Apr 19

nitu.jpgDouă pietre de moară are legate de picioare Spitalul judeţean Mavromati Botoşani: juristul Victor Niţu (foto) şi şeful de birou personal-salarizare Mihai Pârvu, cunoscut de ani şi ani drept conul Mişu.
Juristul Niţu este cunoscut mai mult prin faptele sale trăsnite. De exemplu, la alegerile prezidenţiale din 1996, 2000 şi 2004 şi-a anunţat de fiecare dată candidatura. Omul a adunat guguştiucii şi fătucile lui Cristoiu din presa locală şi a anunţat de fiecare dată că vrea să ajungă preşedintele României, pentru a salva ţara de duşmani. N-a specificat niciodată cine-s duşmanii României cum n-a ajuns niciodată pe buletinele de  vot pentru că n-a reuşit să adune numărul necesar de semnături.
În schimb, sub motivul că este un om suferind de mai multe boli, toţi cei care s-au perindat la conducerea spitalului l-au tolerat ca jurist, deşi a pierdut procese peste procese, toate în dauna financiară a spitalului. Apoi, niciodată juristul Niţu nu l-a contrazis în faptele sale pe conu’ Mişu, cu toate că mai marele nostru peste suflarea de personal a spitalului a făcut ce-a vrut în domeniul angajărilor.
Spre exemplu, în perioada cât managerul spitalului a fost Doru Munteanu, deşi unitatea se aflat în colaps financiar, conu’ Mişu a operat la angajări de era să se aleagă cu o hernie. Înţelegeţi dvs. de la ce ridicături poate ocupantul unei astfel de funcţie să capete hernie.
Să vă prezint una din multiplele sale tehnici de angajare. Vorbeai cu conu Mihu, cădeai la înţelegere, şi erai angajată femeie de serviciu. Pentru puţin timp. După care făceai nişte cursuri şi erai promovată infirmieră. Urmau alte cursuri şi fata era trecută asistenţă medicală.
Acum, aceste angajate au ajuns absolvente a Facultăţii „Spiru Haret” şi vor leafă la nivel de studii superioare, ca şi medicii, deşi munca lor este prestată la nivel de studii medii.
Iar conu’ Mişu o ţine pe-a lui: să le dea leafă la nivel de studii superioare, deşi Legea 330 nu prevede aşa ceva. Iar juristul Niţu n-are nimic împotrivă, că Legea este a Guvernului Boc şi nu a sa sau a lui conu’ Mişu.
Mai mult, pe baza ştiinţei juridice a lui Niţu unii salariaţi ai spitalului au beneficiat de spor de stabilitate, deşi Legea 330 a anulat acest spor. Acum, că Ministerul Sănătăţii a aflat de isprava lui Niţu şi Mişu de la Botoşani, a ceru recuperarea sumelor acordate. De luat, angajaţii au luat sporul cu ambele mâini. Să văd cum o să-l dea înapoi, că sunt ceva sume de restituit!

written by Ioan Rotundu


11 Responses to “Politica de cadre a conului Mişu”

 1. 1. VLAD Says:

  Deja conu MISU are un inceput de hernie de disc , probabil inceputa de cand s-au angajat atatia doctori moldoveni.
  Un doctor bun greu ajunge in sistemul sanitar botosanean daca are ghinionul si nu-l cunoaste pe conu MISU care in legatura cu o doamna TANASE din ministerul sanatatii fac toate aranjamentele din sanatate.
  De fapt el la DSP cu asta se ocupa doar nu credeti cu reforma sistemului sanitar.
  Sefii de personal de la spitale nu se opun aranjamentelor lui ca sa-si pastreze scaunele caci altfel zboara caci de el sunt pusi in functie.
  Traiasca mafia lui conu MISU iar voi autoritati locale DORMITI LINISTITI.

 2. 2. CURIOSUL Says:

  Totusi acest MISU care de ani de zile face ce vrea nu are leac?
  Eu cred ca toti acesti doctori sefi din institutiile mari au fost adusi de acest… si acum nu au curajul sa-l linisteasca caci daca unii care au ajuns mai MARII SANATATII erau veniti pe bune nu-l lasau sa faca ce vrea el.
  Pacat ca toti doctorii buni care au venit si pe bune sunt comparati cu cei veniti pe aranjamente sau pe barba lui MISU…..
  PACAT , PACAT, ca lucrurile inca merg asa….

 3. 3. reporter benevol Says:

  Mult adevar dar tratat usor, parca e incurajat conu Misu. Daca i-ati acorda atentie cit Laboratorului poate s-ar ajunge undeva. Va dau tema care poate explica multe din Spit. Judetean. Fostul sef al serv. runos de la spital s-a opus cit a putut “indicatiilor”conului Misu. Urmarea:i s-a restructurat postul cu binecuvintarea scrisa a DSP-ului si apoi a fost trimis in somaj. Omul a cistigat la toate instantele. Curios (sau explicabil) este faptul ca in dosarul 1663/40/2009 cistigat ptr. ca structura organizatorica a fost modificata cu incalcarea legii de catre DSP, juristul spitalului nu s-a aparat prin aceasta aprobare data de conu Misu. Asa ca a ramas mare “specialista” Murarasu, sotie de militian, tagma draga conului. Daca cititi motivarea hotaririi 2772/40/2009 prin care fostul sef runos al spitalului este reintegrat in munca va cruciti vis a vis de cunostintele profesionale ale acestei doamne Murarasu si veti intelege de ce tribunalul Botosani trebuie sa-si deschida sala de sedinte in incinta spitalului. Marele responsabil cu organizarea si salarizarea in spitalele botosanene, conu Misu, nu a trimis o singura adresa in care sa se regaseasca opinia sa profesionala(sau ptr. trafic de influenta nu se transmit adrese?), doar fotocopii ale actelor de la minister cu invariabila-aplicare intocmai. Poate ca trecerea la consiliul local si despartirea cu jale de doamna Doinita , la care sa se adauge si investigatii jurnalistice serioase, sa aduca lumina necesara in acest sector.

 4. 4. SANDEL Says:

  Are dreptate d-nul care spune ca despartirea de Doinita de la MS e dureroasa pentru conu Misu caci nu mai are cine sa-i dea raspunsuri dupa pofta sa iar Murarasa care e cum e merge inainte impinsa…
  Nu cred ca cei de la Consiliul Judetean o sa mai accepte creaturi ca Misu si Murarasa …2 in 1

 5. 5. Observator // Erata Says:

  Nu este facultatea “Spiru Haret”,ci facultatea de asistenta medicala,4 ani,-filiala Botosani [ FAM ] din cadrul facultatii de medicina “Gr.T.Popa” Iasi.

 6. 6. sumy Says:

  Probabil că acel reporter benevol care a lăsat comentariul de mai sus are frustrări, deoarece omul la care se face referire că ar fi câştigat la toate Instanţele (ce nu se ştie ) păcat că nu se spune şi modul în care acesta a ajuns să fie şef al Serviciului RUNOS al Spitalului Judeţean. Dacă acest reporter benevol ar fi fost profesionist ar fi scris şi despre felul în care “fostul sef al serv. runos de la spital” a dat şi a ocupat postul creat special pentru el . Dacă într-adevăr “fostul sef al serv. runos de la spital” se opunea “indicatiilor”conului Misu nu ajungea şef. Totodată se putea scrie şi despre felul cum s-au făcut încadrările pe timpul cât el a fost sef serv. RUNOS, banii pe care i-a încasat ca tribut pentru partidul care l-a promovat din funcţia de paznic la cea de Şef Serviciul RUNOS. Totodată se putea scrie şi despre anchetele rămase fără finalitate începute de către acest fost şef asupra unor angajaţi ai spitalului, din motive cunoscute doar de el; şi despre sacoşele de medicamente pe care abia putea să le ducă la maşină , luate din UPU cât şi despre multe altele pe care acest “fostul sef al serv. runos de la spital” le-a făcut împotriva “indicatiilor”conului Mişu.
  Referitor la privatizarea Laboratorului spitalului , probabil “fostul sef al serv. runos de la spital” i-ar fi plăcut să se “înfrupte ” la fel cum a făcut din privatizarea Secţiei Hemodializă şi din dotarea spitalului cu cartele de acces.
  Suceas în investigaţii “reporterului benevol”

 7. 7. kiry Says:

  mare imbecil este aivancesei, fostul sef de serviciu runos, la spitalul judetean de urgenta botosani, ne a distrus cu salariile pentru ca dadea numai pe ochi frumosi si pe valuta, ……dar de la un portar n-aveai ce sa- ceri pentru ca statea numai cu mana intinsa sa ia ciubuc si cand il intrebai de vreun drept umbla prin sertare si cauta legi care nu stia cum sa le explice. cerea valuta la incadrare si spunea ca pentru partid si pentru conducerea spitalului ca sa-si recupereze banii dati pentru a intra din portar sef de serviciu. asa a parcurs facultatile nicolae iorga – unde nitu victor (juristu) ia fost decan iar nevasta-sa secretara acestuia……ha ha ha,dar nu l-o trecut clasa pentru ca ….baniii si apoi la petre andrei -zice ca el depasea profesorii dar ii cerea bani, si uite asa a terminat la x-o spiru haret…………ca sa dea clasa la spital. venea noaptea la upu cu asistentul sef si impartea prada.. se zice ca a cistigat proce ….probabil tot cu bani si cu nitu cu nevasta-sa.

 8. 8. verica Says:

  da, are dreptate nr. 6 ptr. ca eu am dat ,,concurs\\\\\\\\\\, si am facut banca ca sa-i dau lui aivancesei stelica bani si mi o zis ca trebuie sa de si el la partid. Mai sunt si doua doamne care si au luat masini si case pe banii de la concurs dna C.C., si dna V.I. care in cirdasie cu aivancesei ne teroriza cu contoale si examene pana nu i se stringea sa-i se dea valuta nici nu discuta noi.
  aivancesei se lauda la matusa lui pe care o cunosc , ca-i prieten cu nevasta unui deputat rebenciuc care lucreaza la cadre la spital… si vor ajunge din nou la conducere sil da afara pe acel conu misu care a fost in comisie la concursul lui ca sa fie sef , pus de oprisan.

 9. 9. kiry Says:

  mare imbecil este panicu aivancesei stelica care a fost paznic la banca si pentru ca a facut imprumut pe mine la banca….platesc si acum pentru el …..exista un dumnezeu! doamne cat lam cutat …el era director la spital….care nu stia decit sa ne ia bani la poarta…doamne

 10. 10. SitlefefJek Says:

  Продвижение неизбежно и это факт!

 11. 11. Daisy Riemann Says:

  Very beneficial submit, I will surely arrive back.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia