May 07

Lumea lu’ Rotundu” se intitulează emisiunea mea de vineri seară la Tv Somax în care prezint câte un reportaj realizat prin localităţile judeţului. Este o lume a sărăciei, a mizeriei, a luxului şi opulenţei şi a unei clase politice ticăloşiţă. Formatul emisiunii nu-mi permite să intru şi pe Botoşani, municipiul reşedinţă de judeţ unde se consumă multe evenimente demne de lumea mea. Dar nimeni nu mă poate opri ca sub genericul emisiunii de la Tv Somax să nu public comentarii pe propriul blog şi despre viaţa municipiului Botoşani.
Miercuri cineva mi-a şoptit că protopopul Lucian Leonte s-a înţeles cu primarul Cătălin Flutur ca să ordone poliţiştilor comunitari controale în pieţele din Botoşani asupra comercianţilor de lumânări. I-am spus binevoitorului care mi-a furnizat informaţia că nu cred aşa ceva. Nu puteam să cred pentru că poliţia comunitară nu are în atribuţiuni misiunea de a apăra privilegiile Bisericii şi ale protopopului Leonte în comerţul cu lumânări.
Nu puteam să cred pentru că dacă sunt comercianţi cu lumânări care n-au „cotizat” la Biserică, atunci Leonte să sesizeze Protecţia Consumatorilor, Garda Financiară sau Poliţia, instituţii abilitate prin lege să controleze eventualele forme de comerţ care promovează concurenţa neloială.
Nu credeam, pentru că reglementarea privind aprobarea Bisericii pentru producătorii şi comercianţii de lumânări este una veche şi care încalcă Legea liberei concurenţe prin a asigura exclusivitate Bisericii în comerţul cu lumânări, ceea ce mai încalcă şi legislaţia europeană la care am aderat odată cu intrarea în UE. N-am crezut, dar joi zece poliţişti comunitari au năvălit peste comercianţii de lumânări din piaţă, apărând cu cerbicie interesele protopopului Leonte.
În tot acest timp derbedeii din oraş au putut rupe florile proaspăt răsădite, distruge băncile din staţiile de tramvai, arunca gunoiul în locuri nepermise iar vagabonzii să-şi facă de cap prin preajma şcolilor pentru a-i jefui pe elevii cu bani.
Iar ca lumea mea să fie cât mai completă în imaginea pe care i-am creat-o, tot ieri a ieşit la rampă şi doctoriţa în chimie pusă de PDL şefă peste învăţământul botoşănean. Cu vorbă peltică şi zâmbet tâmp, doctoriţa în H2O de ploaie a dat ordin primăriilor să doteze şcolile cu camere de supraveghere. Pe banii lor, nu pe ai învăţământului, adică ai IŞJ.
Nu sunt bani de salarii, nu sunt bani pentru spitale şi centrele sociale, nu sunt bani pentru plata utilităţilor instituţiilor publice subordonate primăriilor dar vor trebui găsiţi pentru a monta nişte sisteme de supraveghere că aşa vrea doctoriţa din fruntea IŞJ.
Tot această posesoare de vorbă peltică şi zâmbet tâmp a mai ordonat ca elevii din şcoli să fie crotaliaţi precum animalele. Nu prin introducerea unui cercel în ureche, că asta o fac ei de bună voie. Şi apoi n-ar ieşi nici comision de sare la scrumbie. Ordinul este ca să fie îmbrăcaţi în uniformă sau cu lipirea unei insigne în piept precum au făcut menţii evreilor, adică să-i însemne cu Steaua lui David.
Adunând comisionul din afacerea cu sistemele de supraveghere şi cu biştarii din comisioanele pe seama uniformelor şi a altor însemne inspirate din lumea animalelor se adună ceva euroi. Că doar astfel de lucrări nu vor fi încredinţate gratuit primului venit,
Florin Ţurcanu, care stă crăcănat cu un picior în PNL şi unul în PDL, având cocoşelul pus în slujba Roxanei Marandiuc, în tripla sa calitate de amantă, consilieră de cabinet parlamentar şi consilier judeţean, a făcut ieri o vizită de şezătoare la taifas în biroul preşedintelui Ţâbuleac. Roxana l-a însoţit, ca nu cumva să rămână pe dinafara subiectului care urma a se discuta. Şi uite aşa, Cabinetul I şi Cabinetul II supravieţuiesc prin Florin Ţurcanu şi Roxana Marandiuc.
Asta-i Lumea lu’ Rotundu! De vă place sau nu, alta n-am de unde face rost. .

written by Ioan Rotundu


One Response to “Lumea lu’ Rotundu”

  1. 1. Ana Says:

    Amuzanta aceasta lume a lui Rotundu, imi place. Bafta multa in continuare cu tot ceea ce faceti, eu va sustin!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia