Aug 14

Florin Ţurcanu, liderul liberalilor botoşăneni, s-a supărat rău pe preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani Mihai Ţâbuleac. Supărarea lui Ţurcanu a fost atât de mare, că nu s-a mai controlat şi a rostit marele adevăr: acela că Ţâbuleac este de o perversitate maximă. Nu că Ţâbuleac ar fi pervers mă surprinde pe mine, ci capacitatea intelectuală a liberalului de a-l citi atât de exact.
Ţurcanu ar putea fi acuzat că prea ciobăneşte i-a spus-o lui Ţâbuleac. Putea să i-o spună într-un mod civilizat, orăşenesc, de ce nu parlamentar, adică să-i fi spus că-i politician adevărat, adică curvă politică, un fel de pervers cu aer intelectual.
Trec şi peste mitocănia liberalului de a-i spune omului în faţă cum este perceput de către cei din jur şi vreau să descifrez sensul constatării lui Ţurcanu. Când l-a făcut pe Ţâbuleac pervers, ce anume a avut în vedere? Pentru că sunt mai multe laturi de caracter ale lui Ţâbuleac care l-ar fi condus pe Ţurcanu la această concluzie.
Cine l-a observat atent pe Ţâbuleac, a putut constata că este un tip care calcă uşor, felin, săltându-şi fesele gen cântăreţul de muzică populară Anton Achiţei, cel care priveşte cu multă dragoste la bărbaţii virili. Mişcările lui Ţâbuleac sunt elegante, uşoare, mângâietoare, că orice femeie l-ar privi l-ar invidia pentru gesturile sale pline de feminitate. Şi vocea preşedintelui este un suavă, liniştitoare, uşor eunucă.
Să ştie Ţurcanu ceva ce nu ştiu jurnaliştii locali? Oricum, în creierul lui Ţurcanu s-a produs un scurtcircuit care l-a luminat în raţionamente şi i-a dat puterea de a pătrunde, înţelege şi descifra comportamentul uman.
Eu însă nu cred că astfel de  viziuni ciudate şi cu origini de libido freudian consumă neuronii păstorului liberal. Pur şi simplu, când a rostit cuvântul pervers, Ţurcanu n-a făcut decât să sintetizeze prin acest cuvânt tipologia politicianului din zilele noastre. Sau poate patologia politicianului român, că perversitatea politică este pe la români ceva patologic.
Nu exclud nici posibilitatea ca Ţurcanu, când a constatat că Ţâbuleac este pervers, să se fi referit şi la modul în care preşedintele judeţului a pus stăpânire, în mod lacom, pe spitalele abia intrate sub autoritatea sa. Ţâbuleac şi-a impus oamenii săi prin conducerea spitalelor, crezând că le va târnosi mulţi ani de acum înainte. Sanchi! La alegerile din 2012 Ţâbuleac va deveni amintire, o istorie urâtă şi hulită de botoşăneni.
În urma sa va rămâne doar activitatea de acum, corect sintetizată de Ţurcanu: perversă. Indiferent la care din cele trei variante posibile s-ar fi gândit baciul liberal.
 

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia