Apr 26

Teo Trandafior, candidata PDL, a câştigat alegerile în Colegiul 19 al Capitalei, urmând a fi validată deputat. Nu victoria ei mă interesează, ci comportamentul celei învinse, nimeni alta decât botoşăneanca Liliana Ghervasuc Mincă.
Încă de la bun început, când cei din PC şi PSD au anunţat candidatura Lilianei Mincă, am afirmat ferm că aceasta va pierde alegerile. Fata asta n-are nimic din ce se cere unui p0olitician. N-are inteligenţă, nici măcar nativă, de parcă nu s-ar fi născut în judeţul Botoşani, n-are simţul direcţiei unui dialog, a unei dezbateri publice, n-are şiretenie şi n-are flerul fără de care nici un muritor nu poate fi considerat politician.
Aflată în turma anonimă a Partidului Conservator, Liliana Mincă s-a făcut cunoscută românilor după ce a fost numită la conducerea Loto România. Cât timp a condus această instituţie de joc public de noroc, n-a demonstrat nicicum inteligenţă. Mai mult, când era băgată în corzi de presă, pentru că nu putea oferi o explicaţie logică de ce se acorda câştigul cel mare numai în preajma unor sărbători importante, cu vocea peltică se răţoiala reporteri. Adică, aşa cum procedează ţaţele din mahalaua oraşului sau de la ţară, făcea gura mare ca să acopere, precum pisica sau câinele, mizeria morală pe care o promova în derularea jocului, manipulând şi  înşelând încrederea jucătorilor (cei de la postul de televiziune OTV au presupus că tragerea la Loto 6/49 din 12 august 2007 a fost măsluită).
Adusă de reporterii Antenei 3 la diferite dezbateri (probabil că apariţiile i s-au datorat lui Voiculescu), intra în discuţii în momente total neinspirate iar vorbele sale erau lipsite de conţinut şi fără profunzime la tematica dezbătută.
Căutând s-o copieze pe Dana Grecu, tot încerca să facă trimitere la maică-sa, o ţărancă din zona Zahorenilor, comuna Manoleasa, ca un exemplu de român asuprit de Guvernul Boc, unul dintre participanţii la dezbateri i-a atras atenţia că nu maica este „buricul crizei economice” a României. A tăcut ca proasta în târg, în loc să-şi argumenteze afirmaţia, care pe fond era corectă.
Lansată în campania electorală tot de către Antena 3, slugile prea plecate ale lui Voiculescu au căutat s-o impună alegătorilor bucureşteni. Numai că dintr-o marfă de proastă calitate nu poţi face una de lux, nici chiar falsificând-o cel mai abil şarlatan. Bine a făcut Treo Trandafir că a evitat orice dispută publică cu ea. Faci dezbatere publică cu un om inteligent şi capabil să susţină o dispută cu argumente logice, nu cu ţaţaisme şi şabloane şterpelite din discursul altora, numai ca să pari cult. Un astfel de comportament este specific snobilor, iar pe Liliana Ghervasuc Mincă eu o suspectez de snobism.
Mai cred că, după comportamentul de care a dat dovadă în această bătălie politică, nici dacă ar fi candidat în Colegiul Săveni împotriva liberalului Florin Ţurcanu, tot n-ar fi câştigat. Ca botoşănean. nu mă simt deloc mândru cu Liliana Ghervasuc Mincă, în calitatea ei de politician. Asta n-o va împiedica, de PC-ul va ajunge la guvernare, să nu primească vreo funcţie ministerială gras plătită, aşa cum a fost instalată şi la Loto România În astfel de funcţii se cer buni executanţi, nu profesionişti care gândesc cu realism politic şi în interesul naţiunii române.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Proasta târgului!”

  1. 1. VeNetIQ (VN-IQ) Says:

    Nea Rotundu, ca de obicei, adevar graiesti. Poate daca ar fi mai multi ziaristi cu coa…. ca mata ar fi mai putini politicieni de doi bani ca madam Liliana. JOS PALARIA.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia