May 10

Deputatul Florin Ţurcanu a cam început a se obrăznici. I se pare că l-a prins pe Dumnezeu de un picior. Cum obrăznicia sa este mai aproape de mitocănia ciobănească decât obrăznicia intelectuală, consider că este de datoria celor care mai au un pic de respect pentru comunitatea botoşăneană să-şi delimiteze imaginea de cea a lui Ţurcanu. Mă refer la cei din mediul politic şi instituţional cu a căror nume şi prietenie Ţurcanu se mândreşte în public.
Dacă preşedintele Ţâîbuleac se consideră onorat să se afle în compania lui Ţurcanu, este o problemă a sa de gust şi fineţe intelectuală. Însă nu de aceeaşi părere sunt şi cei din PDL, în numele cărora Ţâbuleac s-a exprimat vizavi de susţinerea lui Ţurcanu de a-l vedea membru şi lider al PDL. Reacţiile senatorului Dan Humelnicu şi ale deputatului Buhăianu mi se pertinente.
Venirea lui Ţurcanu în PDL nu onorează pe nimeni, dimpotrivă, toată imaginea sa publică negativă se va transfera asupra partidului.
Ţâbuleac nu priveşte lucrurile decât prisma intereselor sale. Ţâbuleac ştie că nu mai poate candida în  numele PDL pentru încă un mandat la preşedinţia Consiliului Judeţean Botoşani, pentru că nimeni din PDL nu-l mai vrea. Iar Ţâbuleac şi-a făcut o socoteală. Dacă Ţurcanu vine în PDL pe post de preşedinte, candidatura sa este asigurată. Cum la PUNR nu poate trece din cauza lui Liviu Câmpanu, nu-i rămâne decât să se întoarcă în PNL. Dar nici aici nu va fi primit cu braţele deschise. Iată de ce atâta amiciţie între Ţurcanu şi Ţâbuleac.
Ce uită Ţâbuleac este faptul că de va candida la preşedinţia CJ, nu Ţurcanu îl va vota ci botoşănenii. Ţâbuleac l-a acuzat pe Flutur că n-a adus voturi pentru preşedintele Băsescu. N-a adus, pentru că Flutur a făcut greşeala de a afişa prin judeţ bannere cu chipul lui Ţâbuleac şi lozinca „Şi eu votez Băsescu!” Iar cine vedea aceste bannere îl înjura pe Ţâbuleac, care deja ca preşedinte al CJ dezamăgise prin modul în care conducea judeţul.
Revenind la Ţurcanu, cu tupeu, acesta-şi cară amanta, pe Roxana Maranbdiuc, prin sediul instituţiilor publice. Este o altă obrăznicie. Şi-a lăsat nevasta şi trei copii şi umblă cu amanta după el. Modelul perfect al politicianului ticăloşit,  aşa cum l-a definit preşedintele Băsescu.
O altă obrăznicie este aceea că Ţurcanu a lansat zvonul că-l va schimba pe prefectul Roman. Nici n-a trecut la PDL şi deja schimbă prefectul. Omul acesta chiar n-are dimensiunea realităţii şi răspunderea asupra vorbelor rostite.
Şi o ultimă obrăznicie a sa a fost afirmaţia că va propune colegilor parlamentari să renunţe la 50% din leafă. Dacă Ţurcanu este aşa de bogat, de ce nu-şi achită datoriile rămase din campania electorală parlamentară din toamna anului 2008. Cameramanul Dumitru Brehuiescu, zis Popică, are de primit 80 milioane de lei. Mai sunt şi alţii.
Apoi, Ţurcanu este cercetat pentru emiterea de CEC-uri false, pentru comiterea unor falsuri prin care a demis din funcţie o serie de consilieri locali şi judeţeni.
Şi ultima obrăznicie este aceea de a se făli că presa scrie despre el şi că nu-l deranjează că-i făcut cioban, incult sau oier. Important, zice el, este că se scrie despre persoana sa. Normal că presa scrie despre el. Dar scrie în dorinţa de a informa comunitatea cu ce fel de persoană are de-a face şi care-i sunt capacităţile intelectuale. Dacă Ţurcanu îşi imaginează că ce se scrie despre el este un motiv de mândrie, va afla adevărul la viitoarele alegeri.
Obrăznicia, ca şi minciuna, are picioare scurte!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia