Jun
30
|
După ce că s-a lăsat aşteptat ore întregi, că nu se mai ştia dacă vine, premierul Emil Boc a ajuns într-un sfârşit la Dorohoi. L-au aşteptat doar demnitari de mâna a doua. Prefectul Roman fiind în concediu, de faţă a fost subprefectul Daniel Moruzi. Preşedintele Consiliului Judeţean Mihai Ţâbuleac a plecat spre Botoşani, plictisit să tot aştepte, aşa că cel care l-a introdus pe premier în atmosfera plină de ape a Botoşanilor a fost primarul dorohoian Doru Aleandrescu. Iar primarul l-a informat cu ce l-a durut pe el şi nu cu ce probleme grave se confruntă întreg judeţul Botoşani.
După scurta discuţie de informare a premierului, acelaşi primar susţinut de deputatul PSD Andrei Dolineaschi i-au stabilit lui Boc pe unde are voie să calce şi pe unde nu. Cu veriga pusă în bot de cei doi dorohoieni, precum boul, premierul Boc a fost purttat prin magherniţele ţigăneşti ale Dorohoiului şi dus apoi la Pădureni, satul de lângă Dorohoi, de unde se trage de loc primarul Alexandrescu.
Iar la Pădureni premierul a putut vedea cu ochii săi de vuvuzelă cotroceneană cum apele zburdalnice au luat la vale WC-ul părinţilor primarului. O scenă demnă de soldatul Svejk creat de Haşek. Ar fi fost de datoria subprefectului Moruzi să intervină şi să-i spună premierului că punctele fierbinţi ale judeţului erau cele două baraje: Iezer şi Rogojeşti. Că de rupe unul dintre aceste baraje s-ar produce o catastrofă, mii de localnici de pa avalul Siretului sau Jijiei urmând a-şi pierde viaţa. Aici trebuia dus premierul.
Mai trebuia informat premierul că neapărat trebuie să aloce bani pentru a se regulariza cursurile râurilor Jijia, şi Miletin. Că este nevoie ca barajul hidroenergetic de pe Siret de la Vf. Câmpului să fie finalizat pentru a se preveni inundaţiile din avalul Siretului, care produc mai mari pagube decât ar costa finalizarea acestei construcţii.
Pus şi simplu premierul Boc a fost lăsat pe mâna a doi dorohoieni interesaţi de problemele lor locale şi nu de cele ale judeţului. Iar premierul a venit la Botoşani, mai exact la Dorohoi, ca un bou şi a plecat la Bucureşti vacă. De asta nu suntem respectaţi la nivel de ţară. De asta nu suntem cunoscuţi la nivel de România. Toată ziua de ieri ţoapele de la Antena 1 şi 3 au tot vorbit de Dorohoi, Cândeşti, Rogojejşti judeţul Suceava
Suntem un judeţ de rahat, cu oameni şi mai de rahat. Asta suntem şi să nu mai avem nici un fel de pretenţie la identitatea de botoşăneni că ne-am pierdut acest drept.
June 30th, 2010 at 07:12
Perfect! Subscriu! O singura rectificare si cred ca se impune. Presedintele CJ s-a intors din drum, probabil a primit un telefon si a stat in Dorohoi sa astepte alaturi de ceilalti pana a sosit nea premierul, plecand cu coloana oficiala. Nu ca ar conta prea mult, dar eu l-am vazut acolo…
June 30th, 2010 at 08:05
Despre firma care a construit podul de la ieşire din Vlăsineşti spre Hăneşti care nu are nici o treabă cu construcţia de poduri s-a scris cu ceva timp în urmă.Lucru acesta a fost demostrat marţi seară când la orele 19.00 în aval, unde chiar lângă pod două locuinţe (Axânciuc şi la Bongenu) au fost inundate.Sosit la faţa locului viceprimarul Romică Trufin caci primarul este plecat în concediu peste hotare a sunat pe inginerul constructor să-i reproşeze faptul că lucrarea nu a fost bine executată.Inginerul s-a informat de la viceprimar dacă în amonte s-au produs inundaţii,unde spre norocul oamenilor aceştia au scăpat neinundaţi.Aflând că în amonte nu sunt inundaţii răspunsul inginerului a fost că în aval ei au respectat proiectul şi era treaba primăriei să decomateze pârâul până la întâlnirea cu pîrâul Başeu.Dacă stai şi analizezi situaţia de la faţa locului poţi observa că în aval zidurile pe o parte şi cealaltă au fost făcute de mântuială.După ce a apărut în presă că,constructorul fură piatră de la linia ferată Săveni-Dângeni pentru a o pune în ziduri în amonte,acesta a şterso cu tot cu utilaje de la pod în aval zidurile nefiind turnate.După circa trei săptămâni un muncitor din zona podului care a lucrat la firmă a adunat câţiva băieţaşi locali şi au turnat nişte ziduri.Arcip căci despre el este vorba susţimând că face zidurile cu banii lui.Vorbele sunt de prisos despre cum a fost executat podul de miliarde la ieşirea din Vlăsineşti spre Hăneşti,eficienta lui s-a putut vedea marţi seara când două locuinte au fost inundate.Pe de altă parte viceprimarul susţine că nu poate decomata pârâul până la başeu fiindcă proprietarii din zonă nu vreau ca proprietatea să le fie călcată.Mai mult o parte din aceşti proprietari nu sunt din Vlăsineşti ci din Săveni.Beneficiarul lucrării este Consiliul Judeţean,păgubiţii sunt cei doi proprietari inundalţi,vinovaţii executantul lucrării şi primăria dă vina unul pe altul.Ce putem să înţelegem de aici?