Jun 29

Ştiu de la străbunicii mei, că la ceas de primejdie trebuie bătut clopotul în dungă. Iar primejdiile pot fi multe, de la inundaţiile care se abat şi acum pe capul nostru, la incendii sau nori aducători de grindină. Din istorie aflăm că se mai băteau clopotele în dungă atunci când năvăleau tătarii, turcii sau alte naţii pornite după pradă în teritoriul dintre Nistru şi Carpaţi
Acum trăim alte vremuri de restrişte. Criza care s-a abătut peste noi este mai periculoasă decât năvălirile prădătorilor sau decât norii înspăimântători de albi din cauza grindinii.
Şi nici măcar nu ştim ce fel de criză e! 
Poate că nu criza este duşmanul nostru de moarte cât este preşedintele Băsescu şi vuvuzela sa Boc, urmaţi îndeaproape de Elena Udrea. Acest triumvirat este piatra noastră de moară în calea dezvoltării economice şi ieşirii din criză.
Dacă ar trebui trase clopotele în dungă, pentru acest triumvirat ar trebui trase. Aseară, la Ştirea zilei, Gabriela vrânceanu Firea l-a invitat pe mogulul său Dan Voiculescu. Nu despre idioţeniile debitate de acesta vreau să comentez. Printre populismele şi inepţiile spuse pe post, o informaţie mi s-a părut interesantă. Voiculescu a afirmat că dacă Băsescu continuă să ia măsuri de unul singur şi împotriva poporului, nu-l va prinde Revelionul 2011 la Cotroceni.
Voiculescu n-a detaliat cum va putea fi scos Băsescu de la Cotroceni. Dar leg această informaţie de o alta de acum câteva zile. Dinspre PSD a venit zvonul că se pregătesc de o nouă moţiune de cenzură împotriva Guvernului Boc. Cică au ei informaţii că de această dată unii parlamentari UDMR, UNPR şi chiar din PDL vor vota moţiunea.
Citind printre rânduri această informaţie, rezultă că în Parlamentul României se conturează o majoritate potrivnică preşedintelui Băsescu. Iar această majoritate poate oricând decide un referendum naţional de demitere al preşedintelui. Va fi suficient să fie suspendat şi Băsescu este un om mort politic.
Cred că acest aspect l-a avut în vedere Voiculescu când s-a arătat atât de sigur că Băsescu nu va sărbători sfârşitul de an 2010 la Cotroceni. Dacă se va ajunge la un referendum de demitere al preşedintelui, musai vor trebui trase clopotele în dungă. Iar românii se vor buluci la secţiile de votare, nu să-l susţină pe preşedinte cum au făcut-o până acuma, ci să-l mazilească pentru totdeauna. Clopotari, pregătiţi clopotele de tras în dungă!

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Clopotari, pregătiţi clopotele de tras în dungă!”

  1. 1. galatush Says:

    E foarte trist ca am ajuns sa scriem si sa citim asemenea impresii. Cate sperante ne-am pus in acest Superman inchipuit ca va veni si va starpi coruptia, ne va scapa de moguli etc,etc,etc. Avem noi moguli ai noului partid stat, un presedinte de paie, marioneta a mogulilor si interlopilor si bashca nu mai avem guvern ci doar consilieri presidentiali plenipotentiari si supraplatiti pe timp de criza, degeaba. ADIO ROMANIA! Vorba chiriasului grabit al lui Toparceanu: “trec anii si lunile-n goana, si-n zbor saptamanile trec, ramai sanatoasa cucoana, ca-mi iau geamantanul si plec”. Sa-i lasam singuri sa crape de foame in Romania, fara sa ne mai mulga,

  2. 2. mona Says:

    Eu ma mir ca n-a luat bataie piticul….de ce n-a venit si base? S-au ai tremura chilotii pe el?

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia