Apr 28
 1. Când întâlneşti în viaţă un copil cu comportamentul anormal sau un matur cu logica alterată, spui despre ei că au fost făcuţi la beţie. Constatarea este valabilă şi pentru preşedintele Traian Băsescu, cu precizarea că el nu numai că a fost făcut la beţie, dar continuă să procreeze în acelaşi mod. Cine i-a urmărit comportamentul fetelor, una cu „stimate domn” şi cealaltă cu „succesuri”, cred că se alătură observaţiei mele.
  Însă, metaforic vorbind, preşedintele mai plămădeşte la beţie şi altfel de „copii”. Vă mai amintiţi de acel tânăr Vulpe, care s-a aflat în acelaşi restaurant unde se afla şi Băsescu cu Blaga şi Videanu, punând bazele formării unui nou partid? Ei bine, PLD s-a anumit acel partid plămădit de Băsescu la şpriţ. Turmentat tatăl Băsescu, turmentată mama PD, copilul PLD n-a putut să se descurce singur pe lume, aşa că l-a adoptat PD, dând naştere la PD-L-ul de astăzi, alt partid făcut la beţie, dar ajuns la maturitate.
  În aceste zile ne-a fost dat să vedem cum un alt copil plămădit la beţie a fost declarat oficial retardat şi internat pentru tratament. Este vorba de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), instituţie moşită de acelaşi tată beţiv Băsescu dar şi de o mamă alcoolică precum Monica Macovei. Cred că nimeni nu mai pune la îndoială faptul că preşedintele nostru este un beţivan ordinar. Dovezi avem aproape zilnic. După câte o beţie zdravănă, iese la televeziunea sa preferată şi, cu vocea dogită de alcool şi ţigară, ne ţine câte o cuvântare mincinoasă.
  Referitor la Macovei, iar apelez la memoria noastră colectivă. Vă mai amintiţi de acea beţie trasă pe Litoral, descrisă cu lux de amănunte de Evenimentul zilei? Beţia a fost una cât se poate de reală şi cruntă, de aceea Macovei, în calitatea sa de ministru al Justiţiei n-a chemat ziarul în judecată.
  Într-una din întâlnirile mele prin Botoşani cu judecătorul pensionar Laurenţiu Curelariu, acesta mi-a povestit cum fostul şofer al ministrei Macovei, botoşănean de-al nostru, i s-a plâns că oducea pe Macovei la Cotroceni trează şi o lua beată. Ca să nu-iu miroase în maşină a whisky, într-una din zile i-a oferit o gumă. De a doua zi n-a mai avut ocazia să-i ofere nimic, pentru că a fost schimbat .
  Cât a fost ministrul Justiţiei, Macovei a interzis funcţionarilor din minister ca de vineri la amiază şi până luni dimineaţa să mai calce prin minister. În acest timp ea organiza chefuri monstruoase, preşedintele Băsescu fiind deseori prezent. Acum avem şi explicaţia de ce ANI a fost pur şi simplu masacrată de Curtea Constituţională. Ce putea ieşi dintr-un tată şi mamă alcoolici?!
  Un alt copil făcut la beţie este proaspătul partid numit UNPR. Un copil cu multe dizabilităţi, care umblă bezmetic prin politica românească. O adunătură de parlamentari şantajaţi cu mapa lor profesională, lipsiţi de cele mai vagi urme de moralitate politică. Nişte ţărani, dar nu în sensul dat de Marin Preda, ci în sens de copii făcuţi la beţie.
  Şirul copiilor făcuţi la beţie de preşedintele nostru este lung. Chiar în aceste zile, cu vecea-i dogită de băutură, ne anunţa că vrea musai modificarea Constituţiei ţării. Normal, de vreme ce aveam o Constituţie întreagă la minte, ce nu se potriveşte nici cum cu chipul şi asemănarea sa, preşedintele să vrea una debilă, care să se potrivească cu concepţia constituţională a premierului Boc, alt copil procreat de Băsescu la beţie.
  Văzând la preşedintele lor că beţia este normalitatea, românii beau de sting. Beau leafa, beau ajutorul de şomaj şi social, beau lucrurile din casă, beau alocaţia copiilor, se culcă şi fac alţi copii. După chipul şi asemănarea preşedintelui lor.
  Peste vreo douăzeci de ani vor vorbi şi europenii despre „modelul românesc” în dezvoltarea unei naţiuni, că noi ne-am cam săturat de modelele lor nealcoolice.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Copii” făcuţi la beţie!”

 1. 1. QQQ Says:

  Bravo ! Acum într-adevăr te recunosc coane Ionică ! Din ,,politeţe” te-ai reţinut până acum, dar… vremea ,,politeţurilor” a trecut… Ţine-o tot aşa cu critică constructivă !

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia