May 06

Adrian Sauciuc este oier din tată-n fiu în satul Iepureni, comuna Ungureni. Omul are o gospodărie de invidiat. Pe lângă cele vreo 600 de oi, mai are un bar, un magazin şi multe, multe utilaje agricole şi terenuri agricole. În jurul gospodăriei sale roiesc zilnic vreo 15 săteni, fiecare având treaba sa. De averea lui mi s-a vorbit când am ajuns în Ungureni, să filmez pentru reportajul de vineri seara de la Tv Somax Botoşani, intitulat „Lumea lu’ Rotundu”. Pe loc m-am hotărât să-l includ în reportaj, ca dovadă că Guvernul Boc mai are de muncit până va asana toată suflarea crescătorilor de animale din România.
După filmări omul a scos o sticlă cu must, vin tăiat la fiert. Cât ne-am delectat cu dulceaţa mustului, omul şi-a dezlegat limba şi a intrat fără jenă în secretele sale de familie. Ne-a făcut un inventar al averii sale, neezitând să ne spună că are depus la CEC un miliard de lei, un alt miliard la o bancă din Botoşani şi vreo 1,5 miliarde lei deţine cash în casă, pentru cheltuieli neprevăzute. Omul arunca în noi cu miliardele de lei că ne-a luat piuitul. Numai că toată averea sa nu valora doi bani faţă de marele necaz care a dat peste el.
Nu ne-a spus dacă de bine sau din motive numai de ea ştiută, femeia l-a părăsit şi s-a dus în Italia, la muncă. După spusele sale, o muncă mai aparte, de genul celei prestate în tinereţe de celebra unguroaică Ciociolina. L-a lăsat acasă cu toată averea şi doi băieţi pe deasupra. Cel mai mare a urmat o perioadă liceul la Săveni. Dar i-a cam scăpat bani peste puterile sale de cheltuire, aşa că băiatul şi-a luat „ajutoare”, devenind în scurt timp derbedeu de bani gata. L-a retras de la liceu şi l-a pus şef peste ciobanii de la stână. Cel mic, încă elev în şcoala generală, calcă vârtos pe urmele fratelui mai mare. Aşa că, tăticul, i-a pregătit şefia peste cei de la muncile agricole.
De când i-a plecat nevasta, Adrian, tot după spusele sale, a încercat vreo 40 de femei. Nu i s-a potrivit niciuna. Ba trăgea la ţigară, ba se vopsea la oglindă, ba lenevea dimineaţa în pat, ba nu era pricepută la rostul bucatelor ori vizita prea des pivniţa unde stă la răcoare butoiul cu vin. Şi ca nu cumva să-l credem lăudăros, Adrian s-a dus la beci şi a adus un litru de vin roşu, făcut din struguri de Ţâţa căprii, fin aromat şi puţin amărui, semn că avea suficientă vlagă în el ca să-l bea bărbatul şi să se simtă bine femeia.  N-am aflat de la Adrian ce se întâmplă cu bărbatul când un astfel de vin îl bea femeia.
Chiar dacă a „încercat” (termenul este profesional, provine din oierit şi se referă la hărnicia berbecului asupra oii) peste 40 de femei, Adrian nu disperă şi insistă. Are credinţa că-şi va găsi nevasta potrivită. Chiar în ziua filmărilor noastre avea una în probe, îmbrăcată într-un trening roşu focos, care se mişca precum sfârleaza, etalând nişte forme nu tocmai de ignorat cu privirea.
Pentru că modul în care ni s-a înfăţişat era unul prea de bărbat ideal, cum stă bine unui jurnalist, ne-am interesat şi pe la alţii cam ce feleşag are Adrian. Şi am avut ce afla. Omul este bun gospodar, dar cam trage la mustaţă şi-i sare repede ţandăra. Iar când îi sare ţandăra îşi descătuşează energia lovind cu pumnul. Şi-i greu la pumn, că laptele de oaie şi brânza dă vigoare bărbatului. De vreo doi ani nu s-a mai scandalizat prin satul şi comuna natală. În schimb a sărit pârleazul peste hat, în comuna Dângeni. Aşa se face că la Postul de poliţie Dângeni s-au adunat mai multe reclamaţii la adresa sa, după bursa bârfelor vreo 16, toate referitoare la scandaluri şi bătăi.
Nu ştiu care-i adevărul, că Adrian nu ne-a rezumat şi această latură a vieţii sale. Cert este că are darul de a multiplica realitatea, făcând-o gogoaşă. Prin Ungureni chiar a fost declarat pentru anul 2009, „mincinosul anului”. Cum diploma este una virtuală şi nu materială, noi nu putem să-i recunoaştem acest „merit” L-am jigni pe premierul Boc.
Chiar dacă Adrian o fi având darul dilatării unor fapte şi lucruri, precum a dilatat Einstein în teoriile sale timpul, ce-am văzut cu ochii noştri nu putem pune la îndoială: oile, barul, magazinul, hectarele la câmp şi utilajele agricole. Cei 1,5 miliarde lei bani cash nu i-am văzut, dar după luxul din casă credem că-i are. Nevastă n-are!
 P.S. – Dacă există vreo amatoare dornică să-l cunoască, îl va putea admira vineri, 7 mai, ora 17.00 în reportajul de pe Tv Somax intitulat „Lumea lu’ Rotundu”. Cine nu prinde Tv Somax, poate da clik pe linkul de pe site-ul Jurnalului, unde scrie Somax, şi va putea urmări reportajul pe Internet.

written by Ioan Rotundu


4 Responses to “Miliardar în căutare de nevastă”

 1. 1. Jujiţ Says:

  Ăstuia îi trebuie o nevastă care a făcut karate. Îi dă unja, îi ia banii şi… pa.

 2. 2. ala Says:

  un cioban………………

 3. 3. eu Says:

  cred ca a inghetat Jijia (rau care strabate comuna Ungureni) ….. din cauza minciunilor o s ai creasca si nasu…….. mare laudaros!

 4. 4. ovidiu Says:

  Mie sincer mie scarba de jegosu asta am bunici pe acolo chiar este cioban de cioban din pacate cam prostutz, a incerkat de 100 de ori sa dea pentru permis na luat in schimb conduce masina pe drumurile publice a comunei ungureni imi povesteau ai mei ca ii curgeau mucii cand era mic si navea ce pune pe masa Cel mai incult om din satu acela .Mam dus sa cumpar ceva de la magazin si a calculat 5*5 pe calculator :) )):)))=))))

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia