May 17

Se spune că atunci când comiţi o boacănă cei din preajmă te atenţionează cu „A-i pus-o de mămăligă!”. De mămăligă au pus-o şi cei din Poliţia Municipiului Botoşani cu Liviu Chişcariu atunci când l-au trimis la domiciliul său pe agentul de poliţie Marius Roşu
Pentru că lui Liviu Chicariu îi lipsesc picioarele nu şi puterea de a raţiona. Şi, sincer să fiu, Liviu este supradotat ca inteligenţă. Probabil că natura l-a recompensat pentru picioarele pe care le-a pierdut într-un stupid accident de tren pe vremea când era elev de liceu..
În cadrul acţiunii de hăituire a persoanelor cu handicap fizic care au permis de conducere auto, ordonată de prefectul Cristian Roman, un agent de poliţie s-a prezentat la domiciliul acestuia, în seara zilei de 6 mai a.c. ora 19.00  încercând să-l intimideze pentru a-i preda permisul de conducere. Cum Liviu l-a refuzat şi i-a spus că n-are acest drept, poliţistul a trecut de la intimidări la ameninţări. Iar Liviu nu este omul care să se lase şantajat, ameninţat, intimidat, mai ales atunci când dreptatea este de partea sa.  Mai ales că poliţistul a mai bătut darabana şi prin vecini, aducând un martor care să-i ateste lui că Liviu refuză să-i dea permisul auto, făcându-l de râs.
În temeiul Legii 544/2000 privind liberul acces la informaţiile de interes public, Liviu a cerut Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani să-i comunice temeiul legat al prezenţei poliţistului în curtea sa şi din a cui ordin. Mai doreşte copia procesului verbal întocmit de agentul de poliţie fără să i-l aducă la cunoştinţă.
Care este temeiul legat pe care pe care s-a bazat poliţistul că dacă nu i-a înmânat permisul a devenit infractor în trafic. De asemenea Poliţia trebui să-i mai precizeze dacă la acea oră din seară spre noapte poliţistul era în timpul programului şi avea ordin legal de serviciu.
Mai vrea să i se comunice copia ordinului prefectului, dacă aceasta a fost baza legală în virtutea căreia a acţionat poliţistul.
Mai sunt şi alte cerinţe ale lui Liviu, toate în cadrul Legii 544 privind liberul acces la informaţiile de interes public. Liviu va aştepta termenul legal prevăzut de lege să i se comunice informaţiile solicitate. Fie că acestea îi vor fi comunicate, fie că nu, el se va adresa instanţei de judecată. Nu acceptă să fie umilit în casa sa, în oraşul său, în ţara sa de persoane care reprezintă instituţii publice ale statului şi care în loc să-i apere interesele l-au abuzat prin încălcarea legii.
Bine ar fi ca exemplul lui Liviu să fie urmat şi de celelalte persoane abuzate. Numai aşa se va pune capăt odată pentru totdeauna unor astfel de abuzuri. Dacă legea spune că poliţiştii sunt în slujba cetăţeanului, apooi aşa să fie şi nu invers. Pentru că nu cetăţenii sunt plătiţi de poliţişti, ci poliţiştii primesc leafă de la contribuabili.
Ce ziceţi, Liviu a procedat corect? Eu zic că da. Haideţi să-l susţinem în demersul său. Măcar moral!

written by Ioan Rotundu


5 Responses to “Cu Liviu aţi pus-o, poliţiştilor!”

 1. 1. gicu` Says:

  ati si nu a-i
  ai si nu a-i
  Nu credeti ca are importanta si “forma” gramaticala?

 2. 2. gicu` Says:

  ..in rest, mare dreptate aveti!
  Dar, astea sunt vremurile impuse de “alegerea raului cel mai mic”. Sa ne speriem de ce ar putea urma? Cred ca da! Cu siguranta!!!

 3. 3. RADU Says:

  MULT SUCCES IN DEMERSUL SAU,MILITIENII AR TREBUI SA DISPARA IN FRUNTE CU SEFII LOR!

 4. 4. zazania Says:

  Domnule Rotundu, lasati ipocrizia ; stiti foarte bine ca aceasta actiune vine ca urmare a ilegalitatilor comise pentru obtinerea certificatului de handicap.
  Sti ca orasul nostru a devenit tinta ironiilor pentru o tara intreaga pentr” conducatori auto/nevazatori”. Cunosc drama lui Chiscariu dar nu pot sa nu le dau dreptate si politistilor in demersul lor.
  In fond Liviu are , din cate stiu, autoturism adaptat pentru handicapul sau si nu trebuia decat sa-i explice politistului.
  De obicei va aprob dar aici exagerati cu buna stiinta. Sa ne auzim sanatosi.

 5. 5. Pighi Says:

  Tu Zazanie, nu te dă deşteptăciunea afară din casă? Ce să explici poliţistului? N-ai înţeles că-i vorba de persoane ffără picioare şi nu de orbi? Stai fată în casă şi nu ieşi în lume că boata ta este molipsitoare ca şi cea a poliţiştilor.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia