Jun 07

Evenimentele de ultimă oră care s-au consumat în lume ar trebui să ne pună pe gânduri şi să ne întrebăm dacă România este pregătită să le facă faţă. Numai săptămâna trecută s-au consumat trei evenimente majore, care pot schimba configuraţia lumii în domeniul economic şi militar.
Un prim eveniment care merită atenţie este întrunirea anuală într-o localitate din Spania a Clubului Bilderberg. Anul trecut întrunirea acestui Club a avut loc la Atena, în Grecia, motiv pentru unii jurnalişti să pună situaţia prin care a trecut şi trece Grecia pe seama bilderbergerilor. Întrunirile Clubului sunt secrete, iar dacă transpiră câte ceva în lumea de afară, întotdeauna s-a întâmplat după ce evenimentul s-a consumat.
De această dată regula jocului pare să fie încălcată de către membrii Clubului, de vreme ce s-a aflat că aceştia vor dezbate soarta monedei euro. În comentariile mele am mai arătat că moneda euro a încurcat planurile celor care vor să pună bazele unui Guvern Unic Mondial, cu o monedă unică: dolarul.
Apariţia monedei euro a determinat Sistemul Rezervelor Federale a SUA, o asociere de bănci private care controlează sistemul bancar american fără vreo implicare guvernamentală, să iniţieze, poate să accelereze, acţiuni care să ducă la formarea unei Bănci Federale Mondiale care să controleze sistemul bancar al tuturor ţărilor şi care să aibă ca monedă unică dolarul.
Cum membrii Clubului Bilderberg sunt consideraţi coloana invizibilă a Masoneriei şi cum dolarul american este o monedă pur masonică, discutarea în Spania a sorţilor monedei euro prezintă un interes deosebit. Să mai corelăm acest eveniment cu revigorarea puternică a dolarului faţă de euro, semn că criza economică a priit doar dolarului.
Un alt eveniment important, de această dată de ordin militar, este conflictul dintre Turcia şi Israel pe seama Fâşiei Gaza. Prieteni strânsă dintre Turcia şi Israel este de vreo 15 ani încoace. Numai că de vreo doi ani această prietenie a început a se destrăma. Atacul trupelor israeliene asupra unei nave turceşti cu ajutoare pentru Fâşia Gaza, atac soldat cu morţi din partea turcă, a dus la ruperea relaţiilor diplomatice dintre cele două ţări.
Turcia este ţară NATO, iar un conflict militar Turcia – Israel ar pune SUA într-o situaţie sensibilă. Până una, alta premierul turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că se va duce personal în Fâşia Gaza, însoţit de nave de război turceşti. Dacă trupele israelite va ataca nava turcă în care se va afla premierul, conflictul militar este gata. Iar arabii abia aşteaptă, mai ales Afganistanul.
Mult mai interesant pare a fi gestul politic al Germaniei de a semna, în numele UE, un memorandum privind crearea unei comisii Rusia-UE pentru securitate. Dar ţările UE fac parte din NATO, alături de SUA. Încheierea unui asemenea memorandum ar cam trebui să pună SUA pe gânduri. Rusia nu este şi n-are nici un motiv să fie duşmanul UE. Aşa privite lucrurile, care ar fi rosul memorandumului? Cu siguranţă că ştiu forţele din UE, acele forţe care nu sunt la vedere şi de care puţini ştiu că există şi decid în numele nostru.
Vă invit să meditaţi asupra acestor evenimente şi să le descifraţi sensul. Căci de consecinţele lor vom lua act în curând. Lumea se mişcă. Dacă ar mai fi trăit, Henryk Sienkiewicz ar fi întrebat „Quo vadis?

written by Ioan Rotundu


5 Responses to “Decizii care schimbă mersul lumii”

 1. 1. QQQ Says:

  UE este creaţia aceloraşi gen de oameni care au construit şi SUA. De aceea nu cred că este în interesul viziunii lor ca UE să se dezintegreze. Mai ales că din UE au început cele două mari conflagraţii. Vă recomand totodată să căutaţi şi sensul simbolisticii din grafica bacnotelor Euro. Este foarte interesantă. Există şi o planşă în acest sens.

 2. 2. Petrolistul Says:

  Interesant ca pana la aceasta ora nu este filtrat nici un comentariu.

 3. 3. Dan Says:

  Buna ziua,
  Am citit cu interes cele scrise de dumneavoastra. Drept urmare, am cautat pe internet informatii “calde” despre aceasta reuniune. Cu permisiunea dvs. adaug cate ceva . Inca un lucru imi este neclar. Dumneavoastra si organizatia din care faceti parte, de care parte a baricadei credeti ca va aflati? Cea a elitelor sau in grupul “celorlalti”?… si , masoneria ce rol are in aceste jocuri de culise?ati afirmat mai sus ca “membrii Clubului Bilderberg sunt consideraţi coloana invizibilă a Masoneriei”. Urmarile acestor intruniri si amprenta pe care si-au pus-o asupra celor multi …le stim! Este o intrebare incomoda…nu?Nu am pretentia sa raspundeti, ci doar sa meditati acest lucru pt. dvs. ! Cele scrise in randurile de mai jos sunt informati preluate de pe internet .
  La Hotelul Dolce Sitges din Barcelona, între 3 şi 6 iunie s-a decis soarta lumii. Rockefeller, Ackermann, Bernanke, regina Beatrix a Olandei, regina Sofía, directorul FMI sau Rothschild între alte 120 personalităţi ale lumii s-au reunit în oraşul catalan fără publicitate ca persoane particulare.
  Este Clubul Bilderberg: timp de trei zile au tratat teme de actualitate, iar concluziile vor fi împărtăşite membrilor săi, cei mai puternici oameni ai lumii, notează ziarul La Razon. Daniel Estulin, un rus stabilit la Madrid este de părere că scopul Clubului Bilderberg este de a pune capăt statului naţiune şi de a face din planetă o companie privată în care membrii săi sunt stăpânii lumii. Restul omenirii sunt sclavii.
  În opinia sa tot ceea ce se petrece, de la creşterea preţurilor la petrol la actuala recesiune cu care ne confruntăm, a fost plănuit la o astfel de întâlnire. Cristina Martín, autoare a cărţii ‘Clubul Bilderberg, stăpânii lumii’, susţine că gripa A şi teoria încălzirii plantei a fost pusă la cale de club pentru a înspăimânta omenirea..
  Presa nu este niciodată prezentă, iar reuniunile sunt informale.
  În timpul dineurilor locurile la masă se schimbă continuu pentru a facilita cât mai multe relaţii sociale. Preşedintele Google se poate trezi la masă alături de directorul FMI, de preşedintele Nokia sau de secretarul de stat al vreunui stat emergent. ‘Poţi servi micul dejun alături de regina Spaniei’, spune sursa anonimă.
  Regina Sofia este una din participanţii obişnuiţi, ca şi regina Beatrix a Olandei fiica fondatorului clubului Bilderberg. Nu există agenţi de pază şi nici translatori.
  Stăpânirea limbii engleze este obligatorie, de aceea nu asistă lideri care să nu fie europeni sau americani. Secretul care însoţeşte aceste reuniuni a alimentat o legendă. Membrii clubului Bilderberg se întâlnesc în hoteluri izolate şi de lux. Vin cu avionul sau în maşina pusă la dispoziţie de club şi timp de trei zile stau închişi în hotel, unde au la dispoziţie toate facilităţile. Nu pot părăsi incinta.
  Când vin aici îşi asumă angajamentul de fi prezenţi şi de a participa.. Clubul a închis hotelul. Pentru a fi unul dintre cei aleşi în afară de engleză şi de a aparţine unei ţări occidentale trebuie să ai relaţiile potrivite. De fapt trebuie să ai o anumită poziţie: Zoellick, Agnelli sau Strauss Kahn nu stau la masă cu oricine.
  Club Bilderberg marchează o graniţă clară: dacă eşti politician şi nu eşti invitat înseamnă că nu contezi. Bill Clinton şi Tony Blair au fost invitaţi la o reuniune când încă erau aspiranţi la preşedinţie. Au fost membrii clubului cei care le-au dat sprijinul definitiv pentru a învinge la urne. Cei invitaţi vin din sectoare importante: politicieni, secretari de stat sau preşedinţi ai unor entităţi precum FMI sau BM, sau ai marilor concerne internaţionale.
  Nu lipsesc nici reprezentanţii grupurilor de opinie, precum marii editori. Reuniunile abordează teme de actualitate internaţională, economie şi tendinţe de opinie. A fost aşa încă de la Oosterberke (Olanda), când la hotelul Bilderberg s-a celebrat prima întâlnire în 1954. Şi a fost aşa în fiecare an. Dar în ciuda puterii şi a influenţei lor în lume, majoritatea profesorilor de relaţii internaţionale nu cunosc problema.
  Intalnirea grupului Bilderberg, ce a reunit personalitati politice si oameni de afaceri din Europa Occidentala si America de Nord timp de patru zile in Spania, la Sitges, a avut cu siguranta parte de protestatari care vor acuza conspiratii capitaliste, avand in vedere exclusivitatea in care se desfasoara intalnirile, comenteaza in editia electronica The Times. Clubul s-a reunit joi la un hotel de cinci stele din apropiere de Barcelona, iar discursul principal a fost sustinut de premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero.
  “Participantii se tem ca statele cu probleme vor pleca si euro se va prabusi. Cel mai mare cosmar este ca membrii UE sa revina la politici nationale”, a declarat Daniel Estulin, observator al grupului Bilderberg. Potrivit acestuia, invitatii, intre care presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick, presedintele Bancii Centrale Europene Jean-Claude Trichet si ministrul britanic de finante George Osborne sunt ingrijorati ca prabusirea monedei euro ar putea duce la o recesiune la nivel mondial, iar masurile de austeritate bugetara ar putea provoca tulburari sociale si ar radicaliza austeritate bugetara toate acestea provocand tulburari sociale si ar radicaliza climatul politic.
  Printre temele de discutie s-au numarat scaderea preturilor proprietatilor, cresterea instabilitatii pe piete in tari precum Turcia, Grecia, Italia, Portugalia, Belgia si Austria, cresterea activitatilor in Asia, cresterea haosului pe piata americana si a temerilor de-a lungul Americii, precum si soarta monedei euro.
  Cei mai in varsta invitati sunt Henry Kissinger, in varsta de 87 de ani, fost Secretar de Stat american, si David Rockefeller, 95 de ani, fostul presedinte al Chase Manhattan Bank.
  Lista participantilor care a aparut in presa arata ca acestia sunt, in mare parte, barbati albi in varsta.
  Publicatia noteaza cu umor ca Spania ar trebui sa aiba grija, avand in vedere ca anul trecut intalnirea clubului Bilderberg a avut loc in Grecia si “aparent nu au observat ce aproape era tara gazda sa se prabuseasca”.
  Dintre jurnalistii care au fost prezenti la fata locului, îi pot enumera pe Javier Ruiz Cavanilles, redactor la publicatia EL MUNDO si pe jurnalistul britanic Charlie Skelton de la THE GUARDIAN. De asemenea, mai erau câtiva jurnalisti free-lanceri din Franta, Spania si alte tări din Europa.

 4. 4. Dan Says:

  Revin cu o lista finala a participantilor.Veti vedea ca sunt oameni extrem de importanti! Acelasi Dan…
  BEL Davignon, Etienne Vice Chairman, Suez-Tractebel
  DEU Ackermann, Josef Chairman of the Management Board and the Group Executive Committee, Deutsche Bank AG
  GBR Agius, Marcus Chairman, Barclays Bank PLC
  ESP Alierta, César Chairman and CEO, Telefónica
  INT Almunia, Joaquín Commissioner, European Commission
  USA Altman, Roger C. Chairman, Evercore Partners Inc.
  USA Arrison, Sonia Author and policy analyst
  SWE Bäckström, Urban Director General, Confederation of Swedish Enterprise
  PRT Balsemão, Francisco Pinto Chairman and CEO, IMPRESA, S.G.P.S.; Former Prime Minister
  ITA Bernabè, Franco CEO, Telecom Italia S.p.A.
  SWE Bildt, Carl Minister of Foreign Affairs
  FIN Blåfield, Antti Senior Editorial Writer, Helsingin Sanomat
  ESP Botín, Ana P. Executive Chairman, Banesto
  NOR Brandtzæg, Svein Richard CEO, Norsk Hydro ASA
  AUT Bronner, Oscar Publisher and Editor, Der Standard
  TUR Çakir, Ruşen Journalist
  CAN Campbell, Gordon Premier of British Columbia
  ESP Carvajal Urquijo, Jaime Managing Director, Advent International
  FRA Castries, Henri de Chairman of the Management Board and CEO, AXA
  ESP Cebrián, Juan Luis CEO, PRISA
  ESP Cisneros, Gustavo A. Chairman and CEO, Cisneros Group of Companies
  CAN Clark, W. Edmund President and CEO, TD Bank Financial Group
  USA Collins, Timothy C. Senior Managing Director and CEO, Ripplewood Holdings, LLC
  ITA Conti, Fulvio CEO and General Manager, Enel SpA
  GRC David, George A. Chairman, Coca-Cola H.B.C. S.A.
  DNK Eldrup, Anders CEO, DONG Energy
  ITA Elkann, John Chairman, Fiat S.p.A.
  DEU Enders, Thomas CEO, Airbus SAS
  ESP Entrecanales, José M. Chairman, Acciona
  DNK Federspiel, Ulrik Vice President Global Affairs, Haldor Topsøe A/S
  USA Feldstein, Martin S. George F. Baker Professor of Economics, Harvard University
  USA Ferguson, Niall Laurence A. Tisch Professor of History, Harvard University
  AUT Fischer, Heinz Federal President
  IRL Gallagher, Paul Attorney General
  USA Gates, William H. Co-chair, Bill & Melinda Gates Foundation and Chairman, Microsoft Corporation
  USA Gordon, Philip H. Assistant Secretary of State for European and Eurasian Affairs
  USA Graham, Donald E. Chairman and CEO, The Washington Post Company
  INT Gucht, Karel de Commissioner, European Commission
  TUR Gürel, Z. Damla Special Adviser to the President on EU Affairs
  NLD Halberstadt, Victor Professor of Economics, Leiden University; Former Honorary Secretary General of Bilderberg Meetings
  USA Holbrooke, Richard C. Special Representative for Afghanistan and Pakistan
  NLD Hommen, Jan H.M. Chairman, ING Group
  USA Hormats, Robert D. Under Secretary for Economic, Energy and Agricultural Affairs
  BEL Huyghebaert, Jan Chairman of the Board of Directors, KBC Group
  USA Johnson, James A. Vice Chairman, Perseus, LLC
  FIN Katainen, Jyrki Minister of Finance
  USA Keane, John M. Senior Partner, SCP Partners
  GBR Kerr, John Member, House of Lords; Deputy Chairman, Royal Dutch Shell plc.
  USA Kissinger, Henry A. Chairman, Kissinger Associates, Inc.
  USA Kleinfeld, Klaus Chairman and CEO, Alcoa
  TUR Koç, Mustafa V. Chairman, Koç Holding A.Ş.
  USA Kravis, Henry R. Founding Partner, Kohlberg Kravis Roberts & Co.
  USA Kravis, Marie-Josée Senior Fellow, Hudson Institute, Inc.
  INT Kroes, Neelie Commissioner, European Commission
  USA Lander, Eric S. President and Director, Broad Institute of Harvard and MIT
  FRA Lauvergeon, Anne Chairman of the Executive Board, AREVA
  ESP León Gross, Bernardino Secretary General, Office of the Prime Minister
  DEU Löscher, Peter Chairman of the Board of Management, Siemens AG
  NOR Magnus, Birger Chairman, Storebrand ASA
  CAN Mansbridge, Peter Chief Correspondent, Canadian Broadcasting Corporation
  USA Mathews, Jessica T. President, Carnegie Endowment for International Peace
  CAN McKenna, Frank Deputy Chair, TD Bank Financial Group
  GBR Micklethwait, John Editor-in-Chief, The Economist
  FRA Montbrial, Thierry de President, French Institute for International Relations
  ITA Monti, Mario President, Universita Commerciale Luigi Bocconi
  INT Moyo, Dambisa F. Economist and Author
  USA Mundie, Craig J. Chief Research and Strategy Officer, Microsoft Corporation
  NOR Myklebust, Egil Former Chairman of the Board of Directors SAS, Norsk Hydro ASA
  USA Naím, Moisés Editor-in-Chief, Foreign Policy
  NLD Netherlands, H.M. the Queen of the
  ESP Nin Génova, Juan María President and CEO, La Caixa
  DNK Nyrup Rasmussen, Poul Former Prime Minister
  GBR Oldham, John National Clinical Lead for Quality and Productivity
  FIN Ollila, Jorma Chairman, Royal Dutch Shell plc
  USA Orszag, Peter R. Director, Office of Management and Budget
  TUR Özilhan, Tuncay Chairman, Anadolu Group
  ITA Padoa-Schioppa, Tommaso Former Minister of Finance; President of Notre Europe
  GRC Papaconstantinou, George Minister of Finance
  USA Parker, Sean Managing Partner, Founders Fund
  USA Pearl, Frank H. Chairman and CEO, Perseus, LLC
  USA Perle, Richard N. Resident Fellow, American Enterprise Institute for Public Policy Research
  ESP Polanco, Ignacio Chairman, Grupo PRISA
  CAN Prichard, J. Robert S. President and CEO, Metrolinx
  FRA Ramanantsoa, Bernard Dean, HEC Paris Group
  PRT Rangel, Paulo Member, European Parliament
  CAN Reisman, Heather M. Chair and CEO, Indigo Books & Music Inc.
  SWE Renström, Lars President and CEO, Alfa Laval
  NLD Rinnooy Kan, Alexander H.G. Chairman, Social and Economic Council of the Netherlands (SER)
  ITA Rocca, Gianfelice Chairman, Techint
  ESP Rodriguez Inciarte, Matías Executive Vice Chairman, Grupo Santander
  USA Rose, Charlie Producer, Rose Communications
  USA Rubin, Robert E. Co-Chairman, Council on Foreign Relations; Former Secretary of the Treasury
  TUR Sabanci Dinçer, Suzan Chairman, Akbank
  ITA Scaroni, Paolo CEO, Eni S.p.A.
  USA Schmidt, Eric CEO and Chairman of the Board, Google
  AUT Scholten, Rudolf Member of the Board of Executive Directors, Oesterreichische Kontrollbank AG
  DEU Scholz, Olaf Vice Chairman, SPD
  INT Sheeran, Josette Executive Director, United Nations World Food Programme
  INT Solana Madariaga, Javier Former Secretary General, Council of the European Union
  ESP Spain, H.M. the Queen of
  USA Steinberg, James B. Deputy Secretary of State
  INT Stigson, Björn President, World Business Council for Sustainable Development
  USA Summers, Lawrence H. Director, National Economic Council
  IRL Sutherland, Peter D. Chairman, Goldman Sachs International
  GBR Taylor, J. Martin Chairman, Syngenta International AG
  PRT Teixeira dos Santos, Fernando Minister of State and Finance
  USA Thiel, Peter A. President, Clarium Capital Management, LLC
  GRC Tsoukalis, Loukas President, ELIAMEP
  INT Tumpel-Gugerell, Gertrude Member of the Executive Board, European Central Bank
  USA Varney, Christine A. Assistant Attorney General for Antitrust
  CHE Vasella, Daniel L. Chairman, Novartis AG
  USA Volcker, Paul A. Chairman, Economic Recovery Advisory Board
  CHE Voser, Peter CEO, Royal Dutch Shell plc
  FIN Wahlroos, Björn Chairman, Sampo plc
  CHE Waldvogel, Francis A. Chairman, Novartis Venture Fund
  SWE Wallenberg, Jacob Chairman, Investor AB
  NLD Wellink, Nout President, De Nederlandsche Bank
  USA West, F.J. Bing Author
  GBR Williams, Shirley Member, House of Lords
  USA Wolfensohn, James D. Chairman, Wolfensohn & Company, LLC
  ESP Zapatero, José Luis Rodríguez Prime Minister
  DEU Zetsche, Dieter Chairman, Daimler AG
  INT Zoellick, Robert B. President, The World Bank Group

 5. 5. Daniel Says:

  Sclavagismul a existat de la inceputul lumi iar iazi exista suntem in fata grupului Bilderberg capacitatea si inteligenta lor nu o avem stapini nostri ei sunt suntem prea multi pe pamint trebuie sa ajungem mai putini pe planeta Terra .Motivul nu producem nimic consumam ,acest cosum inseamna o investitie a baniilor. Soarta va depinde de grupului Bilderberg apreciez cindirea grupului Bilderberg .O noua schimbare o noua viata.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia