May 19

De câte ori am scris pozitiv despre deputatul liberal Florin Ţurcanu, tot de atâtea ori am fost şi înjurat de către duşmanii săi. Numai că eu nu l-am lăudat nici că m-ar fi plătit, cum s-a afirmat, nici că am avut vreun interes. Pus şi simplu am sesizat la el, printre multe alte defecte de personalitate şi unele calităţi. Şi, aşa cum am scris despre defectele sale, am scris şi despre calităţile observate.
Cei care m-au înjurat n-au rezolvat fondul problemei, adică nu l-au văduvit pe Ţurcanu de acele calităţi. Am afirmat că Ţurcanu poate deveni un politician periculos pentru că este un bun organizator, ştie să scoată bani şi din piatră seacă şi este extrem de persuasiv şi ambiţios. Iată că timpul a demonstrat că am avut dreptate.
Aflat în PNL Botoşani pe post de vioara a treia şi a doua, el a reuşit să ajungă în fruntea partidului distingându-se ca un bun organizator al campaniilor alegerilor locale şi parlamentare din anul 2008. Cu ambiţie şi dorinţă de mărire, el l-a îndepărtat pe Liviu Câmpanu din funcţia de preşedinte al PNL şi i-a luat locul.
Ajuns preşedintele partidului, Ţurcanu, chiar dacă printr-un mod grosolan şi chiar grotesc, a iniţiat mai multe scenarii politice care au avut rezultatele dorite. A schimbat vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Botoşani după cum a dorit şi l-a făcut mieluşel pe preşedintele Mihai Ţâbuleac, care-i execută ordinele fără crâcnire.
Mai nou, Ţurcanu s-a arătat interesat de preşedinţia PDL. Chiar a lansat zvonul că a devenit membru PDL şi că va candida la preşedinţia partidului. Cert este că luni preşedintele PDL, primarul Cătălin Flutur a demisionat de la conducerea partidului. Iar Ţurcanu nu este străin de decizia luată de Flutur.
Ieri am avut o altă surpriză. M-am întâlnit cu Gheorghe Ciubotaru, fostul secretar de stat la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor în Guvernul Tăriceanu şi consătean cu Florin Ţurcanu. De la Ciubotaru am aflat că Ţurcanu ar fi fost desemnat vicepreşedinte al Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor. O astfel de funcţie nu se obţine uşor, pentru că se negociază la sânge între partidele parlamentare. Iar Ţurcanu fiind membru PNL, adică al unui partid din opoziţie, n-ar avea ce căuta în această funcţie.
Cineva l-a sunat ieri pe Ţurcanu pentru a afla cât de reală este informaţia oferită mie de Ciubotaru. Iar Ţurcanu a declarat că este în discuţie să ocupe această funcţie, dar că încă nu s-a oficializat, adică nu s-a operat modificarea pe site-ul Camerei Deputaţilor.
Este la mintea cocoşului că Ţurcanu nu ar putea deveni vicepreşedinte decât cu sprijinul deputaţilor PDL. Aşadar, putem deduce indirect că Ţurcanu este deja omul PDL-ului, aşa cum a declarat el iniţial. Mergând şi mai în profunzime, nu putem să nu legăm demisia lui Flutur de implicaţiile lui Florin Ţurcanu.
Să-mi mai reproşeze duşmanii lui Ţurcanu că ce-am scris au fost neadevăruri sau că am scris din interes! Iar dacă Ţurcanu va fi desemnat vicepreşedinte al Comisiei pentru Agricultură, el va avea în clădirea Parlamentului dreptul la un birou separat, o secretară şi o maşină cu şofer. La aşa o veste nu m-aş mira dacă vreunul dintre duşmanii săi ar face infarct, că noi, ceilalţi, ne facem cruce..

written by Ioan Rotundu


3 Responses to “Ţurcanu va primi puteri sporite”

  1. 1. lupa cetateanului Says:

    nici nu m-ar mira daca Turcanu ar ajunge presedinte al PDL(fara cratima) Botosani! e in stare……si cred ca ar face treaba buna. parerea mea

  2. 2. Ion Stoiciuc Says:

    Îmi cer scuze de la început pentru că ceia ce voi spune nu are legătura cu cele scrise mai sus.Dar citind “JURNALUL”zilnic acasă pe net îmi voi exprima punctul de vedere despre unele articole pe “Blog”. Nu numai la Dobârceni sau în alte comune băeţii deştepţi vor să pape banii pe imaşul comunal ci şi la Vlăsineşti unde încă de la începutul anului a fost înfiinţata o societate care a arendat imaşul de la Primarie.În umbra acestei societăţi se află primarul Lucian Trufin care şi-a pus oameni de încredere în conducere.Spun acest lucru fiindcă atât şedinţa de constituire cât şi adunările cu crescători de animale privind ieşirea la păşunat au fost conduse de primar şi nu de preşedintele asociaţiei care cu o parte din membri conducerii nici nu erau prezenţi.Pentru a putea paşuna bovina sau viţelul trebuie să fii membru al asociaţiei altfel nu ai ce căuta pe imaşul comunal.Ca să devii membru trebuia să achiţi taxa de 35 de lei cu toate că în statutul pe care nu la văzut nimeni se spune că ar fi stipulată suma de 10 lei.Să păşunezi animalele şi păstorul treuie platit cu 150 lei.Ce se va face cu suma primită şi cine va beneficia de ea rămâne de văzut, un lucru este cert de când a apărut subvenţia pe pârloagă imaşul comunal a devenit tot mai mic mai ales în ultimii ani unde suprafeţe au fost arendate de diverse persoane.Se naşte o întrebare:de ce dacă în cadrul consiliului local Vlăsineşti este o societate “Orizonturi noi” unde banii pot fi controlaţi nu sa facut ca banii pe subvenţie să treacă prin aceasta dar sa înfiinţat o altă societate?

  3. 3. QQQ Says:

    Flutur şi-a mai salvat din onoare pe ultima sută de metri. Bine că i-a ascultat pe alţii, chiar şi pe d-voastră d-nule Rotundu, deoarece ca jurnalist aţi mai avut acces în preajma lui în ultima vreme, ceilalţi prieteni nu… A considerat că nu mai are nevoie de ei.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia