Jun 08

Astăzi dimineaţă biserica din Parcul Tineretului a luat foc. Vâlvătăile s-au ridicat mult deasupra acoperişului. Preotul  Ioan Alupoaie trăieşte o dramă. O mare dramă. Cu ani în urmă, el a adus în Parcul Tineretului o carcasă de tramvai şi a transformat-o într-o bisericuţă pentru nevoiaşii din cartier.
A umblat mult pe la diferite porţi şi a strâns ban peste ban de a ridicat o bisericuţă din lemn.
Numai că, ori a fost vrerea divinităţii, ori locul unde a fost ridicată biserica este un loc blestemat, într-o noapte vâlvătăile au cuprins bisericuţa şi au mistuit-o. Era noaptea de 1 aprilie 2009. Noroc că alături era deja ridicată, la roşu, clădirea unei biserici din ziduri trainice de cărămidă.
Incendiul, conform variantei oficiale, a fost declanşat de o persoană cu probleme psihice. Preotul Alupoaie n-a disperat. A umblat din nou din poartă în poartă şi a strâns bani de-a finalizat biserica cea nouă, care a fost sfinţită cu hramul „Izvorul Tămăduirii”. Mai urma ca biserica să fie pictată.
Nenorocirea s-a produs azi dimineaţă, când un alt incendiu a cuprins noua biserică şi a distrus-o într-o proporţie însemnată. Părerile oamenilor sunt împărţite. Sunt voci care cred că aceste incendii sunt încercări prin care Dumnezeu îi verifică preotului tăria credinţei. Majoritatea consideră că locul este unul blestemat şi că ar trebui să se renunţe la a mai reface biserica.
Mai în şoaptă se spune că incendiile ar avea o cauză cât se poate de lumească, iar în spatele lor s-ar afla preotul de la biserica „Duminica Mare”, lăcaş de credinţă aflat la nici cinzeci de metri de biserica incendiată. Preotul Alupoaie este considerat un preot cu har, cu mult har, iar enoriaşii prezenţi la slujbele sale au crescut la număr, împuţinându-se cei prezenţi la biserica „Duminica Mare”.
Sunt simple zvonuri, sunt bârfe necreştineşti, pentru că între preotul Alupoaie şi cel de la „Duminica Mare” există o relaţie de prietenie şi de sprijin reciproc. Iar incendiul pare să aibă ca autor aceeaşi persoană bolnavă psihic.
 Interesant este ce va urma. Va avea preotul Alupoaie tăria de a reface biserica sau va abandona lucrarea închinată Domnului? Din câte îl cunosc, cred că o va lua de la capăt şi va reface biserica. Are această tărie în credinţa sa faţă de Dumnezeu.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia