Jun 24

Despre Mihai Darie nu se mai pomeneşte prin presa botoşăneană decât foarte rar. Dealtfel, pentru noua generaţie de reporteri el este un necunoscut. Doar reporterii din generaţia anilor 1996 – 2000 au cunoscut, şi numai la suprafaţă, rostul şi rolul lui Mihai Darie pe la Botoşani. Numai că reporterii din acea generaţie nu mai sunt prin presă, nici cât numărul degetelor de la o mână.
După ce a fost sfetnicul de taină al lui Petre Roman, după ce a devenit omul din umbră al lui Băsescu, fostul ofiţer de securitate Mihai Darie s-a mutat cu toate bagajele în tabăra lui Adrian Năstase. Pe Năstase, cât a fost premier, l-a servit cu credinţă, aducându-şi alături şi feciorul, şi el specializat pe sisteme de pază a demnitarilor.
Când Năstase a pierdut puterea în favoarea lui Geoană, şi securistul nostru s-a pus în slujba acestuia. Singurul demnitar mai de soi, care nu s-a folosit de serviciile lui Darie, sau mai bine zis s-a ferit de serviciile acestuia, pare a fi Ion Iliescu.
La Botoşani, aşa cum am mai scris, Darie a jucat roluri importante. Unele în prim plan, altele din umbră. În prim plan, l-a înlăturat de la preşedinţia Partidului Democrat Botoşani pe Cătălin Flutur, aşa cum i-a ordonat Băsescu, pe atunci preşedinte al PD. După ce-a trecut la PSD, Darie a primit misiunea de a-l anihila pe Mihai Baltă şi a-l scoate de la preşedinţia PSD Botoşani.
Pentru a reuşi, s-a asociat în atingerea scopului cu Constantin Conţac. Nici prin cap nu-i trecea atunci lui Conţac că inclusiv el va deveni victima lui Mihai Darie. Când Conţac a intrat în conflict cu Bucureştiul, mai ales cu (fostul informator?( primar de Iaşi Gheorghe Nechita, dorohoian de-al nostru, dar şi Geoană, treaba murdară de a fi „lichidat” Conţac de la conducerea PSD Botoşani a îndeplinit-o Mihai Darie.
Trebuie spus că bădia Costică a scăpat ieftin. Nechita şi Geoană îl voiau distrus şi scos definitiv din dispozitivul politicii locale, pentru ca nu cumva să le mai stea în cale. Trimiterea lui Conţac la DNA n-a fost ca urmare a duşmanilor săi locali, ci a ordinului politic dat de Bucureşti, mai exact de Geoană. Numai că probele din dosar au fost extrem de subţiri, aproape inexistente, aşa că bădia Conţac n-a putut fi arestat, cum şi-ar fi dorit Geoană şi Nechita.
S-a pus la cale o altă strategie. Mihai Darie a primit misiunea de a-i întinde o cursă lui Conţac. Încă preşedinte al PSD Botoşani şi al Consiliului Judeţean Botoşani, Conţac a primit un telefon. La capătul firului o voce poruncitoare i-a spus să vină la Bucureşti, că demersul său la un anume secretar de stat va fi pozitiv şi va primi nişte bani pentru CJ Botoşani. Ca din întâmplare, l-a sunat şi Mihai Darie să-l întrebe dacă nu cumva  are drum la Bucureşti, că are a-i vorbi.
Vulpoiul Conţac a intrat la bănuială. Prea au coincis cele două telefoane cu dorinţa celor de la capătul lor că el să ajungă la Bucureşti. S-a dus, dar mai întâi pe la Geoană, că voia să se consulte cu privire la telefonul presupusului secretar de stat din Ministerul Administraţiei şi Internelor. Spre uimirea sa, deşi i-a cerut lui Geoană să fie singur la întrevedere, de faţă se afla şi Mihai Darie. Conţac n-a mai adus în discuţie poveste cu telefonul, discutând cu totul altceva.
Numai că nici n-a ieşit bine de la Geoană, că vocea poruncitoare l-a sunat din nou şi i-a spus să nu mai vină la sediul ministerului Administraţiei şi Internelor, ci i-a indicat o altă locaţie. Era sediul DNA. Vocea i-am mai spus lui Conţac ca în drum spre acea locaţie, să cumpere un telefon mobil ultraperformant care costa vreo 40 milioane lei. Cât a vorbit la telefon cu vocea poruncitoare, Darie l-a asistat de la distanţă.
Conţac a simţit că ceva nu este în regulă, ceva grav urmează a se produce. Aşa că s-a urcat în maşină şi a plecat rapid spre Botoşani. Vocea poruncitoare şi nici Darie nu l-au mai sunat. A aflat ulterior că dacă venea la DNA cu telefonul cerut să fie cumpărat, avea să fie arestat pentru încercare de mituire a procurorului de caz.
N-a durat mult, iar Nechita şi cu Darie l-au debarcat de la conducerea PSD Botoşani. După care l-au pus preşedinte pe Gheorghe Marcu. Nu întâmplător. Darie fost ofiţer de securitate, Nechita suspectat de turnător la Securitate, ca şi Marcu dealtfel, au format un triumvirat demn de poziţia lui Geoană, şi el fost ofiţer acoperit SIE şi cu tată fost ofiţer de Securitate.
Ieri, după cel am publicat editorialul intitulat „Baltă este tot mai aproape de triumf”, am fost sunat de o persoană care a ţinut să mă întâlnească. Aşa am aflat că Mihai Darie este implicat în alegerea preşedintelui PSD Botoşani. Asociat cu deputatul Macaleţi şi cu interlopul Răzvan Rotaru, Darie a pregătit un scenariu de compromitere a lui Mihai Baltă. Ei îl vor preşedinte tot pe Gheorghe Marcu.

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Misteriosul Darie îl lucrează pe Baltă”

 1. 1. Nostradamus Says:

  Sunt unul dintre cei care il cunosc f. bine pe darie si va pot spune cu certitudine e un NIMENI
  Pupincurist de Bucuresti si muritor de foame pe acolo, a decis,dar mai ales, a gasit o gasca de papagali politici pe la Botosani care sa-i dea crezare.
  La Bucuresti se prezinta ca fiind cel mai tare din parcare din Botosani , la Botosani spune acelasi lucru despre Bucuresti. Se prezinta ca baiat “destept” de Bucuresti si cocheteaza cu patul unor “doamne” botosanene. E un tip fara personalitate ( celor care il cunosc v-a amintiti de dragostea vesnica pe care i-o purta lui Roman, pentru ca in ziua in care Roman a fost schimbat sa intre cu avint “revolutionar” in biroul acestuia cu noul ales Basescu pentru a-l schimba) si un caracter mizer.

  PS: Un sfat pentru toate partidele: Fratilor nu- l mai bagati in seama , si trimiteti-l in partea cu care era responsabil ca turnator….. la Buzau.

  Donule Rotundu va rog sa nu cenzurati textul, daca incearca darie sa va intimideze o sa aiba o mare surpriza.

 2. 2. mona Says:

  Degeaba era inscriptionata masina,ati uitat ca ei nu stiu sa citeasca?

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia