Jun 12

Ieri, micuţul Boc n-a mai putut răbda de bucurie şi a ieşit public să anunţe că nefiind depusă nici o moţiune de cenzură, viitoarea legea pensiilor a fost aprobată de Parlamentul României. Mai că nu i-a plesnit vreun neuron de aşa bucurie.
Ca legea să intre în vigoare mai sunt de parcurs două etape: să nu fie contestată la Curtea Constituţională a României şi să fie promulgată de preşedinte. Cum preşedintele PSD Victor Ponta a anunţat că luni va contesta legea la Curtea Constituţională, micuţul Boc a trâmbiţat ieri că prin acest gest de contestaţie Ponta se asociază celor care au pensii nesimţite, demonstrând că baronii n-au dispărut din PSD.
Desigur, micuţul Boc, prin cele afirmate public, crede că-l va descuraja pe Ponta de a mai contesta legea, mai ales că dacă o va face se va dovedi un nesimţit la nevoile pensionarilor. „Pauvre Boc!” ar fi exclamat orice francez care l-ar fi ascultat şi i-ar cunoaşte statutul de umil servitor al preşedintelui Băsescu.
Aflat în aşteptarea verdictului moţiunii de cenzură de marţi din Parlament, micuţul îşi face curaj şi iese la rampă cu declaraţii autoamăgitoare. Strategia preşedintelui Băsescu de a muta dezbaterea moţiunii într-o zi de sâmbătă, în speranţa că sindicaliştii nu se vor aduna la Parlament cum nu se vor aduna nici toţi parlamentarii şi astfel moţiunea să nu treacă, a dat greş. Ieri după amiază s-a purtat un întreg război al scrisorilor între parlamentarii PDL şi preşedintele Senatului Mircea Geoană. Un război inutil şi totodată sfidător la adresa bugetarilor şi a pensionarilor.
Pentru că şi preşedintele Băsescu şi premierul Boc nu vor altceva decât să treacă pachetul de legi cu care Guvernul Boc şi-a asumat răspunderea în faţa Parlamentului, pachet de lefi prin care se diminuează lefurile bugetarilor şi pensiile. În aceste condiţii, firesc se pune întrebarea cine este nesimţitul? Avem un răspuns. Nesimţiii sunt doi; preşedintele Băsescu şi micuţul Boc: Ba nu! Nesimţiţii sunt toţi cei care vor vota împotriva moţiunii. Pentru că picând moţiunea, salariile bugetarilor şi pensiile vor fi diminuate în procentele anunţate.
În ce priveşte viitoarea Lege a pensiilor, ca specialist în drept constituţional micuţul Boc ştie că pensiile nesimţite nu pot fi diminuate, fiind un drept de proprietate câştigat. În schimb, premierul Boc poate oricând emite o ordonanţă de urgenţă prin care să impoziteze pensiile nesimţite, aducându-le la niveluri simţite. N-a făcut-o şi n-o va face, căci el aparţine sferei nesimţiţilor, dar caută să ne prostească cu fel de fel de declaraţii.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia