Apr 30

Sectorul de Resurse Umane al societăţii Apa Grup Botoşani este condus de Florentina Comâncă. Dacă cumva numele vă duce cu gândul la Octav Cozmâncă, până curând fostul şef al resurselor umane din PSD, să ştiţi că nu greşiţi. Florentina nu numai că-i seamănă la nume, dar îi este nepoată. Cu ani în urmă, Florentina, se spune la bursa bârfelor, era o „bucăţică bună”, care băga spaima în bărbaţi.
Cum, necum s-a găsit un tăntălău care s-o ia de nevastă. Când a descoperit cam ce nevastă şi-a luat, omul a dorit să-i demonstreze că-i bărbat şi i-a cam stricat moaca. Greşită metodă de reeducare, pentru că Florentina era pe cai mari datorită unchiului Octav. Aşa că soţul tradus a fost repede făcut pachet şi expediat din apartamentul conjugal, apartament care i-a revenit integral Florentinei, fostul ei soţ luându-şi lumea-n cap prin Europa. Unii zic că a plecat de ruşinea ce-a păţit-o prin căsătoria total neinspirată cu Florentina, alţii zic că de ruşine că nu s-a arătat a fi suficient de bărbat faţă de nevoile nevestei.
Cum, necum Florentina a rămas liberă ca pasărea cerului. Iar libertatea i-a priit, că a urcat repede treptele ierarhiei profesionale. Angajată la Apa Grup pe spezele unchiului Octav, fata a sărit repede pârleazul spre funcţia de şef. Se cam ştie peste ce „pârleazuri” a sărit, dar nu contează, de vreme ce acum este şefă la Resurse Umane. Şi nu este o şefă oarecare. Este spaima a tot ce suflă cu fustă sau pantalon prin societatea Apa Grup.
Dacă angajaţii Poştei, pe vremea când Maria Marin le era şefă, făceau pe ei de emoţii când erau chemaţi la „doamna director”, angajaţii de la Apa Grup au alte trăiri, când sunt chemaţi la Florentina. Bărbaţii cad pradă imaginaţiilor erotice de tip freudian iar femeile se întreabă dacă povestea cu insula Lesbos din Marea Egee este adevărată.
Acum, angajaţii şi angajatele de la Apa Grup au o mare problemă. Florentina are puteri depline asupra lor, aş putea spune de viaţă fericită sau de moarte cruntă. Căci ea lucrează, şi nimeni din şefia societăţii n-o poate contrazice /asta le-ar mai lipsi!) la lista cu viitorii salariaţi ai proaspetei societăţi înfiinţate, căci actuala Apa Grup a sucombat sub datorii.
Aşa se face că în momentul de faţă cea mai venerată femeie din Botoşani este Florentina. Cei care i-au fost „victime” spun că Ana Pauker a fost o fetiţă naivă faţă de ştiinţa Florentinei. Numai că adevărul este cu totul altul. Ana Pauker umbla în cizme, îmbrăcată cu pufoaică şi avea boală la arestaţii din rândul duşmanilor de clasă. Florentina umblă încălţată cu pantofi scumpi, îmbrăcată elegant şi are şcoala unchiului său. Mă refer la şcoala de cadre, nu la alte prostii la care s-ar simţi cineva tentat să se gândească.

written by Ioan Rotundu


12 Responses to “Florentina – spaima de la Resurse Umane”

 1. 1. jan Says:

  chestia cea mai tare e ca de fapt Florentina nu e nici un fel de ruda cu Octav Cozmanca,a profitat doar de coincidenta de nume si a facut-o din plin!

 2. 2. Petrea Prostu Says:

  Esre cu adevărat nepoata lui Cozmâncă. Datorită lui a şi fost angajată la Apa. Da-i fată bună… la toate.

 3. 3. Unu Says:

  E o farsa…Invidia nu le da pace unora..

 4. 4. coleg Says:

  OOO!! articolul e prea bland in comparatie cu ce face aceasta scorpie…Completati-l va rog!

 5. 5. Petrea desteptul Says:

  Nu e nici o farsa stimate UNU sau mai bine “draga Florentina”. Este o mica parte din ceea ce esti tu de fapt. Nici macar parvenita nu esti. Te/a pus Nicolau in functie si cind au vrut “portocalii” sa te dea jos ai inceput sa te ….. in stinga si in dreapta pin-ai ajuns la buhai si apoi la prajini, sau pardon Prajan.

 6. 6. Unu Says:

  Draga “Petrea desteptul”….cu siguranta iti papi din…ca nu esti in locul ei….(si inca ceva……nu sunt Florentina, dar sa nu mai spui la nimeni) hi hi hi… CINEVA CARE TE CUNOASTE.

 7. 7. doar Petrea Says:

  Se pare ca Florentina a deranjat pe cineva. Iar daca e adevarata faza cu lista angajatilor ce vor trece la noua societate, e clar ca a deranjat/deranjeaza pe multi ce cred, probabil, ca nu se vor regasi pe acea lista… Sunt convins ca adevaratii profesionisti nu au niciun stres.
  Problema e ca la ce specimene (fauna mai bine zis) vietuiesc prin societatea aia, presupunand ca tot ce s-a scris e adevarat (cine baga mana in foc?) si tot e usa de biserica fata de multi. De la protejati/protejate care zac prin birouri de ani de zile fara a face efectiv nimic, pana la agramati care nu stiu sa scrie corect macar o propozitie.
  Din descrierea de mai sus pare o tipa foarte interesata sa parvina si care isi urmareste doar interesul. As fi curios atunci ce a gasit la Prajan, care nu-i bogat, nici frumos, si nici putere nu are. E ilogic. Daca tot vreti sa criticati, macar fiti consecventi, altfel e doar mica barfa de doi lei a oamenilor mici.
  Interesant ca nu a scris nimeni nimic despre capacitatea ei profesionala.
  Domnule Rotundu, stiu ca ati scris sub titlu “pamflet”, dar sa intri asa cu bocancii in viata cuiva, nu va face cinste, asta ca sa ma exprim elegant.

 8. 8. doi Says:

  Tanti Cozminca, este de apreciat silinta pe care ti-o dai incercind sa combati. Exerseaza fiindca vad ca jurnalul domnului Rotundu te va macina usor desi deocamdata ce este scris s moale rau. TE temi ca abia e inceputul? Ca incep oamenii vorbeasca si nu mai este nimeni care sa te apere? PA Paaaaaaaaaaaaa

 9. 9. coleg Says:

  Cine vorbeste de bagatul bocancilor in vietile oamenilor??? Sa spuna madame Cozmanca,…. numai daca constientizeaza.Dar cum unii oameni nu au scrupule, nu-l au pe Dumnezeu si nu-si urmaresc decat interesul propriu. nemaicontand ceilalti….In unitatea aceea sunt multi profesionisti, unii chiar care vor sa munceasca, dar nu-s lasati de “capacitati” precum Cozmanca

 10. 10. Madalina Says:

  Florentina asta…..o sa am grija pana la urma in viata asta de ea…a umblat si pe la barbatu` meu, insa a primit un refuz mare, mare. e disperata rau femeia asta. Incredibila!

 11. 11. justice Says:

  madalina, a cui nevasta esti tu?

 12. 12. Madalina Says:

  asta nu o sa raspund :) . insa ai vreo indoiala ca nu spun adevarul?

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia