Apr 29

Nu ştiu de unde a fost scos acest Mihail Dumitru şi pus în fruntea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, dar ori bietului om îi lipseşte o doagă şi fundul, ori este un şmecher de înaltă clasă. Iată ce i-a trecut prin cap primului agricultor al ţării: să iniţieze două acte normative privind bunăstarea păsărilor şi a porcilor, care în România sunt animale stresate şi n-au condiţii de viaţă relaxante.
Iar pentru ca viaţa porcilor şi a găinilor să fie frumoasă, ministrul a pregătit să aloce din bugetul ministerului suma de 102 milioane euro. S-au găsit şi nişte nătărăi, cu pretenţie de a reprezenta societatea civilă românească în domeniul protecţiei animalelor, care au aplaudat iniţiativa ministrului.
Aşadar, 102 milioane euro, bani colectaţi de pe urma muncii bieţilor români, vor fi folosite ca ajutoare de stat pentru crescătorii de păsări şi porci. Numai că pentru a primi banii, crescătorii vor trebui să îndeplinească o serie de condiţii. De exemplu să calmeze animalele agresive ca să nu sară la bătaie la celelalte. Cum? Să se joace cu ele cu diferite obiecte Apoi, îngrijitorii să nu stingă lumina pe timpul nopţii, ca porcii să nu se încaiere între ei. Şi asta nu este totul.
Fermierii trebuie să aibă întocmită o schiţă a grajdului cu spaţiul afectat fiecărui animal, să asigure măsurarea zilnică a temperaturii, să asigure tot timpul un aşternut uscat şi să nu le lipsească apa.
La păsări apar câteva condiţii speciale. Să se măsoare viteza aerului ca nu cumva găinile să fie jenate de curenţii de aer, iar atunci când vor trebui prinse, prinderea să se facă cu vorbă dulce, cu blândeţe, ca nu cumva să fie stresate.
Iată, dar, câtă omenie stă în sufletul miniştrilor noştri când vine vorba de animale precum porcii şi păsările. Iar omenia lor este susţinută şi de nişte otrepe ale unor asociaţii nonguvernamentale, nişte babe scofâlcite care chipurile şi-au asumat  înalta şi nobila responsabilitate publică de protecţie a animalelor.
Au ajuns porcii şi păsările animale mult mai preţioase decât oamenii. În timp ce femeile noastre mor prin spitalele infectate cu fel de fel de microbi, în timp ce nu mai avem bani pentru acordarea de asistenţă medicală în condiţii cât de cât umane, noi alocăm cu generozitate o sută de milioane de euro ca să se simtă bine porcii şi păsările. Dar n-avem bani pentru subvenţii în agricultură. Pot fi numiţi oameni normali cei care iau astfel de decizii? Eu zic că tocmai aceştia sunt adevăraţii porci, nu cei din coteţe şi fermele crescătorilor.
Dacă cineva crede că ministrul Agriculturii şi susţinătorii săi au insomnii din cauza faptului că porcii şi păsările la români sunt nişte animale stresate, se înşeală amarnic. Suta asta de milioane de euro va ajunge în buzunarele băieţilor deştepţi, iar românii vor continua să crape de foame şi să moară cu zile prin spitalele infectate.
Ţara nu mai reuşeşte să iasă din criză, iar noi ne permitem luxul să alocăm bani ca porcii şi găinile să nu fie animale stresate. Dar copiii sugari, care nu mai primesc lapte praf, dar şomerii care nu mai primesc nici ajutoare sociale, dar cei care-şi pierd locurile de muncă nu sunt stresaţi? De ei cine trebuie să aibă grijă?
Regimul comunist a fost unul dictatorial, dar uman. Sistemul actual este unul democratic, dar total inuman. Şi nu sistemul în sine, ci conducătorii lui. Nu ştiu cât vor mai răbda românii o asemenea batjocură. Dar eu cred că a cam sosi momentul să înlocuim porcii din coteţe cu porcii aflaţi la guvernare şi prin parlament. După care să stăm cu bâta printre ei să nu se încaiere învinovăţindu-se unii pe alţii şi astfel să se streseze.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia