Jun 28

Vineri, sâmbătă şi duminică cine a urmărit programele OTV a putut vedea un Vadim Tudorîn miniatură. Mă refer la Dan Diaconescu. Toată lumea era convinsă că arestarea lui Dan Diaconescu a fost o decizie politică a preşedintelui Băsescu transmisă celor de la DNA, dar nu se ştia cu exactitate şi motivul.
Dacă Diaconescu a fost sincer, motivul arestării sale ar fi fost acel un milion de semnături strânse cu care să iniţieze un proiect de lege prin care fiecare român să primească suma de 20 mii euro, bani pe care să-i consume şi astfel să ieşim din criza economică. Mai avea în intenţie Diaconescu ca să mai folosească acele semnături şi pentru a pune bazele unui nou partid, intitulat de el Partidul Poporului Român.
Dacă este adevărat ce susţine Diaconescu, atunci Băsescu a făcut gafa vieţii sale cerând celor de la DNA să-l aresteze. N-a făcut decât să-i ridice lui Diaconescu cota de popularitate în faţa românilor.
Istoria ne arată că în vremuri grele, gen perioadelor de criză economică, formele de guvernare extremiste prind repede la popor. Iar pe la noi justiţiarul Vadim Tudor, cel care a fost preferatul unui segment important de români, a cam obosit, s-a perimat, s-a epuizat politic. Locul lăsat de Vadim pe eşichierul politic i se potriveşte lui Diaconescu ca o mănuşă.
Românii şi-au legat speranţa de Caritas, de FNI, de Vadim Tudor iar acum se îndreaptă turmă spre Diaconescu. Puhoiul de lume adunată ieri în curtea OTV este dovada că românii îşi fac din nou speranţe.
Nu este mult şi vom putea constata că Diaconescu este tratat ca un salvator naţional. Ieri, în creuzetul politic pregătit de Diaconescu s-a pus toate ingredientele necesare formării imaginii unui Mesia al românilor care să-i scape de „clasa politică ticăloşită” dar şi de „ticălosul” aflat în fruntea ei. Am văzut ieri în Diaconescu omul căruia îi place să fie gudurat, să fie elogiat, să pozeze în eroul naţiei. Discursul său a fost unul populist, pe placul românilor, pe măsura aşteptărilor lor. Diaconescu a promis marea cu sarea, din acest punct de vedere nedeosebindu-se cu nimic de actuala clasă politică. Dar cine mai avea urechi să audă şi ochi să vază în Isteria era generală a spectacolului.
Suntem într-un moment politic extrem de sensibil. PDL-ul este partidul cel mai înjurat, cu Băsescu, Boc şi Udrea în frunte. PSD-ul are probleme de imagine şi de orientare politică, neinspirând încrederea că poate salva România de la dezastrul economic în care a adus-o Băsescu şi ai lui. PNL-ul  doar vorbeşte frumos, dar n-a arătat capacitatea de a merita să revină la guvernare.
În acest context de derută generală, intenţia lui Diaconescu de a înfiinţa un partid radical şi justiţiar are mari şanse de reuşită. Are în faţă doi ani până la următoarele alegeri, timp suficient să-l consolideze. Îi va fi uşor să adune numărul necesar de membri, ba chiar mai mulţi decât este nevoie.
Şi am mai observat ceva. În jurul său au apărut oportuniştii, cu fel de fel de oferte politice. Controversatul avocat Pavelescu s-a şi oferit să-i pună la dispoziţie PNŢ-uzl cu doctrina sa istorică. Un partid aflat în putrefacţie totală şi imposibil de reînviat. N-am habar dacă Diaconescu are o strategie proprie sau îşi va înjgheba una. Dacă va avea isteţimea necesară să se ferească de oportunişti gen Pavelescu şi de pionii otrăviţi care-i vor fi trimişi de Băsescu şi alţii, demersul său ar putea avea succes. Şi a mai promis Diaconescu că nu va renunţa la emisiune. Va fi preşedintele României care va ţine şi emisiune, aşa cum o face şi Hugo Chavez, preşedintele Venezuelei.
Acest puişor de Vadsim Tudor, combinat şi cu plăcerea de a fi adulat, are ambiţii mari. Vrea un partid al său şi mai vrea să ne fie preşedinte. Ori Băsescu îl va distruge definitiv, cu tot cu televiziune şi ce mai are prin preajmă, ori chiar îşi va duce la îndeplinire intenţiile. Că susţinători va avea!

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Hugo Chavez de România”

  1. 1. Ion Stoiciuc Says:

    Conform raportului financiar contabil întocmit de trezorierul PSD Botoşani şi prezentat duminică la Conferinţa Judeţeană, anul trecut organizaţia judeţeană a avut venituri de 440.000 lei şi cheltueli 430.000 lei.După cum se ştie la alegerile generale PSD Botoşani s-a clasat pe locul I pe ţară şi locul I pe judeţ.Primarul de la PSD Vlăsineşti Lucian Trufin care a facut campanie la PNL şi lui Ţurcanu se lăuda că organiţia locală PSD are ştampilă şi cont în bancă.Principalii sponsori care au dat bani la nivel local atât la locale cât şi la parlamentare şi prezidenţiale au fost firmele lui SOLOMONESCU şi PORTARIUC.Interesant este că,Solomonescu a platit anul trecut ţaranilor laptele cu 4 bani litrul ,iar Portariuc care a stimulat mumca la negru a platit şi el celor care au arendat teren 300 kg/ha grâu sau 500 kg/ha ştiuleţi porumb proprietarii platind şi impozitul pe teren.Acestea sunt doar două aspecte prin care oamenii au fost furaţi fără ca ei să poată face nimic .Iată cum banii în loc să intre în bugetul statului sau în buzunarul ţăranilor a intrat în puşculiţa PSD.Cu toate că ţaranii au fost furaţi ei tot cu PSD au votat.Un alt aspect este faptul că dacă la nivel administrativ central s-a încercat şi s-a făcut cât de cât restructurare la nivel local cum ar fi de exemplu Vlăsineşti nici nu vrea să se audă de restructurare angajaţii primării fii simpatizanţi PSD ei fiind la alegeri în comisii din partea acestui partid.Cât îl priveşte pe Dan Diaconescu orce om care intră în politică se murdăreşte se parşiveşte dacă deja nu este murdărit şi parşivit!

  2. 2. zazania Says:

    Ia mai lasa-ma, coane, cu DDD, ca numa’ schizofrenici are drept sustinatori. Pai il compari pe Vadim, chiar asa ticnit cum e,cu parlitul asta care face emisiuni pentru retardati?
    Chiar atat de rau sa fi decazut natia asta, domne?!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia