Apr 23

Românii crapă de foame, iar preşedintele Traian Băsescu vrea o nouă Constituţie, una după chipul şi asemănarea sa. Nici nu s-a stins bine scandalul cu Voicu, asfaltatorul Căşuneanu şi judecătorul Costiniu, că preşedintele ne oferă un nou circ. Cel al scandalurilor politice cu partidele de opoziţie care, firesc, se vor opune unei noi Constituţii prin care Băsescu să primească noi puteri, cum vrea dealtfel.
Am mai afirmat faptul că dorinţa preşedintelui Băsescu şi a românilor, care au votat turmă nevoie lui Băsescu, de a reduce Parlamentul la o singură Cameră nu se potriveşte mentalităţii noastre naţionale. În primul rând, tradiţional, Parlamentul României a fost format din două Camere. Apoi, noi venim din comunism, formă de guvernare dictatorială. Iar în comunism ştim foarte bine că aveam Marea Adunare Naţională, o adunătură de analfabeţi comunişti amestecaţi cu eroi ai muncii socialiste care făceau figuraţie, fiind adunaţi o dată pe trimestru la Sala mare a Palatului.
Este o situaţie fericită, iar meritul revine parlamentarilor care au format Adunarea Constituantă, că avem un Parlament cu două Camere. Chiar şi aşa, tot reuşesc anumite grupuri de influenţă din partidele aflate la putere să obţină legi după nevoile şi interesele lor. Băsescu vrea o singură Cameră tocmai pentru a putea să o manevreze mai uşor în adoptarea legilor care-l interesează.
Justificarea că se cheltuie prea mult cu două Camere şi sistemul de adoptare a legilor este greoi este o gogoriţă menită să-i orbească pe cei care votează fără să gândească. Iar în România sunt mulţi cei care votează fără să ştie ce votează şi cât este spre binele lor.
Să ne ferească Dumnezeu ca preşedintele Băsescu să-şi vadă împlinit visul cu ochii şi să obţină modificarea Constituţiei cum vrea el. Omul acesta, orbit de dorinţa de putere, va fi în stare să modifice Constituţia şi în sensul de a mai putea candida. Dar el poate fi periculos şi dacă ajunge prim ministru. Cu un Parlament unicameral, ca prim ministru, as în şantaje şi orchestrarea de scenarii care distrug cariere, el va putea determina parlamentarii, puţini la număr, să voteze cum îi vor fi interesele.
Până când vom afla exact în ce sens vrea Băsescu să modifice Constituţia, deocamdată ne oferă circ. M-am întrebat de ce ne oferă acest circ. Cred că ştiu. Boc a fost chemat la Cotroceni şi a plecat de acolo cu sarcina fermă de a majora impozitele şi taxele.
În timp ce Băsescu ne ţine ocupaţi cu modificarea Constituţiei, Boc şi ministrul Vlădescu lucrează la introducerea de noi impozite şi taxe, la reducerea numărului de bugetari, la diminuarea pensiilor şi la introducerea de noi restricţii în privinţa accesului la sistemul medical. Pot jura că peste nici o săptămână vom afla cu ce noi „facilităţi” contra crizei economice ne va copleşi Boc şi ai lui.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia