Jun 03

(Continuare la comentariul Cum putem scăpa de maleficul Băsescu)
Pornind de la premisa că preşedintele Băsescu a fost preluat în custodia Armatei, judecat şi  condamnat pentru înaltă trădare a intereselor naţionale şi subminarea economiei naţionale, ce vom pune în loc. Pentru moment, locul său va fi luat de Geoană. Presupunem că preşedintele Geoană formează un nou guvern. Poate cu Klaus premier, deşi nu cred nici o secundă că dacă Geoană ajunge preşedintele României Klaus va fi desemnat premier. Interesele lui Geoană şi ale PSD-ului nu sunt legate de Klaus. Primarul Klaus este jucăria lui Crin Antonescu, iar Geoană, din interes politic şi personal, a mimat că se joacă şi el alături de Antonescu.
Dar de la a mima la a realiza este o cale înfundată cu acest neamţ bun de primar pentru sibieni şi nu de altceva.
Aşadar , Geoană va forma un guvern PSD – PNL. Nu contează premierul, contează ce va putea face noul guvern. Nu va face altceva decât să continue măsurile începute de Băsescu şi Boc, Chiar să le adâncească. Povestea celor din PSD şi PNL că au măsuri care să ne salveze de la diminuarea lefurilor şi a pensiilor nu-i decât o strategie de opoziţie cu puternic accent electoral şi populist.
Economia n-a duduit sub Guvernul Tăriceanu, dar a duduit fals. Creşterea economică s-a bazat pe creditul de consum. Iar consumul nu s-a bazat pe creşterea producţiei interne, pe consolidarea economiei, s-a bazat pe importuri. Iar PSD-ul, care a susţinut la greu Guvernul Tăriceanu a tras cât a putut pentru măsuri populiste: creşteri nefundamentate de pensii, salarii, ajutoare sociale, înmulţirea măsurilor de protecţie socială. Moral, PNL-ul şi PSD-ul este mai vinovat de ce se întâmplă acum decât PDL.
Un guvern PNL – PSD va clama că este nevoit să ia măsuri dure pentru a repara ce-au stricat pedeliştii. Pedeliştii au clamat vreme de doi ani că a luat măsurile inişiate pentru a repara ce-au stricat liberalii susţinuţi de social-democraţi. Şi uite aşa tot noi vom suporta consecinţele. Pedeliştii vor trece în opoziţie fără teama că noi vom afla cât au furat. Noii veniţi, liberali şi social-democraţi nu vin decât să continue furtul început de pedelişti.
Să ne amintim că justiţiarii Băsescu şi Boc au criticat şi critică la greu Guvernul Tăriceanu dar nu ne-a dat pe faţă nici o hoţie de-a guvernului liberal. Cum nici liberalii nu ne-au dat pe faţă nici o hoţie comisă de Guvernul Năstase şi, slavă Domnului, au fost cu duiumul şi încă foarte mari. Contractul cu Bechtel sau privatizarea Petrom sunt numai două exemple..
Iată de ce pedeliştii n-au a se teme că venirea la guvernare a celor din opoziţie le vor demasca furturile. Ei se ceartă, dar totul merge până la masa cu bucate. Acolo înfulecă toţi şi nimeni nu mai reclamă nimic
Problema nu-i cine va veni la guvernare, ci este mult mai gravă. Măsurile luate de pedelişti sunt numai ciupituri. Muşcătura urmează. Va trebui majorat TVA-ul, cota unică de impozitare, cotele de sănătate la angajaţi şi angajatori şi cel mai mult va trebui majorat CAS-ul. Toate aceste măsuri vor fi luate şi fără vrerea noastră. Altfel ne vom prăbuşi în întregul nostru ca naţiune.
Cauzele acestor măsuri nu trebuie căutate numai în România decât parţial. Cauzele principale sunt globale şi de natură ciclică. (Va urma) .

written by Ioan Rotundu

One Ping to “Băsescu a fost arestat. Ce facem mai departe?”

 1. Băsescu a fost arestat. Ce facem mai departe? | Cuttingart News Blog Says:

  [...] locul său va fi luat de Geoană. Presupunem că preşedintele Geoană formează un nou [...] Ultimele articole despre A Posted in Stiri Tags: arestat, Băsescu, Departe, facem, fost « Angelo Madalin Nastase [...]


2 Responses to “Băsescu a fost arestat. Ce facem mai departe?”

 1. 1. zazania Says:

  Pertinenta analiza , domnule Rotundu.
  Cum ne-ai obisnuit pe blogu’ lu’ matale.
  Respectele mele.

 2. 2. QQQ Says:

  Nu eşti corect coane Ionică ! Unde e comentariul meu ? Sau nu vrei polemică ci numai laude . Din discuţii contradictorii poate ieşi ceva bun, nu crezi?

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia