiciliu sau pe unde au purtat-o paşii, dar în tot acest timp unii profesori au suferi şi suferă alături de copii lor.
Ada Macovei n-a considerat că este de datoria sa să afle de ce de două săptămâni profesorii din comuna Drăguşeni n-au primit salariile şi nici nu le vor primi până în Paşti.  Ea n-a fost deloc impresionată de faptul că mulţi din învăţământ au primit salarii diminuate, deşi şeful său politic şi premierul ţării, Emil Boc, trâmbiţa că nimeni nu se va atinge de salariile celor din învăţământ.
În schimb Ada Macovei a avut bani de protocol să susţină masa de ieri, care a costat destul de mult. A crezut că dacă-şi ia gaşca şi se ascunde într-o pensiune situată la vreo şapte kilometri de Botoşani n-o să se sesizeze nimeni de chermeza organizată şi banii publici cheltuiţi.
Parveniţilor ca Macovei, ciocoilor noi de culoare portocalie, nu le pasă de cei mulţi, care poate ar fi dorit şi ei să guste o coadă de peşte la aşa o sărbătoare creştină, dar au buzunarele goale,
Tot ieri, în faţa Prefecturii Botoşani s-au succedat două rânduri de proteste. N-au impresionat pe nimeni. Mai că jandarmii i-ar fi amendat pe nenorociţii aceia din piaţă, care au îngheţat o iarnă întreagă să câştige o bucată de pâine şi de care-şi bate joc directorul Pricopie, cel care poate face hernie tot ridicând leafa lunară măsurată în multe zeci de milioane de lei.
Oamenii se burzuluiesc. Oricând şi de la cel mai mic conflict poate izbucni o revoltă naţională.
Să-i văd atunci pe cei din stirpea Adei Macovei unde se vor ascunde.
Măcar în al 12-lea cea să aibă un pic de bun simţ şi să nu-i mai sfideze pe cei din jur, desconsiderându-i şi considerându-i nişte proşti. Nu sunt ei prof. dr., dar nici proştii Adei sau a celor din PDL.

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Când nesimţirea are rang de prof. dr.”

  1. 1. ciobanescu Says:

    Chiar nu va mai inteleg domnule Rotundu! Acum un an faceati apologia pdl-ului la greu spunand ca este singura sansa a Romaniei de a arata valentele democratiei! CAre e problema sfintirii unui sediu renovat? Dar a mesei de dupa? Daca sunt sponsori, putem dansa si in pielea goala, care e problema? CA nu sunt bani de la buget, iar daca aniversarea unei institutii devine genocid, atacati va rog si Ziua SRI si ziua pompierilor si a cadreelor sanitare, politiei etc!!! Acolo se cheltuiesc bani publici!! In rest pupici dulci de la pdl-istii pe care i-ati preamarit!!!

  2. 2. Ioan Rotundu Says:

    Amice, Ciobănescu, eşti cam departe de realităţile zilei. O chermeză organizată în timp ce ţara iese în stradă nu este comparabilă cu sărbătoarea zilei unei instituţii oficiale a statului, fixată prin lege. Sfinţirea sediului IŞJ se putea amîna pentru după Paşte şi după ce profesorii s-ar fi liniştit cu grevele. O zi oficială nu se poate amâna, dar se poate marca existenţa ei, ceea ce am făcut şi noi.
    N-am ridicat niciodată osanale PDL-ului, doar i-am adus critici. Şi nu trebuie confundate realizările personale ale unor botoşăneni aflaţi în funcţii locale eligibile cu politica naţională a PDL. Când ai scris acest comentariu te-ai gândit şi la cei care au fost umiliţi prin gestul total neoportun şi neprotocolar al Adei Macovei? Nu cred, pentrucă că o astfel de trăire o au oamenii cu simţul realităţii.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia