Jun 18

De când cu Campionatul mondial de fotbal din Africa de Sud am descoperit o nouă formă de comparaţie pentru trompetistul lui Băsescu care este premierul Emil Boc. Cum trompeta nu se mai potrivea de mult cu modul lui Boc de a trâmbiţa ce nici n-apucă Băsescu să rostească, iată că sunetul strident şi enervant al vuvuzelei sud-africane înlocuieşte de minune rolul trompetei.
Ei bine, vineri, 18 iunie, s-a aflat în România vicepremierul ungar Semjen Zsolt. Cică acesta a fost invitat de către vicepremierul nostru Marko Bela. O invitaţie ca între fraţi, dar pe banii fraierilor de români. Iar vicepremierul a ţinut să-i mulţumească public lui Emil Boc pentru faptul că a susţinut legea dublei cetăţenii a maghiarilor.
O mulţumire cu care premierul nostru n-are a se mândri, de vreme ce a trădat interesele naţiunii române, acceptând ca pe teritoriul nostru să se aplice o lege a Ungariei şi nu una oarecare, ci una care pune în pericol unitatea teritorială şi de limbă statului român. Omul acesta, la Boc mă refer, s-a înjosit şi ne-a înjosit  atât de mult că şi istoriei îi este ruşine să mai consemneze astfel de evenimente.
Trec peste faptul că Boc n-a fost capabil să răspundă acestei insolenţe diplomatice, prin care a fost jignit acasă la el, dar nu pot crede că a rămas la fel de pasiv şi în faţa unei alte jigniri, mult mai grave
Vicepremierul ungar Semjen Zsolt i-a spus lui Boc că legea dublei cetăţenii este aproape o copie fidelă a legii româneşti prin care România a acordat dublă cetăţenie moldovenilor din Republica Moldova. O astfel de remarcă făcută de unguraş este o jignire fără precedent adusă premierului român. În primul rând că legea românească nu i-a declarat, în bloc, pe cetăţenii moldoveni drept cetăţeni români. Apoi, statutul moldovenilor este altul faţă de cel al maghiarilor din România. Moldova este teritoriu românesc. Ardealul nu este teritoriul Ungariei. Legea română a acordat cetăţenie moldovenilor ca fiind proprii săi cetăţeni, pe propriul său teritoriu. Ungaria a acordat dublă cetăţenie maghiarilor aflaţi pe teritoriu străin, ceea ce nu este totuna.
Dar Boc a tăcut umil, aşa cum tace şi în faţa preşedintelui Băsescu ori de câte ori acesta are chef să-şi bată joc de el. Numai că de această dată umilirea lui Boc este umilirea cetăţenilor unei ţări, iar el nu avea dreptul să tacă. Trebuia să-l pună pe unguraş la punct. Trebuia să-i  spună că legea română nu putea servi ca model Ungariei pentru simplul fapt că legea noastră se referă la românii trăitori pe teritoriul nostru iar legea Ungariei se referă la teritoriu străin, care aparţine României. Dar Boc a tăcut şi ne-a umilit şi pe noi odată cu el.

written by Ioan Rotundu


3 Responses to “Vuvuzela lui Băsescu n-a reacţionat la jignire”

 1. 1. gicu` Says:

  Vuvuzela! rade ciob de oala sparta!

 2. 2. trepadush Says:

  Aveti dreptate din nou domnule Rotundu! Acete jigodii bozgorizate, devenite grofi pe latifundia Romana, nu au nici un fel de scrupul, cand vine vorba de friptura lor. Totusi sper , ca macar istoria sa-i condamne, pentru ca nici o instanta aservita din Romania nu o va face, iar Cel care va face Dreptate, Bunul Dumnezeu- sa nu ne lase nerazbunati!

 3. 3. VALI Says:

  Alta scrisoare primita pe Internet
  As fi vrut sa am eu harul si talentul de a scrie aceasta scrisoare. Important e ca exista totusi cineva care a scris-o. Se numeste SCURTU, si am gasit-o pe http://www.agentia. org/opinii/ credeti-ca- basescu-ar- putea-deveni- un-nou-ceausescu -5647.html . Nu stiu de ce am impresia ca acest domn Scurtu nu-i strain de Armata.

  Scrisoare deschisă către preşedintele Traian Băsescu
  Domnule Băsescu , te-am privit şi voi continua să te privesc cu statornică scârbă. Însă, dincolo de scârba mea, un concurs de împrejurări care conţine prostia unora, ticăloşia altora şi indiferenţa celor mai mulţi a făcut să devii preşedinte al ţării mele. Nu m-am aşteptat nicio clipă ca, ajuns în această demnitate, să poţi deveni altceva decât eşti, dar am vrut să sper că măcar vei încerca să pari. Mă felicit că nu am investit prea mult în această speranţă. Ex nihilo nihil. Dispreţul pe care ţi-l port e lesne de argumentat: reprezinţi suma a tot ce are mai detestabil poporul român. Fără a avea măcar una din însuşirile admirabile ale acestui popor.
  Vreme de şase ani am trăit o neîncetată stupoare, colorată când şi când cu indignări sterile ori revărsări gastrice provocate de conduita ta.
  Vreme de şase ani, mulţi dintre noi am încetat să fim doar cetăţeni ai acestei ţări şi am devenit victime ale tulburărilor tale de personalitate, ale crizelor tale de nervi, ale sevrajelor tale, ale revărsărilor tale de ură, ale ticăloşiei tale, ale incompetenţei tale.
  Nu ştiu dacă în istoria modernă există şef de stat care să fi insultat atât de mulţi dintre propriii cetăţeni, cu atâta nesimţită uşurinţă. Observi că nu folosesc pluralul politeţii. Pentru că tu însuţi, în dialogul cu ceilalţi, ai răul obicei de a nu-l folosi. Şi voi refuza să îl folosesc doar formal, demonstrativ, numai pentru a vădi că sunt mai bine crescut decât tine.
  Vremea convenţiilor şi demonstraţiilor de tipul acesta a trecut. Am privit cu îngrijoarare, în aceşti şase ani, obsesia ta maladivă pentru puterea absolută. Au fost concetăţeni de ai mei care au crezut că poate ţi se cuvine, că poate, atunci când o vei avea, vei face din ea instrumentul schimbării în bine al ţării.
  Se înşelau. Ai folosit puterea doar pentru a revărsa urâţenia dinlăuntru-ţi asupra noastră, a tuturor. Iar ţara e astăzi mai schimonosită ca niciodată. Sărăcită, desfigurată, doar un contur înlăuntrul căruia cei mai mulţi sunt prinşi ca într-o capcană, prizonieri ai unui rău destin. Precum în cel mai întunecat fanariotism, ai folosit demnităţile publice ori resursele statului pentru a-ţi căftăni apropiaţii, pe cei care ţi se închinau cu ipocrită smerenie, într-un detestabil qui pro quo. Astfel au ajuns cele mai multe demnităţi ale statului să fie ocupate de incompetenţi, imbecili şi neamuri proaste, personaje lipsite de orice merit, dar cu prea-plin de obedienţă faţă de tine, despotul. Şi când ţara e rânduită după legea aceasta, nu e de mirare că astăzi am ajuns la această mizerie, promiscuitate şi decădere a instituţiilor.
  Ţi-ai făcut din minciună un crez politic. Şi unii găsesc asta scuzabil. Peste cei care au îndrăznit să spună altfel decât crezi tu că se cuvine spus ai revărsat diluvii de ură. Ai inventat categorii generice peste care să îţi reverşi ura şi insultele primitive. 322, moguli, tonomate, reprezentau categorii încăpătoare în care mizeria ta să poată fi eficient distribuită. Toţi cei care nu acceptau fanariotul qui pro quo erau detestabili, maculabili, expulzabili. Rar mi-a fost dat să văd atât risipă de resurse ( ale statului, ale instituţiilor publice ori ale unor dubioase instituţii private) menită unui singur scop: împroşcatul cu mizerie.
  Au fost şase ani urâţi. Iar rezultatul lor e reaua stare de azi a ţării. Prea mult şi prea des am vorbit despre toate cele care au fost pentru a le mai repeta acum. Altul e motivul pentru care scriu astăzi.
  Afirmi, domnule Băsescu, fără să roşeşti, cu o nesimţire prietenă cu iresponsabilitatea că ţara mea e o ţară de mâna a doua. Iar când îndrăzneşti să spui aşa ceva vremea pamfletelor şi a indignărilor din laringe a trecut. O ţară care cere bani cu împrumut, o ţară care nu poate plăti pensiile este o ţară de mâna a doua – spui tu cu o nesimţire care sfidează orice stupoare. Nu ţara a cerut bani cu împrumut, domnule Băsescu, ci tu. Împotriva tuturor acelor voci care se opuneau acestui demers. Nu suntem toţi amnezici şi încă ne amintim cum predicai nevoia acelui credit de la FMI , deşi nu puţini erau cei care strigau că e o cale greşită. Şi i-ai potopit cu insulte. Aşa cum ştii să faci. Ai susţinut acel credit nu pentru că ţara avea nevoie de el, ci pentru că tu, deprins cu logica licuricească, ai încercat să cumperi bunăvoinţa unor stăpâni pe care noi nu-i vedem. Şi ai fost gata să plăteşti acea bunăvoinţă cu sărăcirea, umilirea şi nenorocirea noastră a tuturor. Iar dacă ţara nu poate plăti pensiile este pentru că tu ai adus-o aici. Nu mogulii, nu tonomatele, nu noi. Noi doar trudim, îndurăm şi plătim biruri.
  Nici nu ar trebui să mai spun lucrurile acestea. Sunt deja ştiute. Şi nu ar trebui să accept logica rudimentară după care funcţionezi, aceea care măsoară demnitatea, înălţimea ori măreţia după grosimea pungii. Doar judecând cu maţul poţi ajunge să spui despre ţara mea că este o ţară de mâna a doua. Iar dacă punga ţării nu e azi îndeajuns de plină pentru gustul tău, asta nu se întâmplă pentru că eu şi cei asemeni mie nu trudim îndeajuns pentru a o umple, ci pentru că tu şi cei din jurul tău sunteţi prea hămesiţi, prea nesimţiţi şi prea necinstiţi pentru a şti să o chivernisiţi.
  Dar ţara asta încă are bani să îşi plătească preşedintele şi imbecilii deveniţi miniştri, are bani să îşi plătească nulităţile devenite europarlamentari, are bani să te trimită la reuniuni internaţionale unde să ne umileşti pe toţi respirând dispreţul cu care eşti tratat de ceilalţi, are bani pentru a plăti pentru capriciile neroade ale favoritei tale, are bani pentru a îngrăşa guşile lăudătorilor şi numeroşilor tăi servitori. Are încă bani din care să plătească sinecuri pentru cei care ştiu să îşi manifeste îneajuns de zgomotos şi fără ruşine obedienţa faţă de tine.Are bani să îmbogăţească afacerişti suspecţi, dar cunoscători ai conturilor de partid. Să ierţi, atunci, biata ţara dacă nu mai are îndeajuns pentru a plăti şi pensiile acelea.
  În aceeaşi zi când eu scriam: Pentru că eu nu accept că România e o ţară de mâna a doua în UE. Nici că eu aş fi un cetăţean de măna a doua. Dar admit că avem politicieni de mâna a şaişpea. Mai pe seară, preşedintele României spunea că ţara mea este o ţară de mâna a doua. Iar asta nu mai poate fi îngăduit. Pentru aşa ceva nu mai este de ajuns să ne revoltăm pamfletar, să respirăm vocalele indignării la televizor ori să risipim cerneala stupefacţiei în gazete.
  Atunci când mizeria ta nu mai încape în hârdăul categoriilor generice şi nu se mai revarsă doar asupra tonomatelor, parlamentarilor, mogulilor, ci asupra ţării înseşi, atunci e vremea să fii trimis definitiv acolo unde îţi e locul. Atunci când, nu are rost să ne mai ascundem după cuvinte, îţi îndemni cetăţenii să îşi părăsească ţara, tu trebuie să pleci, nu ei. E timpul!
  Asta e tot ce am avut să îţi spun, domnule Băsescu. Aşa cum ţi-am promis, îţi sunt pe mai departe dator cu întreg dispreţul. Şi îţi promit că mă voi achita de această obligaţie. Dar vreau că de acum să te dispreţuiesc ca pe un ticălos oarecare şi nu ca pe preşedintele ţării mele. Du-te!
  Rândurile care urmează nu îţi mai sunt adresate, deşi te privesc. Vreau să sper că prieteni şi neprieteni din blogosferă mi se vor alătura. Pentru că este o limită care nu trebuie trecută. Şi aşa, prea multă vreme, prea multe am îngăduit. Şi mai vreau să sper că, mai ales, politicieni, cu şi fără blog, vor prelua revolta mea şi îi vor da cuvenită îndreptare. Acelor politicieni le cer, neîntârziat, iniţierea procedurii de suspendare a lui Traian Băsescu. Dincolo de meschinăria calculului politic de conjunctură, dincolo de laşitatea cu care ne-au obişnuit, dincolo de indolenţa pe care le-am tolerat-o. Sau puteţi cu toţii tăcea, prudent, vascularizaţi de precauţia pe care o putem numi şi laşitate. Şi atunci am să-i cer scuze lui Traian Băsescu. Şi am să admit că trăiesc într-o ţară de mâna a doua.
  Publicat de Sindicatul Militarilor la 04:51
  9 comentarii:
  Sindicatul Militarilor spunea…
  Am postat aceasta scrisoare, considerand ca noi romanii, ar trebui sa ne trezim odata la realitate, si sa ii sanctionam asa cum trebuie pe acesti borfasi si corupti, pusi in fruntea statului.

  Nu mai au nici un Dumnezeu, in tot ceea ce fac.

  Imi pare rau de ceea ce se intampla in tara , sunt roman, simt romaneste si sunt alaturi de toti conationali mei (mai putin oranjatii lui base si poc), si pana nu se vor decide romanii asupra a ceea ce vor, nu se va schimba nimic si va fi si mai rau. Este incredibil, dar va fi tot mai rau, fiindca acesti asa zisi conducatori, stiu ca se apropie funia de par si trebuie sa isi faca “plinul”, atata cat mai pot.

  Nu este posibil ca un presedinte sa isi indemne poporul sa apuce pe calea pribegiei, sa considere tara pe care o pastoreste, “de mana a doua”, sa acuze in permanenta ca batranii acestei tari sunt cauza tuturor problemelor (pensionari), ca “primul sau ministru” sa mai ramana in functie, dupa ce a devalizat banii publici, dupa ce incalca in mod flagrant toate legile tarii incepand cu legea suprema (constitutia) pe care cu mare mandrie spune ca a predat-o intr-o universitate de prin Cluj (pe intuneric, la seral), dupa ce a fost demis de reprezentantii poporului si apoi repus in functie de acelasi inconstient presedinte.

  Nu este posibil ca cei care conduc tara sa fie impotriva propriului popor sa organizeze un mare genocid importiva militarilor, batranilor, si mai nou si a copiilor (cazul Giulesti), sa fure cu nesimtire si apoi sa vina si sa ceara(am gresit: sa ia) banii ca nu mai au de unde fura. Au grevat tara de cea mai mare datorie posibila, facuta vreodata, fara sa fac vre-un referendum sau sa intrebe pe cineva daca este bine sau nu sa fim datorii vanduti.

  Vor sa tarasca Romania in razboaie complet straine intereselor tarii (declaratiile fata de viitorul conflict Israel- Iran). Si multe, multe altele…

  Traim in tara “de mana a doua” in care repararea unui metru de strada costa 18.931 euro(http://www.agentia.org/anchete/videanu-and-co-tun-de-150-000-000-169.html), o tara in care s-au cheltuit 80 de milioane de euro pentru cateva zile de dezapezire (vezi declaratiile lui berceanu de asta iarna), o tara in care ministereasa udrea are un buget de peste 4 MILIARDE de euro (peste un milion de euro pe zi) pentru cheltuit si care a platit aproape 800.000 euro pentru o “frunza” pe care o poate cumpara cu 14 euro de pe internet, o tara in care ministrul apararii nationale minte cu nerusinare, o tara in care ministri isi conduc propriile afaceri, prin intermediul ministerelor, si uita sa isi plateasca impozitele, o tara in …..

  Sunt prea multe de spus si scris. Toti stim si surprinzator, nu facem nimic….

  Ba, culmea, mai exista si aplaudaci stropiti cu oranjada si care nu vad nimic din ce se intampla (sau poate se infrupta si ei din acest festin al jafului national).

  Nu pot sa inteleg pozitia pe care se plaseaz in acest moment romanii si cat mai suporta aceste neleguiri si pe acesti ticalosi.

  Nu mai pot fi dezamagit de aceste “scursuri ale societatii”, acesti asa numiti conducatori, fiindca ei isi fac perfect treaba (de a fura, minti, etc.), ci sunt dezamagit de cei care sunt furati, mintiti si calcati in picioare, fiindca permit asta.

  Degeaba avem un imn national asa de frumos “Desteapta-te romane” ….

  Eu unul il cant in fiecare zi.

  Probabil ca in Romania imnul national va fi interzis fiind impotriva celor de la putere.

  20 august 2010, 10:08
  parvan spunea…
  Totul este de nota 10. Bravo!

  21 august 2010, 07:15
  ALECSOIU spunea…
  Un material super si un autor curajos. Trebuie dovedit ca Basescu a fraudat alegerile din 2009. Sunt multi militari care “au pus botul” si cunosc procedeul prin care STS a “favorizat” alegerea lui Basescu. De ce sediul de campanie PDL era conectat online la rezultatele finale ale alegerilor? In timp real, PD-L stia rezultatele alegerilor SI CONTROLA PROCESUL ELECTORAL IN STRAINATATE, folosindu-se de diferentele de fus orar. De ce la contestatia facuta de PSD, Curtea Constitutionala a decis doar… renumararea “voturilor nule”? BASESCU ESTE UN PRESEDINTE IMPOSTOR, UN SMARDOI, CARE LOVESTE OAMENI, CHIAR DACA A FOST VALIDAT DE CC LA O DIFERENTA DE SUB 1%.

  23 august 2010, 14:09
  Anonim spunea…
  Felicitari pt abordare ! pacat ca din numeroasele scrisori comentarii,etc. nu am sesizat nimic, sau aproape nimic semnat de un fost general, ci numai de ofiteri superiori ! Dvs. dlor. generali nu aveti curaj si onoare ? asteptati in spatele “pifanilor” ? daca este asa, PACAT ! nu va fie teama, nu va ia nimeni gradul sau sunteti afiliati la gasca de yesmeni a ANVMRR-ULUI Dl. Iliescu, care crede ca este de neinlocuit !

  24 august 2010, 10:03
  Anonim spunea…
  Aceasta scrisoare este esenta a ceea ce simtim si traim zi de zi, fara ca licheaua sa aiba ceva spus.Probabil ca cei pusi cu monitorizarea nu i-au adus la cunostinta si nici nu-l informeaza corect despre astfel de opinii, de aceea se crede in continuare “zeus” si face eforturi pentru a distruge ce a mai ramas din biata tara.

  25 august 2010, 04:12
  toma florin spunea…
  Am ajuns rau de tot.
  Nu suntem uniti nici macar ca rezervisti.
  In opinia mea militarii trebuie sa rezolve orice problema in 24 de ore(vezi si filmul “24″).
  Asta-i Sindicat??!!
  Intreb, nu dau cu parul, din cate stiu se cotizeaza si nu sunteti in stare sa creati o pagina web care sa inspaimante Dusmanii.
  Intolerabil!
  “Am cautat pe net si am gasit un articol,…”, gresit dragi camarazi; ei trebuie sa ne caute pe net si oriunde vor sa gaseasca seva romanilor, Adevarul, Calea si Viata.
  O viata demna,cinstita de militari si rezervisti.
  Noi nu trebuie sa-i uitam pe cei in activitate, asa cum si ei au obligatia sa nu ne uite! Suntem o forta, in care “populimea” si-a pus mereu sperante, care cu siguranta nu vor fi desarte.
  PS. Daca aveti nevoie de specialisti adevarati sunati la +400742069877 cu taxa inversa(bineinteles).
  Apropo, nu mai postati glume de job-uri si cu glume mai mari ca ai venit 100 de lei la o polita!
  Va intreb retoric > daca valoarea politei este 10 euro(lei), cum poate asiguratorul-broker sa-si traga 100 de lei???!
  Suntem (ex-)militari NATO!

  25 august 2010, 14:15
  ermaxer spunea…
  http://projectcamelot.org/lang/ro/anglo_saxon_mission_ro.html

  28 august 2010, 20:02
  Anonim spunea…
  Spuneţi-mi ce-i dreptatea? – Ce-i tari se îngrădiră
  Cu-averea şi mărirea în cercul lor de legi;
  Prin bunuri ce furară, în veci vezi cum conspiră
  Contra celor ce dânşii la lucru-i osândiră
  Şi le subjugă munca vieţii lor întregi.

  Unii plini de plăcere petrec a lor viaţă,
  Trec zilele voioase şi orele surâd.
  În cupe vin de ambră – iarna grădini, verdeaţă,
  Vara petreceri, Alpii cu frunţile de gheaţă -
  Ei fac din noapte ziuă ş-a zilei ochi închid.

  Virtutea pentru dânşii – ea nu există. Însă
  V-o predică, căci trebuie să fie braţe tari,
  A statelor greoaie cară trebuie-mpinse
  Şi trebuiesc luptate războaiele aprinse,
  Căci voi murind în sânge, ei pot să fie mari.

  30 august 2010, 07:35
  Anonim spunea…
  Scuze, dragi camarazi.
  Sper că nu aţi gândit măcar un moment că eu, un biet anonim, sunt autorul versurilor postate. După cum merg treburile însă în învăţământul românesc, nu v-a trece mult timp şi nimeni nu va mai şti cine a fost Eminescu. Păcat, mare păcat! Dar cât de actuale sunt, în aceste timpuri pe care le trăim, versurile marelui Eminescu…

  30 august 2010, 08:40

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia