Jul 09

Joi seară, în cadrul emisiunii „Chestiuni de lămurit” difuzată de către postul Tv SOMAX Botoşani, l-am avut ca invitat pe deputatul liberal Florin Ţurcanu. Înainte de a intra în emisie, am avut cu acesta o discuţie de complezenţă. Aşa am aflat enigma pentru care primarul de Dorohoi, social-democratul Dorin Alexandrescu, nu a fost de găsit în noaptea inundaţiilor, respectiv de luni spre marţi, săptămâna trecută.
Potrivit relatării deputatului, Dorin Alexandrescu s-a speriat de potopul care a năvălit peste municipiul Dorohoi şi a dispărut din primărie, închizându-şi telefonul. Tot greul a rămas pe umerii viceprimarului liberal Sorin Clim, care s-a urcat într-o barcă şi a cutreierat toată noaptea străzile inundate, ajutându-i pe cei aflaţi în dificultate.
Primarul a apărut freş marţi dimineaţă, fără să aibă habar ce s-a întâmplat peste noapte şi că la Dorohoi au fost oameni înecaţi de ape în propria lor casă.
Nu este de mirare că primarul Alexandrescu s-a înspăimântat şi a fugit din faţa potopului. Altfel a fost el instruit şi construit pentru viaţă. În primul rând, cât la lucrat la fosta uzină socialistă dorohoiană, IMUGDP, n-a fost niciodată vioara întâia, ci a treia şi cel mult a doua. La IMUGDP nu făcea nimic fără aprobarea secretarului de Comitet PCR pe uzină. Ca primar, neavând cui să ceară aprobare să se ocupe de inundaţi, la judeţ funcţia de prim-secretar PCR fiind desfiinţată de „nenorociţii” ieşiţi în stradă în decembrie 1989, omul s-a dus acasă de şi-a schimbat chiloţeii muruiţi de spaima trasă de pe urma ploii. A revenit dimineaţa cu chiloţei curaţi şi parfumaţi de la detergent.
Cunosc caracterul personajelor de teapa lui Alexandrescu. Am văzut mulţi trepăduşi la viaţa mea care se bucurau imens dacă vreun activist PCR îl muştruluia, mai ales de faţă cu alţii. După ce pleca activistul cu limbajul de lemn, care cuvânta la fel chiar dacă se afla într-o porcărie de CAP, o fabrică de textile sau una de tractoare, trepăduşul se înfoia în faţa celorlalţi cu pleftureala primită, după care îi punea la treabă, că, vezi Doamne, din cauza lor a primit el perdaful.
Alexandrescu n-a mai avut parte de o păruială a unui activist PCR din decembrie 1989. Cu premierul Boc i-a mers, la îmbrobodit cumva, lăudându-se cu munca şi acţiunile întreprinse de viceprimarul Clim.
Pe preşedintele Băsescu, care l-a binoclat cum numai el ştie, n-a reuşit să-l păcălească. Dacă este adevărat ce mi-a spus deputatul, primarul va cam da cu subsemnatul în faţa procurorilor pentru neglijenţă în funcţie. Iar ordinul ca primarul să fie anchetat pare să fi venit de la marinarul ce navighează între Cotroceni şi diferite restaurante din Bucureşti.
I-aş recomand primarului social-democrat să uzeze de tertipurile înaintaşilor săi de la Bucureştii. De exemplu, când Parchetul l-a băgat în corzi pe Năstase patru case, acesta a scos-o la înaintare pe mătuşa Tamara. Alexanderescu n-are mătuşă, dar are un alt as în mânecă. I-a spus premierului Boc că el nu s-a descurcat defel cu Codurile galbene şi roşii, aşa că poate invoca în apărare boala numită daltonism. Ca martor îi poate pune pe viceprimarul Clim, galben la culoarea politică şi deputatul PSD de Dorohoi Andrei Dolineaschi,  roşu la originea carnetului de partid: iar dacă aceşti doi martori nu vor fi suficienţi, să aplice metoda amestecului de culori, aşa cum a făcut înaintaşul său Sergiu Lşungu. Galben cu roşu dă un portocaliu, culoarea care l-a protejat şi pe Lungu tot în faţa procurorilor. Pe când membru PDL, Dorine?!

written by Ioan Rotundu


3 Responses to “Spaima primarului de Dorohoi şi chiloţeii muruiţi”

 1. 1. Nu va luati dupa Turcanu Says:

  Sunteti un om cuminte si stiti ce-i poate pielea lui Turcanu. Toata lumea l-a vazut pe primar incepand de la orele 18,00- prin tot orasul, in timp ce consilieri portocalii beau vin alb la cabana Brazi razand de eforturile primarului care era la podul Buhai. In incercarea de a-l santaja apar tot felul de turcanei care nu fac altceva decat sa ajunga sa fie urati de populatia Dorohoiului. Oamenii din Dorohoi stiu cel mai bine ce s-a intamplat acolo si mie teama de reactia lor din viitorul apropiat la astfel de provocari. Unul din consilierii galbeni ai lui Clim bea vin la cabana in timpul viiturii si el are atributii ISU in consiliul local. Stiti ce inseamna asta ?

 2. 2. ciobanescu Says:

  Nu va suparati. Inca de la orele 19.00 Primarul de Dorohoi a fost pe strazile de la paraul Buhai pana pe Locomotivei, spunandu-le oamenilor ca vine apa si sa plece din case. Turcanu e un lehau arogant, care nu maiu stie ce sa faca pentru a-si da in stamba. Adica un gras nesimtit, fara caracter. I-am mai auzit si pe nespalatul de Tatulici care cand a plecat din Dorohoi si-a cerut scuze, spunand ca nu a avut voie sa dea pe post eforturile primarului. Iar baladuda de Stoicescu-marea vedeta de la Antene- facea spume la gura criticandu-l pe Primarul Alexandrescu. Astia sa si-o tina intr-o mana si cu cealalta sa-si ridice palariile, eventual frontanelele in fata d-lui Alexandrescu.
  Nu stiu cati primari din tara ar fi facut fata la asa evenimente. Veniti si acum in Dorohoi sa vedeti cum s-au mobilizat toti si primar si prefect, ca ambii au fost criticati de d-nul Bleaga. Bleaga sa-si stearga mucii de la nas cand vorbeste de Alexandrescu.
  Sunt apolitic, dar respect oamenii care au facut si vor sa faca ceva pt. Dorohoi.L-am sustinut si pe d-l Lungu cat a fost primar.

 3. 3. Oetrică Says:

  După ce că a fugit ca un laş din calea apelor, acum primarul se laudă pe blogurile presarilor sau şi-a pus activiştii să-l laude. Da, primarul a venit la ora 8 la primărie, dar marţi dimineaţă, când oraşul era inundat. Apoi, cei care-l laudă sunt şi nepricepuţi. Consilierii sunt aleşii comunităţii şi n-au sarcini ISU de la primar sau altcineva. Ei au competenţele prevăzute de lege. Domnule Rotundu, nu vă lăsaţi dus în eroare de iişte oameni de mucava. Fiţi pe fază.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia