Apr 08

Până şi cei care în decembrie 1989 erau de vârstă preşcolară ştiu că în Botoşani fuga lui Ceauşescu n-a fost urmată de acte de violenţă. Cu toate acestea avem revoluţionari cu acte legale, iar de cineva îndrăzneşte să le conteste această calitate riscă să fie târât în faţa judecătorilor. Eu unul aş vrea să fiu chemat în judecată de către unul dintre aceşti falşi revoluţionari. Abia atunci l-aş privi cu mai mult respect, apreciindu-i curajul de a veni în faţa judecătorului pentru a mă contrazice şi a demonstra ce fapte eroice a comis în zilele lui decembrie 1989 în actuala Piaţă a Revoluţiei din Botoşani.
Nimeni dintre cei care au trăit într-un fel sau altul evenimentele din decembrie 1989 nu poate contesta că în Bucureşti şi anumite oraşe din ţară nu s-au consumat acte de eroism. Nimeni nu poate contesta faptul că, indiferent de scenariul declanşării evenimentelor din acel an, totul s-a finalizat cu o revoluţie în toată regula. Nu o revoluţie paşnică, de catifea, ci una plină de violenţe şi presărată cu mii de morţi, în majoritate tineri.
Aşa privite lucrurile, nu pot să le contest acelor tineri sau vârstnici calitatea de revoluţionar, de vreme ce au ieşit în stradă şi au înfruntat ploaia de gloanţe, iar eu i-am privit admirativ la televizor. Dar când privitori ca şi mine la revoluţia în direct s-au transformat peste noapte în eroi revoluţionari, asta nu pot s-o accept şi-i condamn public pe aceşti pseudorevoluţionari.
În Botoşani n-a fost revoluţie, doar nişte picioare date în fund unor funcţionari conştiincioşi regimului ceauşist rămaşi prin birourile din sediul PCR devenit astăzi Palatul administrativ.
Aaa! S-au mai plimbat câteva nopţi prin oraş ceva grupuri de turbulenţi, beţi şi gălăgioşi, strigând printre râgâiturile de alcool fel de fel de lozinci fără noimă.
Or, toate aceste manifestări publice nici pe departe nu pot fi tratate ca acte de eroism. Cum poţi aşeza alături de adevăraţii revoluţionari, în majoritate căzuţi sub gloanţe, pretinşii noştri revoluţionari botoşăneni? Nici o persoană cu bun simţ nu poate comite o astfel de impietate şi o întinare a memoriei adevăraţilor revoluţionari, alăturându-le „revoluţionarii” noştri.
Observaţiile mele, în deplină concordanţă cu gândirea botoşănenilor oneşti, nu pot schimba însă ceea ce documentele oficiale le atestă acestor oportunişti: calitatea de revoluţionari.  Iar odată atestată această calitate, li s-au cuvenit şi drepturile conferite prin lege.
Printre aceste drepturi se află şi acordarea gratuită, cu drept de proprietate pe viaţă, a unui hectar de pământ intravilan. Când s-a pus problema ca Primăria Botoşani să le acorde aceste teren, pe listă figurau 17 revoluţionari. Am publicat acea listă în ediţia Jurnalului din 16 iunie 2008 şi o reiau mai jos:
1. Mitică Gavriliuc,
2. Ştefan Sârghia,
3. Adrian Ochişor,
4. Vasile Toma,
5. Vasile Hălăşanu,
6. Gheorghe Zaharia,
7. Toader Candrea,
8. Gheorghe Marcu,
9. Constantin Ilişescu,
10. Gheorghe Avăcăriţei,
11. Corneliu Aioniţoaie,
12. Constantin Dăscălescu,
13. Theodor Cojocariu,
14. Ioan Apaţie,
15. Romeo Mihalache,
16. Tudor Maxim,
17. Viorel Olaru,
De atunci şi până la şedinţa de Consiliu Local Municipal Botoşani din martie 2010, când s-a acordat revoluţionarilor câte 7500 mp teren, nefiind de unde câte un hectar, cum prevede legea, lista a crescut la 31 de revoluţionari, după cum se poate vedea mai jos:
1. Puiu Neacşu-7.500 mp teren
2. Florin Marius Cîmpanu-7.500 mp teren
3. Octav Gavril-7.500 mp teren
4. Gheorghe Neagu-7.500 mp teren
5. Neculai Baciu-7.500 mp teren
6. Benone Boicu Roman-7.500 mp teren
7. Tudor Bucşinescu-7.500 mp teren
8. Titi Borcea-7.500 mp teren
9. Dragoş Agavriloaie-7.500 mp teren
10. Valerian Ferariu-7.500 mp teren
11. Gheorghe Hrom-7.500 mp teren
12. Dinu Papuc-7.500 mp teren
13. Bernard Chiricheş-7.500 mp teren
14. Neculai Ciobanu-7.500 mp teren
15. Corneluş Hemcinschi-7.500 mp teren
16. Liviu Horoşincu-7.500 mp teren
17. Constantin Ilişescu-7.500 mp teren
18. Romeo Mihalache-7.500 mp teren
19. Gheorghe Marcu-7.500 mp teren
20. Toader Candrea-7.500 mp teren
21. Cornelui Virgil Aioniţoaie-7.500 mp teren
22. Vasile Toma-7.500 mp teren
23. Mitică Zaharia-7.500 mp teren
24. Ioan Apaţie-7.500 mp teren
25. Constantin Dăscălescu-7.500 mp teren
26. Adrian Ochişor-7.500 mp teren
27. Ştefan Sîrghia-7.500 mp teren
28. Teodor Cojocariu-7.500 mp teren
29. Gheorghe Avăcăriţei -7.500 mp teren
30. Vasile Halasanu-7.500 mp teren (foto)
31. Gheorghe Zaharia-7.500 mp teren
Iar ca mârşăvia să fie dusă până la capăt, recent Guvernul Boc a hotărât majorarea indemnizaţiei de revoluţionar. Pentru majorarea pensiilor, a salariilor la profesori etc.  nu sunt bani. S-au găsit pentru majorat indemnizaţiile revoluţionarilor farsori.
Trăim în România, ţara tuturor posibilităţilor şi a neruşinării fără limite!

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Eroii neruşinării fără limită… s-au înmulţit!”

  1. 1. doru Says:

    Concret..ce-au facut acesti asa zisi revolutionari? Asta vrem sa stim.S-au uitat la tv si se numesc asa? F. interesant.

  2. 2. nu conteaza Says:

    Dar sunt o gramada de poze, filmari, documente de la asa zisa revolutie mai ales in Botosani, credeti-ma aveam doar 14 ani atunci dar imi amintesc foarte bine acele momente, totul era regizat erau oameni care stiau precis si dadeau sfaturi si indemne clare ce sa se strige unde sunt depozitate acele portrete ale familiei Ceausescu. Cand am intrat in lifturile Consiliului Judetean sa se mearga pe acoperis pentru a inlatura inscrisurile comuniste de pe cladire au fost oameni care ne spuneau exact ce sa zicem si credeti-ma au fost cel putin 2 operatori cu camere de filmat care asteptau la deschiderea usilor lifturilor. Daca cineva isi mai aduce aminte la galeriile de arta vis a vis cu BCR au fost expuse pozele de la revolutia din Botosani si se stie cum s-au facut listele cu participantii la revolutie, abia dupa caderea si uciderea clanului Ceausescu nu inainte, ca toti acei revolutionari care acum apar pe toate listele dar care aveau si inainte anumite functii date de partid si toate neamurile lor au fost trecute pe listele de revolutionari si care si acum sunt in acele functii. Se zice ca tineretul a facut revolutia dar cine avea inconstienta de a iesi pe strazi si de a ne aduna la asa ceva daca nu copiii, dar nu pentru a lupta impotriva acelui regim ci doar cautarea a ceva iesit din comun si totul era sa participi la un spectacol de teatru in care poti unul din figurine. Dar amintiti-va ca sunt poze, inregistrari video si audio de atunci. Normal dupa ce s-u dat foc la toate cartile, portretele care aveau inscrisuri socialiste s-au trezit un grup de oameni care au inceput sa strige ca teroristii vor sa otraveasca apa so vor deversa tot felul de substante otravitoare in fantani si statiile de colectare a apei toti am fost indrumati sa mergem acasa si sa anuntam familiile si prietenii sa nu bea apa si sa pazim fantaniile din cartiere, ca normal trebuia de acum sa disperseze lumea ca deja era prea multa in parculetul si din fata Primariei Botosaniului. Oricum cine crede in Mos Craciun crede si acum in Revolutie si revolutionari, sa nu mai zicem de teroristi care s-au evaporat. Incercati acum sa facet acumi o revolutie mai ales la cum sta Romania si sa vedem daca se poate da acest regim jos. Dar sunt prea multe de spus si nu cred ca nici dupa 50 de ani de la acea revolutie nu se va spune adevarul despre acele momente dar nici nu cred ca va mai fi nevoie ca nu cred sa mai existe o Romanie pana atunci ca la cat suntem de indatorati cred ca o sa fim vanduti la licitatie bucata cu bucata, dar sunt curios cine poate vrea Moldova mai ales Botosaniul.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia