Jul 07

Ne caracterizează ca români să profităm din orice şi de pe urma la orice. Oportunităţile ivite pe seama sinistraţilor n-au scăpat profitorilor. Să încep cu ajutoarele. De prin colţuri neaşteptate ale ţării s-au trimis ajutoare pentru sinistraţii din Dorohoi. O parte din ajutoare au fost aduse direct de cei care le-au acordat, altele prin grija trustului Intact, mai exact al Fundaţiei lui Voiculescu, pe care eu îl consider cel mai mare profitor de pe urma sărăciei românilor şi un şarlatan fără pereche.
În sacii cu haine, cei care i-au primit au găsit fel de fel de zdrenţe inutile sau haine prea mici ori prea mari, başca şi obiecte de îmbrăcăminte intime nespălate.
Apoi, cei cu gura mare şi hapsâni au luat din toate şi pe îndestulate, chiar şi lucruri de care nu aveau nevoie. Cei mai cu bun simţ şi cu frică de Dumnezeu au primit ce le-au dat cei din comisie, o comisie formată după ştiinţa şi priceperea primarului Dorin Alexandrescu.
Dacă prin Primăria Dorohoi ar fi fost o minte limpede şi cu putere de judecată, ar fi găsit în tot oraşul o hală în care să fie descărcate şi primite toate ajutoarele. O comisie ar fi inventariat fiecare familie sinistrată cu nevoile sale de primă urgenţă şi le-ar fi introdus în serii de cinci sau zece persoane în hala respectivă pentru a primi cele trebuincioase. Aşa s-ar fi evitat ca profitorii şi hrăpăreţii să ia în dauna celorlalţi. Fiecare şi-ar fi ales hainele potrivite şi totul ar fi fost în regulă. N-a fost să fie, aşa că prin piaţa din Dorohoi au apărut la vânzare obiecte din ajutoare.
Nici la nivelul autorităţilor lucrurile nu stau altfel. De exemplu, în şedinţa de Consiliu judeţean s-au repartizat nişte bani comunelor grav afectate de inundaţii. Printre beneficiari au apărut şi primari de comune unde inundaţiile n-au produs pagube însemnate. Pentru ce s-au dat bani la Săveni? Poate doar pentru că apele Podrigăi şi ale Başeului au spălat găinaţul gâştelor de pe izlaz. Să spună preşedintele Ţşâbuleac câte case a inundat apele Siretului în comuna Corni? Iată, dar, că profitorii sunt peste tot.
Să mai adaug că abia suntem la începutul afacerilor pe seama inundaţiilor, când s-au răsuflat puţine din aranjamentele puse la cale.

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Profitori pe seama sinistraţilor”

  1. 1. zazania Says:

    Domnule Rotundu, pe la Dorohoi n-au fost , precum la Botosani cetateni dint-aceia scutiti de impozite , care tre’ sa intervina in caz de calamitati?
    Au facutara oare ceva?

  2. 2. gheo Says:

    cel mai mare sugator de….. criza din amarata asta de tara; voiculescu

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia