May 28

De câteva zile tot aşteptam ca din partea preşedintelui Băsescu să iasă la iveală o anumită diversiune menită să distragă atenţia poporului de la problemele financiare ale României. Iată că diversiunea a fost lansată, iar guguştiucii din presa lui Cristoiu, mai ales cei de la Antenele lui Felix Motanul, au preluat-o şi o foarfecă pe toate părţile.
În ce constă diversiunea? În aceea că, prin trâmbiţatul fals al trompetei neconstituţionale care este premierul Boc, preşedintele a lăsat să se înţeleagă că va emite o lege care să interzică românilor dreptul la a mai ieşi în stradă.
Nu pot să nu constat o asemănare şi o deosebire între Băsescu şi Ceauşescu. Şi Băsescu, ca şi Ceauşescu, trăieşte spaima ultimilor zile de putere. Aici avem asemănarea. Deosebirea este că Ceauşescu le oferea pensionarilor bani pe când Băsescu le ia. Şi mai constă deosebirea în aceea că Ceauşescu a acceptat organizarea unui miting, crezând că se bucură de susţinere populară. Băsescu, cu privirea sa câşă şi tulbure de la tăria whisky a învăţat  lecţia şi se pregăteşte pentru a interzice românilor să se adune într-un „miting de felicitare”.
Dar cel mai distractiv pentru mine rămâne Antena 3. Nu-i de ici de acolo să vezi cum zilnic se perindă prin studio foştii guvernanţi, care mor acum de grija poporului, declarativ, pentru că ei mor de ciudă că alţii de înfruptă din ce ar fi putut să se înfrupte ei.
Cum să nu râzi, că de plâns aş plânge degeaba, când âl vezi pe Alexandru Athanasiu ţipând la hoţii din Guvernul Boc. Omul crede că toţi românii au uitat de guvernarea Năstase, când au avut loc cele mai frauduloase privatizări iar el, în calitate de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD, a supervizat politic aceste privatizări.
Cum să nu râzi când îl vezi pe contabilul ajuns ministrul Sănătăţii cum reclamă risipa de bani din Sănătate. Crede domn’ contabil, ajuns acum senator, că toţi românii au uitat de risipa sa financiară? De acel program inutil de verificare a sănătăţii românilor prin care s-au cheltuit o sută milioane de euro fără ca noi să ne fi ales cu ceva? Eu n-am uitat.
Aseară l-am văzut pe Ludovic Orban, şi el mahmur, şi el fost ministru la Transporturi, şi el risipitor de bani publici şi fără a construi un kilometru de autostradă cum striga la hoţii de Bercenu, Videanu, Udrea etc Hoţul strigă din nou hoţul..
La momentele cheie ale dezbaterii este sunat Crin Antonescu care şi el înfierează cu mânie de istoric incompetenţa Guvernului Boc. În schimb nu suflă nici o vorbă despre risipa financiară făcută de Tăriceanu în ultima parte a anului 2008, când a pustiit visteria ţării ca pe vremuri domnitorii noştri în faţa invaziei turceşti.
Tot aseară m-am distrat de duelul dintre madam Tatoiu, apărătoarea din oficiu a preşedintelui Băsescu, şi liderul de sindicat Marica. Tatoiu i-a pus botniţă lui Marica prin a-i spune pe şleau că face afaceri cu instituţiile statului pe bază de comision. Iar Mareica n-a prea avut cu ce-o contrazice. L-a salvat Gâdea, spunând că nu asta-i marea problemă a românilor. Dar l-a salvat prost, pentru că românii suferă tocmai din cauza cârdăşiei dintre guvernanţi şi liderii de sindicat. Lideri care acum mimează greva generală.
În toată această frenezie nebună de legat Preşedinţia şi întreg Guvernul PSD-ul tace. Mă refer la Victor Ponta. Am crezut că Ponta tace din bunul simţ faţă de cârdăşia cu care PSD-ul a susţinut Guvernarea Tăriceanu şi a participat la praznicul financiar care a secat visteria ţării.
Dar nu este aşa. Cineva m-a atenţionat că Ponta tace pentru că are în trecutul său „buline negre”. Iar Băsescu l-a sfătuit să stea de-o parte, că încă nu-i momentul să iasă la bătaie. Iar Ponta stă în banca sa.
Precum putem vedea, şi guvernanţii actuali şi foştii guvernanţi sunt la fel. Cine dintre noi crede că schimbarea actualilor cu foştii ne va scăpa de belea, se înşeală amarnic. Şi cu actualii, şi cu foştii, să facem un lagăr de muncă şi să sfârşim de construit canalul Bucureşti – Giurgiu. Iar preşedinte şi guvernanţi să ni-i alegem din rândul celor care au sub 40 de ani. Numai să fim cu ochii în patru la beizadele. Eu propun să coborâm în stradă şi să facem ordine, până nu fac ei cu noi pentru încă jumătate de secol de acum înainte.

written by Ioan Rotundu


4 Responses to “De ce tace Victor Ponta?!”

 1. 1. mircea Says:

  Bravo. Concluzia logica. Nu trebuie sa ne cramponam in “doctrine” sau ca aia sint mai buni. Toti sint la fel, fura la fel de mult, mint la fel de mult. Ba am ajuns sa nu le mai pese ca oamenii sint dezamagiti de politicieni – le convine. Cei dezamagiti oricum nu conteaza, conteaza numai cei amagiti …
  Cred ca daca nu am fi intoxicati cu atita “libertate” ar trebui sa deschidem ochii si sa vedem ca trebuie inventat altceva in locul democratiei si capitalismului. La rece zic… Ca treburile nu merg, dimpotriva merg inspre rau.

 2. 2. REMUS Says:

  CRED CA TATOIU ERA IN EMISIUNE CU UN ALT LIDER DE SINDICAT,DE PE LA INVATAMINT,NU CU MARICA, VA ROG VERIFICATI!

 3. 3. vorba lumii Says:

  ce sa zica victoras ponta, domnule Rotundu? sa zica de socrul sau Ilie Sarbu ,cel care in timpul revolutiei din Timisoara a inchis usa catedralei in nasul revolutionarilor, care fugeau de gloantele securistilor,si daca ar vrea ceva sa faca trebuie aviz de la nea ion iliescu………………..

 4. 4. Razvan.m Says:

  tine-o tot asa la aticole spui cea ce trebuie, am sa revin !

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia