Mar 27

Am trăit s-o aud şi pe asta: preşedintele Ţâbuleac se plânge, cui doreşte să-l asculte că el este victima masonilor botoşăneni. Cică totul i se trage de la schimbarea din funcţia de şef al Memorialului Ipoteşti a cercetătorului lingvistic dr. Valentin Coşereanu.
I-ar plăcea preşedintelui Ţîbuleac să fie în atenţia Masoneriei, dar îl dezamăgesc: nu este!
Au masonii treburi mai importante de făcut în şlefuirea pietrei la care lucrează. Pentru ei sunt prioritare probleme de natură spirituală, etice şi morale şi nu prăpăstiile pe care le debitează zilnic preşedintele Ţâbuleac. Pentru prăpăstiile sale îl va judeca electoratul, că datorită voturilor acestuia a putut accede în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani. Eventual îl mai poate judeca partidul din care face parte şi a cărui politică a abandonat-o în favoarea politicii sale personale. Mai poate fi tras la răspundere de şeful liberalilor, deputatul Florin Ţurcanu, atunci când nu execută întocmai şi la timp ordinile primite.
Revenind la Valentin Coşereanu, n-am ştiinţă ca acesta să fie mason. Cel puţin nu la Botoşani. Oameni de nivelul pregătirii sale, îndeobşte, devin masoni în loje universitare. Iar la Botoşani n-avem universitate de sine stătătoare, avem doar filiale, şi acelea cu profesori pârâţi că ar fi universitari.
Este adevărat că în iunie 2009, Coşereanu a fost prezent la Simpozionul Naţional de Istorie Masonică de la Botoşani, dar nu în calitate de mason, ci de şef al Memorialului Ipoteşti.
Pentru că la simpozion a participat ca invitat un mare mason din Marea Lojă a Angliei, prezbiterul Robert Silet, Coşereanu a fost rugat să prezinte un expozeu despre poetul Eminescu. L-a prezentat, a prezentat şi un CD cu Ruga lui Eminescu în limba engleză, iar Robert Silet a fost adânc impresionat. Când ai noştri au vizitat în toamna anului trecut templul Marii Loji Naţionale a Angliei, toţi cei cu care s-a intrat în contact ştiau de la fratele lor Silet despre un mare poet român numit Eminescu. Acesta i-a fost rolul lui Coşereanu, pe care, în opinia mea şi a altora şi l-a îndeplinit cu mult succes.
Dar de la acest gest al său, care intra în atributele funcţiei sale, până la a fi mason este drum lung, pentru unii infinit de lung ca să ajungă la capătul lui şi să fie consacrat mason. Sub acest aspect, preşedintele Ţâbuleac plânge cu lacrimi false că ar fi victima masonilor botoşăneni
Apoi, preşedintele Ţâbuleac habar n-are că masonii, dacă au de plătit cuiva o poliţă, n-o fac la vedere şi nici în pripă. Trec ani până ce ei îşi fac dreptate. Uită vinovatul că a intrat în conflict cu masonii, când îşi primeşte porţia şi se întreabă prostit de unde i se trage.
Un caz pripit de răzbunare masonică îl avem din istorie, când Ipsilanti l-a pedepsit pe fratele său Tudor Vladimirescu pentru că n-a respectat convenţia dintre ei cu privire la revoluţia organizată. Ipsilanti s-a grăbit să-l pedepsească pe Vladimirescu, dar a devenit victimă la rândui. Un caz de pedeapsă peste ani şi ani este cel al lui Mihail Sadoveanu, care a trădat interesele ordinului către comunişti şi a fost pedepsit mult mai târziu de către puterea Marelui Arhitect al Universului.
Ori, preşedintele Ţâbuleac nici pe departe nu se ridică la valoarea celor doi masoni. Îi garantez că va muri de bătrâneţe, dacă nu cumva de propriul venin secretat de orgoliul nemăsurat care-l caracterizează, fără ca vreo structură a ordinului masonic să-l bage în seamă.  
Şi-i mai garantez ceva: Nu va intra niciodată în ordinul masonic regular. Cel puţin nu în loja de la Botoşani.
Aşa că ar face bine să nu se mai dea victimă a masonilor şi să privească în oglindă. Numai aşa va putea vedea cine este aprigul său duşman.
În ce mă priveşte, pe omul Ţâbuleac îl apreciez şi-l stimez, pe politicianul Ţîbuleac îl dezavuez şi-l condamn pentru tot ceea ce face contrat intereselor comunităţii judeţene pe care o reprezintă.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia