May 12

După ce-a ţepuit o parte din presa locală în campaniile alegerilor locale şi parlamentare din anul 2008 prin a nu le plăti publicitatea comandată, mai nou Florin Ţurcanu a mai dat o ţeapă fraierilor din presă. Din campaniile anului 2008 cel mai ţepuit a fost cameramanul de la Teleem Dumitru Brehuescu, zis şi Popică, care şi acum mai speră să scoată de la Ţurcanu suma de 80 milioane lei. Din actuala campanie cel tras pe sfoară s-a arătat a fi Bogdan Caliniuc, posesorul unui site mai puţin cunoscut de cititori.
Cum s-a ajuns la această situaţie? Cu vreo două luni în urmă, deputatul fruntaş liberal Florin Ţurcanu a chemat reprezentanţii presei locale pentru a încheia contracte de publicitate în scopul de a fi mediatizată o fotografie a sa şi un număr de telefon de contact. Practic, Ţurcanu voia să poarte o campanie personală de contact cu alegătorii.
Pentru că noi, cei de la Jurnalul, îi ştiam prostul obicei de a comanda publicitate şi a n-o plăti, am încheiat contractul numai pentru o lună de zile şi numai cu plata anticipată. Când s-a expirat termenul şi n-a mai plătit, i-am scos poza de pe site. Alţii, printre care şi Bogdan caliniuc, s-au grăbit să-i mediatizeze fotografia fără a-şi lua şi măsuri de încasare a sumei. Acum umblă după Ţurcanu să le dea banii. N-are omul, că ţine o amantă care-l costă!
Pe de altă parte, trebuie să recunosc că şi Ţurcanu a fost ţepouit de unii de prin presa locală. Sunt posesori de site-uri care n-au cititori într-o săptămână nici cât are Jurnalul într-o oră sau cât Jurnalul într-o jumătate de zi. Exact aceşti posesori de site au cerut şi sumele cele mai mari. Ţurcanu a acceptat condiţiile lor ştiind că oricum nu le va plăti.
Normal, orice persoană interesată de publicitate electronică se informează de traficul pe care îl are acel site, iar dacă este o publicaţie electronică, câţi cititori o accesează zilnic. Apoi, nu plăteşti decât dacă de pe acel site ai primit la rândul tău accesări pe propriul tău mijloc electronic, negociind plata la suta de accesări, cum se practică pe piaţa publicităţii electronice.
Ţurcanu, cu toată măreţia sa de deputat fruntaş liberal şi de licenţiat în drept, fie şi la apelul de seară de pe malul iazului Dracşani, cadrul festiv în care i s-a înmânat licenţa, habar n-are cum trebuie procedat cu publicitatea electronică. Nici consilierii săi, pe care-i plăteşte din banii primiţi de la Parlament sub titlul de sumă forfetară, nu ştiu ce înseamnă publicitate electronică şi cum se angajează ea.
Şi ca să fiu corect până la capăt, cei neplătiţi de Ţurcanu l-au ţepuit şi s-au ţepuit. Ca să nu fie cu supărare.
Un alt ţepouit de Ţurcanu este amicul său de până mai ieri, Gheorghe Iavorenciuc. După ce şi l-a făcut prieten la cataramă, l-a tapat de bani în campania alegerilor din 2008, şi-a sărbătorit ziua de naştere, moca, la restaurantul acestuia din zona gării cunoscut sub numele de „Vatra Românească”, acum Florin Ţurcanu l-a marginalizat în partid şi l-a pregătit pentru pus pe făraş şi aruncat la ghenă. La ultima conferinţă de presă, Ţurcanu l-a discreditat pe Iavorenciuc în faţa reporterilor, dând de înţeles că acesta a devenit pentru PNL un fel de persoană nongrata.
Nici senatorul Gheorghe Marcu, şi el până mai ieri amic la cataramă, n-a scăpat nesăpunit în faţa presei. Şi pe el Ţurcanu l-a descris ca pe un om de paie, care dimineaţa spune una, se întâlneşte cu Vâzdoagă şi spune alta, iar dacă-i iese în cale Macaleţi spune cu totul altceva.
Precum se poate observa, ciobănaşul din Suliţa ajuns deputat fruntaş liberal are multe asemuiri de comportament cu preşedintele Băsescu. Adică tot ce atinge, se ofileşte sub copleşitoarea sa personalitate.
Pentru că şi cu Mihai Ţâbuleac ciobănaşul din Suliţa este prieten la cataramă, ambii făcând declaraţii publice de credinţă veşnică în prietenia lor, aştept ziua în care Ţurcanu îi va trage o căcătură publică şi lui Ţâbuleac. Ar merita Ţâbuleac aşa ceva, că vorba ceea: spune-mi cu cine te însoţeşti ca să-ţi spun cine eşti!

written by Ioan Rotundu


4 Responses to “Ţurcanu a ţepuit din nou”

 1. 1. fluturas Says:

  domnule rotuntu da ce s-a intamplat??? nu va mai plateste turcanu si ati inceput sa scrieti (urat) de el???? ati avut o perioada in care l-ati lasat in pace, daca nu ma insel!!!!????

 2. 2. Ioan Rotundu Says:

  Eşti greu de cap amice. Nu pe mine m-a ţepuit, ci pe alţii. Chiar azi dimineaţă m-a sunat Caliniuc să-mi spună că el şi-a primit banii. Alţii, de pe la Teleem stau la coadă. Iar dacă Ţurcanu a plătit la Jurnalul, a plătit pentru publicitatea sa şi nu a mea. Jurnalul este citit zilnic de aproape zece mii de cititori, aşa că este normal să vrea publicitate pe acest site.
  Chiar în acest moment, când scriu aceste rânduri, contorul arată peste 3400 cititori. Şi este abia ora 09.10

 3. 3. Elvis Says:

  Cate tzepe a dat omul acesta!!!! Si am auzit ca nu face partajul ca sa nu ii imparta averea…Peste tot pe unde trece lasa gauri…Mai sunt si altii care nu mai pomensesc de ceea ce li se cuvine de la Turcanu…

 4. 4. fluturas Says:

  tot respectul pt. dvs si site-ul dvs. , dar se stie ca politicienii platesc ca sa se scrie sau nu sa se scrie despre ei….

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia