Jun 05

Deputatul Florin Ţurcanu, după cum cunoaşte întreaga suflare a judeţului, provine dintr-o onorabilă familie de oieri din Dracşani. Vechi politician, cu experienţă în domeniul afacerilor prospere familiei şi cam păgubitoare pentru stat, Ţurcanu a considerat, în urmă cu vreo doi ani, că statutul său de tehnician veterinar şi crescător de oi nu se potriveşte cu statutul de politician. Aşa că şi-a tras cumpărat matricolă de absolvent de facultate printr-un mall din Iaşi, după care a devenit şi licenţiat în drept lq o facultate de prin Alba Iulia, că ardelenii sunt oameni răbdători şi toleranţi, nefiind pretenţioşi cu minte ci doar cu trupul, sub acest aspect Ţurcanu corespunzând din toate punctele de vedere.
Astfel înarmat, cu patalama de deputat, fostul oier a trecut la o etapă superioară a vieţii sale. Ne face educaţie civică, ne dă lecţii de morală şi chiar s-a arătat dispus să ducă o viaţă ascetică, de călugăr tibetan, oferindu-se să locuiască într-un cort, dacă Ţara i-o va cere.
Deocamdată, pentru că Ţara nu i-a cerut-o, locuieşte în eleganta vilă din Hudum, cumpărată cu suma de peste 100 mii euro şi-şi întreţine amanta, investind în vestimentaţia sa, că de miss „Botoşanca” nu mai poate fi vorba, că-i bătrâioară, adică a cam devenit babană, ca să fiu în limbajul specific celor care au pus bazele transhumanţei româneşti.
Nu mai departe, vineri, la conferinţa de presă a PNL, deputatul-oier, pardon!, oierul-deputat, ca să nu confundăm statutul său cu controversata dilemă filozofică „oul sau găina”, a făcut o serie de declaraţii de înaltă ţinută intelectuală şi morală.
Cugetând adânc, că doar „cogito ego sum” nu mai este proprietatea intelectuală a filozofului René Descartes ci proprietate universală, deci şi a lui Ţurcanu, politicianul nostru liberal a ajuns la concluzia logică şi, evident, raţională, că alegerile pentru funcţia de primar la Răchiţi au fost falsificate. Subscriu fără vreo reţinere la această adâncă judecată de valoare politică emanată din cultura mare a onorabilului deputat, aici nemaiîncăpând şi apelativul de oier, pentru că nu se potriveşte.
Subscriu acestei concluzii bazându-mă pe vasta experienţă a deputatului din perioada când mâna oile în strungă şi le număra ca nu cumva vreun lupt cu două picioare să fi poftit la averea familiei sale. Cu o astfel de experienţă nu poţi greşi la numărat.
Mă simt obligat să mai remarc delicateţea comportamentală şi fineţea intelectuală a candidatului PNL, care a pierdut alegerile, nu într-un mod ruşinos, ci poetic. Juristul Alupoaie, căci despre el este vorba, n-a participat la dezbaterile de pe Tv Somax, când trebuia să fiu moderatorul emisiunii, pe motiv că este o fire prea emotivă, prea sensibilă, prea poetică şi nu poate suporta să fie chestionat public asupra intenţiilor sale de viitor primar al Răchiţilor.
Dezvălui în premieră faptul că nici prin cap nu-mi trecuse să dezbat în acea emisiune chestiuni politice, ci voiam ca juristul Alupoaie să explica telespectator cum ar trebui aplicată la primăria din Răchiţi Legea administraţiei publice locale.
Se pare că alegătorii din Răchiţi au luat act de starea emotivă şi sensibilitatea poetică a candidatului liberal şi i-au creat condiţii de a-şi aşterne trăirile poetice pe hârtie, nealegându-l primar, spre supărarea şefului său politic Ţurcanu, şi el reputat jurist, cu doi ani vechime de la licenţiere.
Aşa privite lucrurile, indubitabil că la Răchiţi alegerile au fost falsificate, Vasile Adăscăliţie fiind declarat primar ales din primul tur, răchiţenilor rămânându-le în vistierie câteva miliarde de lei, cât ar fi costat turul doi al alegerilor, ceea ce nu-i drept. Trăim într-o perioadă de criză economică şi economiile nu sunt recomandate. Trebuie să cheltuim ca să stimulăm consumul, iar domnul deputat, care se adapă zilnic de la înţelepciunea colegilor săi parlamentari, ştie foarte bine acest lucru.
Să părăsim alegerile de la Răchiţi, bântuite de duhul necurat al falsificării lor, şi să ne aplecăm cu puterea minţii asupra unei alte declaraţii de sorginte ţurcăneană. Domnul nostru deputat a declarat că este dispus să se mute într-un bordei, numai să nu mai cheltuiască cei 8.800 lei lunar pe cazare la hotelul din Bucureşti. Ranchiunoşii, invidioşii, cei care nu vor atinge niciodată în viaţa lor statutul social de care se bucură deputatul, citind în presă declaraţia acestuia, ne-au acuzat că am comis o greşeală de exprimare: în loc de „bordel” am scris „bordei”.
Dacă observaţia se referă la statutul de politician, cum politica este o curvă, aferim. Dacă se referă la partea sexuală, nu subscriu. Nu vreau să intru în polemică cu amanta sa Roxana, pe care o consider persoană onorabilă, de vreme ce a născut vreo doi copii şi i-a încredinţat fostului soţ spre creştere şi educare, cimentuind încă odată egalitatea dintre bărbaţi şi femei. Că şi Ţurcanu a procreat vreo trei copii şi i-a încredinţat spre creştere şi educare fostei neveste, sub acest aspect potrivindu-se de minune cu amanta, mie nerămânându-mi decât să le urez „Casă de piatră!”, că nu-i creştineşte să mai stea mult timp fără cununie. Nu se potriveşte cu statutul lor social, dar mai ales cu morala lor exemplară. Aşa să fie!

written by Ioan Rotundu

One Ping to “Ţurcanu, între bordei şi bordel”

  1. Ţurcanu, între bordei şi bordel | Cuttingart News Blog Says:

    [...] doi ani, că statutul său de tehnician veterinar şi crescător de oi nu se potriveşte cu [...] Ultimele articole despre A Posted in Stiri Tags: bordei, bordel, între, Ţurcanu « Peste 35.000 de lei, venitul [...]


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia